Tatiana's Blog | Het nieuwe 5G netwerk

Binnenkort is het zover, 4G wordt 5G. Bij ons in het dorp was het ook een veelbesproken onderwerp. Er waren veel zorgen en er was onrust. Omdat de locatie van de metershoge zendmast naast het geplande kindcentrum zou komen te staan. Al deze ontwikkelingen met 5G hebben in heel Nederland stof doen opwaaien bij de mensen. Veel rellen, veel petities, vandalisme, enorm veel onrust. Wat is 5G nou eigenlijk, en zijn de zorgen om onze gezondheid terecht?

SASS

5G netwerk

sneller en beter, of toch niet

 

Sneller dataverkeer met 5G.Het nieuwe 5G netwerk is de nieuwe generatie mobiel internet dat nog veel sneller gaat dan het 4G zoals we dat nu gewend zijn. De opvolger van 4G biedt hogere internetsnelheden, tot wel 10x sneller dan 4G. Dat houdt in dat we onze favoriete serie of game in de toekomst nog sneller kunnen downloaden.

 5G en onze gezondheid.Het is niet per definitie dat 5G schadelijk is voor de gezondheid? Het zou kunnen. Maar 5G heeft net als de voorgaande reeks mobiele netwerken elektromagnetische straling. Naast wat het ons allemaal te bieden heeft is de vraag naar onze gezondheid wel het grootst. 5G zendt dezelfde niet-ioniserende straling uit als 2G, 3G en 4G. Op dat vlak heeft het dus geen grotere impact op de gezondheid. Maar ik snap de zorgen wel. Ik zou ook niet graag naast zo’n immens grote zendmast willen wonen. En als ik een locatie mag kiezen waar mijn dochter naar school gaat, dan is dat liever een eindje uit de buurt van de zendmast.

De voordelen van het 5G netwerk.Het eerste voordeel ten opzichte van 4G is natuurlijk de snelheid waarmee we gegevens kunnen versturen en ontvangen. Er komen ook nieuwe toepassingen die de gezondheid ten goede komen. Hierbij zou je kunnen denken aan nieuwe technologieën in de verkeerssector, waarbij een sneller netwerk ook snellere reactiesnelheden oplevert.  Ook in de samenwerking van ambulanciers en ziekenhuizen zitten er voordelen aan het 5G netwerk. Meer over de voordelen van 5G kun je hier vinden.

Mijn telefoon en 5G.In 2020 draait alles om het nieuwe 5G netwerk. De nieuwste toestellen zullen dit nieuwe netwerk ondersteunen. Bij de wat oudere toestellen werkt dat niet. Mijn Samsung Note8 heeft de optie 5G niet. Voor een Samsung toestel met 5G heb je de Note10 / S10 en S20 serie. Wil je een iPhone met 5G, dan heb je de Apple iPhone 11. Voorlopig ben ik nog blij met mijn Note8, ik zal dus niet direct een nieuw toestel aanschaffen waarmee ik van de 5G kwaliteiten kan genieten. Maar dat wil niet zeggen dat ik er op tegen ben. Ik sta er wat dat betreft een beetje neutraal in. Zoals ik al eerder zei snap ik de zorgen en de onrust, en zoek ik het ook niet op. Maar ik weet nog wel dat dezelfde zorgen er ook waren met de voorgangers van 5G. Ik ben geen milieuactivist, maar ik sta niet achter dat wat bewezen schadelijk voor mens en milieu is.

 

Tatiana's Blog | Het nieuwe 5G netwerk

Ben jij voor of tegen het nieuwe 5G netwerk?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Het nieuwe 5G netwerk

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

10 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Het nieuwe 5G netwerk

  Handige en heldere artikel heb je geschreven. Echt heel fijn hoe je alles hebt beschreven. 4G Wordt 5G, ik ben er super blijf mee. Het zal allemaal sneller werken, alleen maar fijn lijkt mij..

  nieuwe 5G netwerk is de nieuwe generatie mobiel internet dat nog veel sneller gaat dan het 4G zoals we dat

 2. Tatiana's Blog | Het nieuwe 5G netwerk

  Ik vind 4G internet op dit moment al snel, maar vroeg of laat komt er toch weer een sneller soort internet (in dit geval 5G). Alhoewel veel mensen het hier niet mee eens zijn, vind ik het niet erg!

 3. Tatiana's Blog | Het nieuwe 5G netwerk

  Wij hebben wifi op 5g, blijkbaar biedt Ziggo al aan?

  Maar ik moet zeggen dat het niet veel sneller is dan het normale internet… Wat mij betreft is 4g prima.. Wij gaan niet speciaal over op 5g als het niet hoeft.
  Heb er niks tegen, maar als je het mij vraagt is 5g een beetje onzinnig?

 4. Tatiana's Blog | Het nieuwe 5G netwerk

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik me hier totaal niet echt mee bezig heb gehouden, en er ook niet echt een mening over kan geven. Ik vind het internet zoals het nu is al prima.

 5. Tatiana's Blog | Het nieuwe 5G netwerk

  Onze 4g gaat al snel, dus ben heel benieuwd met het 5g netwerk. Video’s uploaden zijn dan nog sneller moeten gaan. chill!

 6. Tatiana's Blog | Het nieuwe 5G netwerk

  het maakt mij niet uit, er zijn nog zoveel dingen die schadelijk voor je zijn alleen dat 5G is even flink de media in gedraaid en eigenlijk grof gezegd vind ik het bullshit 🙂

 7. Tatiana's Blog | Het nieuwe 5G netwerk

  Ik werk zelf bij een groot telecommunicatiebedrijf, dus ertegen zijn zou heel vreemd zijn. Ik moet wel lachen om alle mensen met alu-hoedjes die menen dat we Corona veroorzaken enzo. En tuurlijk denk ik dat het niet geheel onschadelijk is. Maar dat zijn auto’s ook niet. En daar rijdt ook iedereen gewoon in. Vliegtuigen etc. Dus ja… We zullen het zien! 🙂

 8. Tatiana's Blog | Het nieuwe 5G netwerk

  Over 5G al veel meegekregen in het nieuws en dan met name de tegenstanders. Ik ben niet bang of achterdochtig en zie wel wat het allemaal graag brengen.

 9. Tatiana's Blog | Het nieuwe 5G netwerk

  Ja dat is inderdaad het nadeel van GSM’s en die veranderende netwerken – dan werkt je GSM op den duur ook niet meer 🙂

 10. Tatiana's Blog | Het nieuwe 5G netwerk

  Wat een mooi artikel heb je geschreven. Heel veel informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *