Hotspot Eeterij ‘De Deurenloods’ in Zoutkamp

by Tatiana

Ik wil graag met jullie een nieuw rubriek inslaan, Hotspots! In deze rubriek behandel ik de hotspots van Groningen. Of het nou gaat om food of fashion, beauty of homedeco, ook in het hoge noorden hebben we echt wel lekkere eettentjes en fashionable stores. Deze wil ik met jullie delen.

PSX_20160821_142811

In deel #1 neem ik jullie mee naar Zoutkamp, naar eeterij de Deurenloods. Het schipperscafé is nieuw en bevind zich net zoals Restaurant ZK86, in de voormalige loodsen waar vroeger de sluisdeuren werden onderhouden. Rondom het pand zijn hiervan nog verschillende details bewaard gebleven.

Leuk weetje! In 2011 vierden wij ons huwelijk, tijdens een geweldig diner in de serre van restaurant ZK86. De Deurenloods bestond toen nog niet. Dat was destijds de ruimte voor opslag. Hier mocht ik mij in mijn bruidsjurk terugtrekken om borstvoeding te geven.

Je hoeft natuurlijk geen visserman of schipper te zijn om het hier in een historische ambiance naar je zin te hebben. Daarom stapte ik hier binnen voor een hapje en een sfeerimpressie!

Tijdens een heerlijke lunch of een diner kijk je uit over het Reitdiep, de authentieke binnenhaven van Zoutkamp. Omringd door afbeeldingen van visserslui, de schepen en hun visnetten kun je genieten van een uitgebreide kaart.

PSX_20160821_142847

PSX_20160821_143105

Iedere dag serveren ze verse vis, afkomstig van de visafslag bij Lauwersoog. Echte visliefhebbers weten ZK86 ook zeker te vinden, ik in ieder geval wel! Ben je geen viseter ( ik kan het me niet voorstellen, maar het bestaat ), ook geen probleem. Op de kaart staan ook smaakvolle vleesgerechten, met vlees afkomstig van de ambachtelijke slager, en vegetarische gerechten.

Hier kun je online de menukaart bekijken van de:

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Nagerechten

Ik ben geen grote eter, ik heb dit keer ook alleen voor een hoofdgerecht gekozen. Omdat ik een echte viseter ben koos ik voor de sliptong.

De sliptong in roomboter gebakken werd geserveerd met gebakken aardappeltjes en frites, een komkommer (water)meloen salade en een slice bloemkooltaartje.

PSX_20160821_142643

PSX_20160821_142713

Ik heb heerlijk gegeten! Op het eten heb ik zeker niets aan te merken. De bediening was ook vriendelijk, maar een beetje stug. Dat ligt niet zozeer aan het restaurant maar aan de persoon zelf. Zou ik dit restaurant aanbevelen? Ja zeker!

Ken jij meer leuke hotspots in Groningen? Laat het mij weten, en misschien zien we jouw hotspot terug op mijn blog.

Afsluiting naam Modern

Vind je het leuk om vaker hotspots op mijn blog te lezen?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

 Follow

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

6 comments

Chantalle 23 augustus 2016 - 10:47

Dat ziet er echt heerlijk uit! Het zou leuk zijn als je vaker hotspots op je blog zou plaatsen.

Reply
Manon 23 augustus 2016 - 16:54

Dat ziet er super uit!

Reply
Hilde 24 augustus 2016 - 21:16

Jammer dat Groningen zo ver weg is. Ik ben er maar 1 x geweest volgens mij. Misschien in de toekomst een keer met de trein met de meisjes ofzo. 😉

Reply
Blog & Beauty | Tatiana 29 augustus 2016 - 18:16

Ja jammer, zo denk ik er ook altijd over als er weer iets leuks te doen is VER weg.

Reply
Fokko 29 augustus 2016 - 18:04

Krijg er spontaan weer honger van, maar wat ik wel heel erg jammer vind is dat mijn snoekbaars niet op de foto staat want die was overheerlijk en oogde ook mooier voor de foto dan die drie salamineur flapjes van jou hihi.

Reply
Blog & Beauty | Tatiana 29 augustus 2016 - 18:10

De snoekbaars zag er inderdaad heerlijk uit. Jij zag het vanaf een betere hoek, jij had dat perfecte plaatje kunnen schieten!!!

Reply