Hoe zag pakjesavond er bij ons uit

by Tatiana

Gisteren was het zover … Sinterklaas … 5 december … pakjesavond. En met kinderen in huis moet dat gevierd worden. Veel gezinnen vierden het ’t afgelopen weekend al, andere gezinnen pas aankomend weekend, en wij (en anderen) vierden het gisteren. Hoe wij dat deden lees je hieronder!

SASS

Pakjesavond 

 

BIJ ONS WORDT HET ALTIJD GEVIERD MET HET GEZIN. Dus niet een heel familie gebeuren, wat ik ergens wel jammer vind. Want met meer kinderen vind ik het leuker om het te vieren. Esmee is dan toch maar allen, en ik vind die drukte rondom de feestdagen altijd zo gezellig. De afgelopen dagen was het hier een gekkenhuis in huis. Je kon aan Esmee merken dat ze er erg mee bezig was. Ze had natuurlijk haar aftelkalender waarop ze precies bijhield hoeveel dagen het nog weg was voordat Sinterklaas voorbij zou komen om pakjes achter te laten. Maar het kon haar niet snel genoeg gaan. Toen was eerst nog het Sinterklaas feest op school en dat was super geslaagd. Ze kon niet wachten om dit geslaagde feest thuis voort te zetten.

DIE AVOND WAS HET WEER ZOVER. Maar hoe maak je het ook dit jaar weer bijzonder. Vorig jaar stond de zak met cadeautjes bij de voordeur, en werd er door de buren heel hard aangeklopt. Dit jaar moest het even anders gebeuren maar hoe? Ik had echt geen idee. En omdat Esmee alleen is, gaat zo’n avondje ook heel snel voorbij. We kunnen wel een dobbelspel gaan doen van wie er een pakje mag uitpakken, maar er zijn alleen maar pakjes voor haar, dus dat heeft geen zin.

IK BEDACHT IETS ANDERS. Ik heb alle cadeautjes weer uit de Sinterklaas zak gehaald, en heb deze leeg bij de deur gezet. Met nog 2 cadeautjes er los bij, en een brief van Sinterklaas erbij. In die brief schreef Sinterklaas aan Esmee waarom de zak zo goed als leeg was. Het was een lang verhaal, maar kortom kwam het hier op neer. De pieten dachten grappig te zijn door alle cadeautjes voor Esmee door het hele huis te verstoppen. Sinterklaas kwam hier achter en vond het niet leuk voor Esmee. Daarom stuurde hij dezelfde pieten er op uit om alle cadeautjes te verzamelen, ze vonden er slechts 2. Maar een andere piet wist welke alle plekjes te benoemen, alleen het was aan Esmee om te checken of de cadeautjes daar ook echt verstopt lagen. Al speurend ging ze op aanwijzing van de piet op speurtocht door het huis en vond ze zo al haar cadeautjes.

Gelooft jouw kind nog in de Sint? Zo ja, hoe lang laat jij ze hierin geloven? Zo niet, zijn ze er zelf achter gekomen, of heb jij het je kind verteld?

Hoe hebben jullie Sinterklaas dit jaar gevierd?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

2 comments

Lavinia 12 december 2019 - 11:49

Ik voer het niet maar wel heel leuk om te lezen hoe je het dit jaar weer leuk hebt gemaakt voor je kleine meid.

Reply
Tiny 15 december 2019 - 19:31

wat een spanning ,maar super leuk bedacht
en wat een mooie brief heeft sinterklaas geschreven

Reply