Het spannende gezelschapsspel “SPOOKSLOT”

by Tatiana
Spookslot

 

Halloween is tegenwoordig vooral een griezelig kinderfeest. Huizen die griezelig versierd zijn met pompoenen en fakkels, spinnen en spoken. In het donker gaan de kinderen (eng) verkleed en bellen of kloppen aan bij de huizen in de buurt. Met de uitdrukking “Trick or Treat” vragen de kinderen om een traktatie. Zo is hoe Halloween officieel hoort te zijn. En in dit artikel laat ik jullie zien hoe wij Halloween vieren. 

 

Halloween

 

Onze traditie.  In Nederland wordt Halloween nog niet zo groots gevierd als ergens anders, maar het gebeurd wel. Halloween wordt gevierd op de avond en in de nacht van 31 oktober. Kinderen gaan langs de deuren om snoep te vragen en volwassenen gaan soms naar Halloweenfeesten. Waar wij wonen zie je dit soort activiteiten niet, maar een aantal jaren geleden zijn wij met onze eigen traditie begonnen. Ieder jaar kiezen Esmee en ik een look uit en gaan we verkleed op de foto. Hieronder zie je onze looks door de jaren heen.

 

Halloween

 

Spookslot

 

Het spel.  Dit jaar hebben we er nog iets leuks en spannends aan toegevoegd. Een spannend spel die ik vroeger als kind ook al speelde. Toevallig vroeg ik mijn moeder laatst nog om dat spel. Maar ze had het niet meer. En toen kwam 999 Games met een vernieuwde versie van het oorspronkelijke spel. Spookslot is een griezelig en spannend ontsnappingsspel uit een 3D-kasteel met bewegende valstrikken en rollende kogels. 

Spookslot

In dit spel ga je als paranormale detectives op onderzoek uit, want er gaan al jaren geruchten rond over vreemde gebeurtenissen in het kasteel. Zijn het alleen geruchten of is het echt zo, dat is aan jullie om te ontdekken. Oops, tijdens het onderzoek wekken jullie per ongeluk een op wraak belust spook. Nu het spook achter jullie aanzit moeten jullie proberen om zo snel mogelijk uit het spookslot te ontsnappen en daarbij de vele valstrikken te ontwijken. Wie bereikt als eerste de uitgang?

Spookslot

Spookslot

Spookslot

Spookslot

 

Spookslot is zeer geschikt voor families met kinderen:

Vanaf 6 jaar
2 – 6 spelers
+/- 25 min
 
Spookslot
 

De inhoud van de doos:
 • 1 Glow in the Dark-spook
 • 1 metalen kogel
 • 1 valstrik “trap”
 • 1 valstrik “boekenkast”
 • 1 valstrik “bijl met wankele loopbrug”
 • 1 torendak
 • 1 kogelmixer
 • 1 bovenverdieping
 • 1 toren
 • 2 kasteelmuren
 • 1 speelbord/spelverpakking
 • 8 pionnen
 • 1 dobbelsteen
 • de spelregels

De doos waar het spel in zit is tevens ook het spelbord. Zelf vind ik het handig om het spel eenmaal in elkaar te zetten en daarna niet weer terug doen in de doos. Maar het kan wel. Het in elkaar zetten van het spel duurt wel even, neem daar rustig de tijd voor, voordat je gaat spelen. En daarna kan de pret beginnen. Wil je dit leuke familiespel ook spelen met je gezin, bestellen kan hier.

 

 

Hoe vieren jullie Halloween?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

2 comments

Tiny 1 november 2021 - 11:30

ik vind de foto’s prachtig ,je hebt er wel veel werk voor gedaan zie ik
en dat spel ,denk ik dat het voor de jeugd heel spannend is ,en waar ze wel een dagje zoet mee zijn
ja natuurlijk ook met ouders
het ziet er in ieder geval heel gezellig uit
welkom terug -Tatiana’s blog klinkt heel goed

Reply
Lavinia 2 november 2021 - 10:23

Heel leuk al die verschillende looks. Ik doe niets aan Halloween. Maar wel erg leuk om te zien dit.
Nostalgie, spookslot. Vroeger was het met een doodskop met daarin een soort glow in the dark. Weet nog dat we daar mee speelden.

Reply