Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

Het is begin juni, en de zon schijnt aan de blauwe lucht en straalt parmantig naar beneden. De meeste mensen, ik in ieder geval wel, worden hier erg vrolijk van. We hoeven ons niet meer binnen te verschuilen, om van achter het raam naar de grauwe dik bepakte lucht te kijken. Ik doe nu ’s ochtends het raam open en hoor de vogeltjes fluiten. De gordijnen gaan open en ik kijk naar het weer. Als het even kan dan neem ik mijn kopje koffie mee naar buiten, en dat drink ik heerlijk op, vanuit een plekje op ons mooie terras. Hoe je jouw terras mooi maakt vertel ik jullie vandaag in dit artikel. Lezen jullie mee?

SASS

Tip 1: Bloemen & planten

 

Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

 

Zelfs van de kleinste tuin, of een balkon kan je iets moois creëren. Zolang je maar met de ruimte speelt en deze goed benut. Ik hou van mooie planten en bloemen, of dat nou in pot is of in de grond zelf. Als je daar mee begint ben je al een heel eind op weg om je eigen mooie paradijsje te creëren. Het is handig om bij vaste planten te kijken of ze winterhard zijn of niet. Dan kun je ze namelijk laten staan en komen ze ieder jaar terug. Je hebt genoeg 1-jarige planten waarbij er dus het volgende jaar een plekje vrij komt voor nieuwe planten. Denk bij het planten ook om de bloeitijd, zodat je het hele jaar / seizoen door bloemen in bloei hebt. En denk bij het kiezen van planten en bloemen ook aan welke kleur je wil hebben in je tuin. Wil je gemengde kleuren of kies je liever voor een bepaalde kleur in je tuin. Dit zijn allemaal puntjes van aandacht, waarmee je wel rekening moet houden voordat je allerlei planten de grond in stopt. Ook een puntje van aandacht is de plek die de plant zelf vraagt, zon of schaduw en wat voor soort grond.

SASS

Tip 2: Terras & tuinmeubelen

 

Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

 

Als je de bloemen en planten hebt staan is het tijd om een plekje te maken waar je kan zitten om van al het moois te kunnen genieten. Tip 1 en tip 2 kun je misschien ook omwisselen als je nog niet zeker weet waar je terras moet komen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je allemaal bloemen en planten in de grond poot en je daarna pas bedenkt dat op die plek een terras moet komen. Bedenk dus voor jezelf in welke volgorde je dat wil doen. Maak ergens in de tuin een terras waarop je je tuinmeubelen kunt zetten. Tuinmeubelen zijn er in vele stijlen, hout, steigerhout, riet etc. Denk er ook aan bij het plaatsen van een terras, of je deze in de zon of in de schaduw wil. En als het kan, kun je kiezen voor beide. Maak gebruik van die mooie grote boom in het midden van je tuin, door er een mooi loungeplekje van te maken.

SASS

Tip 3: Tuinkussens & accessoires

 

Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

 

Nu hebben we al een tuin vol mooie bloemen en planten, een plekje om te zitten. We moeten nu het geheel alleen nog aankleden met mooie accessoires. Iets dat daar ook bij hoort zijn tuinkussens, voor de sier maar ook voor een zachte zit. Een steigerhouten setje is slechts een plekje om te zitten, totdat je met de juiste details gezelligheid weet neer te zetten. Dan veranderd het tuinzitje ineens in een loungeplekje waar je jezelf ziet liggen of zitten met een goed boek en een drankje. Er zijn heel veel verschillende soorten kussens: tuinstoelkussens, zitkussens, loungekussens, bankkussens, ligbedkussens, sierkussens. Zeg nou zelf, een tuinmeubel zit net wat lekkerder met een passend tuinkussen. Bovendien werkt een tuinkussen warmte-regulerend. In de felle zon is een kussen vaak koeler dan uw tuinmeubelen, terwijl in de late avond een kussen voor extra warmte zorgt. Wil jij je tuin op een sfeervolle manier inrichten, maar weet je niet precies hoe? Maak gebruik van tuinkussens in verschillende dessins die bij elkaar passen. Voor inspiratie en actuele trends kunt u ook kijken in ons Lookbook.

Zoals jullie kunnen zien is alles aangekleed met kussens, deze zijn van tuinkussenshop.nl en dit brengt zoveel sfeer met zich mee. Het is een stukje home, maar dan buiten. En in de lange zomeravonden kun je eventueel onder een afdak of doek / parasol nog lang na genieten van een warme dag met sfeerverlichting en hapjes en drankjes.


Wat is jouw favoriete plekje in de tuin? En wat heb jij er aan gedaan om dit plekje zo gezellig te maken?


Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

Ben jij graag in de tuin?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

9 Reacties

 1. Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

  Hier is het toch wel de loungeset waar ik het lekkerste zit en die vind ik dus ook super leuk om op te vrolijken met gezellige kussens, het is toch een beetje een verlengstuk van de woonkamer en waarom deze niet vrolijk aankleden. Als het mooi weer is zit, ik graag buiten.

 2. Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

  Ik heb meerdere plekjes waar ik graag zit, ook afhankelijk van waar de zon schijnt. Kussentjes kunnen inderdaad veel doen voor de sfeer!

 3. Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

  Wij hebben helaas geen tuin of balkon bij ons appartement. Ik vind de kussens allemaal wel erg zomers en vrolijk aandoen dankzij de kleurtjes.

 4. Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

  mijn balkon is zo klein dat ik net mijn grote teen kwijt kan (bij wijs van spreken dan he 😉 ) ik zit er ook niet vaak, want het is gewoonweg niet gezellig en te klein. als ik een tuin zou hebben zou ik echt een mooi plekje inrichten voor mezelf

 5. Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

  De gezelligheid haal ik uit de planten en bloemen en het gras. Ik heb er nooit aan gedacht om accessoires in de tuin te gebruiken

 6. Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

  Aaah! Die foto’s zien er zo mooi uit. Ik ben wel graag buiten / in de tuin maar het moet niet te warm zijn.

 7. Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

  Echt mega toffe kussens! Brengt meteen echt gezelligheid!

 8. Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

  Wat een prachtige foto’s, heel sfeervol. Ik vind de kussens ook prachtig, maar ik ben altijd bang dat ik vergeet om ze op tijd binnen te halen als het gaat regenen.

 9. Tatiana's Blog | HOE BRENG JE SFEER IN DE TUIN

  De eerste twee foto’s zijn helemaal mijn ding! Wij hebben een onhandig tuintje, hele rare indeling en heel klein. Kan er vrij weinig mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *