How to stop feeling like shit

Ik geloof niet echt zo in de goede voornemens waar iedereen het altijd over heeft wanneer er een nieuw jaar begint. Als ik iets wil veranderen dan doe ik dat wanneer ik dat wil. Zo heb ik mezelf in het afgelopen jaar voorgenomen om meer te gaan lezen. En een boek met de titel: How to stop feeling like shit, geschreven door Andrea Owen, is een zeer aangename intellectuele oefening om mijn hersenen in goede vorm te houden. Bij het lezen van de cover voelde ik gelijk een connectie met het boek, een vorm van herkenning. Want ja, ik als vrouw heb ook zo mijn bitchy innerlijk dat mij op allerlei manieren naar beneden probeert te halen. No more, cut the crap!

SASS

How to stop feeling like shit

… pakkende titel

How to stop feeling like shit

De cover ziet er aan de voorkant vrolijk uit met alle gekleurde bolletjes, en op de achterkant zien we een prachtige vrouw. Een vrouw waarvan je denkt dat zij in haar leven geen stomme gewoonten heeft, en een fijn leven leidt. Het type vrouw dat geen shit kent. Maar de buitenkant zegt niet altijd alles. Hoewel de buitenkant van het boek er ook erg vrolijk uitziet houdt het met humor een spiegel voor en laat zien wat er achter dat vastgeroeste patroon schuilgaat. Iets wat je af en toe best een beetje kan afschrikken. Er zaten momenten bij dat ik dacht van ‘Oh ben ik echt zo erg‘. Jammer genoeg ben ik geen uitzondering en voelen veel vrouwen hetzelfde. Andrea heeft gelijk, dat wij ons moeten bevrijden van blokkerende gewoonten om zo gelukkig(er) te worden. Maar dat kan pas wanneer je (h)erkent dat je innerlijke stem je als oud vuil behandelt.

How to stop feeling like shit

Misschien loop je nog niet met je hoofd naar beneden en je staart tussen je benen rond, maar als je jezelf regelmatig op je kop geeft, dan doet dat afbreuk aan je geluk, je zelfvertrouwen en je gevoel van eigenwaarde.

De schrijfstijl van dit boek is overzichtelijk en prettig, dit maakt het dat je het boek eigenlijk niet weg wilt leggen. Je wilt door blijven lezen, omdat je jezelf zo herkent. Een stukje dat ik ook erg aangrijpend vond om te lezen, kwam uit het hoofdstuk ‘De autocross van je leven‘. Ik voel me een beetje de bijrijder van deze coureur, en ik kan niet uit stappen of het stuur overnemen.

Dat is nu zelfsabotage. Je zit in de figuurlijke autocross van je leven: je rijdt doelloos rond en knalt overal tegenaan en af en toe kijk je naar de ravage die je hebt veroorzaakt. Alleen is dit jammer genoeg geen spel: het is je leven.

Ik heb het boek gelezen en hoewel het vooral gericht is op de vrouw vind ik dat ook mannen zich hierin kunnen herkennen. In ieder geval herken ik ook heel veel van mijn man in dit boek. En nu ik dit boek gelezen heb, geef ik het graag aan hem door, en ben ik benieuwd of hij hetzelfde herkent. Hoofdstuk 10 ‘Laat mij het maar even doen’ lijkt wel over hem geschreven.

Als iedereen gewoon deed wat ik zei, dan kwam het allemaal goed. Als mijn leven vreselijk was, dan kwam dat door door andere mensen en als zij maar zouden doen wat ik hun opdroeg, dan zouden we allemaal gelukkiger zijn.

Waar ik zelf heel veel herkenning in had was hoofdstuk 7 ‘Opzitten en pootjes geven‘, waarin Andrea schrijft over de pleaser. Dit ben ik in het verleden altijd wel geweest. Bang om afgewezen te worden en daarom vaak ja zeggen, terwijl ik liever nee zou willen zeggen. Nu ben ik trots op mezelf en wat ik heb bereikt en doet het me weinig wat anderen daarover denken of zeggen.

Als je net zo bent als de meeste vrouwen die zijn opgegroeid in deze wereld, dan is je bijgebracht dat je vooral ‘een lief meisje’ moet zijn.

Dit waren enkele stukjes uit het boek waar ik mijzelf of een ander in herkende. De rest is aan jou om te lezen en toe te geven welke zelfdestructieve gewoonten jij moet veranderen. Misschien wil je er liever niet bij stilstaan, maar het is echt interessant en echt een eye-opener. Je leert jezelf kennen, zoals je nog nooit naar jezelf gekeken hebt.

SASS

Wat ik weet dat waar is

… het verlies van een dierbare

How to stop feeling like shit

Het laatste hoofdstuk was voor mij persoonlijk misschien wel de moeilijkste van allemaal. Met een open verhaal van Andrea over het verlies van een dierbare sluit ze het boek af, om ons te laten weten waar haar uitdagingen liggen. In dit hoofdstuk herkende ik ook veel van mijzelf. Als 17 jarig meisje kreeg ik voor het eerst te maken met een moment dat mijn wereld deed instorten. Nog geen 6 maanden voordat mijn vader overleed kregen wij de bevestiging dat hij terminaal was. Om te ontsnappen aan mijn verdriet schreef ik alles op over de meest verdrietige periode van mijn leven. En dat terwijl ik nog maar net in de bloei van mijn leven stond. Ik was helemaal nog niet klaar voor dit soort pijn, als je daar ooit echt klaar voor kunt zijn. Ik sloot mezelf af, bouwde een muur om mij heen en liet niemand toe. Pijn roept de meest rauwe emoties in ons wakker. De vreugde die we voelen, maar ook de folterende pijn die we voelen als we iemand verliezen. De pijn die we op dat moment voelen, kan ons in de toekomst sterker maken, omdat we onze visie op het leven ineens heel anders gaan zien.

SASS

Blogtour van het boek

… vrouwen die besluiten te vlammen in hun leven

Tatiana's Blog | How to stop feeling like shit

Ik vind het boek een absolute aanrader, en dat had ik vooraf niet gedacht. Ik was een beetje sceptisch wat dat betreft en ging er daarom niet vanuit dat een boek van 14 korte hoofdstukken mij kon helpen om 14 schadelijke gewoonten te doorbreken. En ik weet zeker dat ook jij na het lezen van dit boek een hele andere kijk op jezelf hebt.

Met een groepje van 5 bloggers zijn we vorig jaar, in de laatste week van december begonnen aan een blogtour. Een tour waarin we allemaal op Instagram onze ervaring deelden met en over het boek. En na de tour op instagram vervolgen we nu onze tour op de blogs. Onze uitgebreide ervaring vind je hieronder terug.

Blogtour

Inspirerend Leven (www.inspirerendleven.nl) en Positive Me (www.positiveme.nl) zijn mij voorgegaan met hun review. Vandaag lezen jullie mijn review en na mij nog dat van Boost your health (www.boostyourhealth.nl) en Just live blog (www.justliveblog.nl).

Tatiana's Blog | How to stop feeling like shit

Wil jij het boek ‘How to stop feeling like shit‘ van Andrea Owen (Kosmos Uitgevers) ook graag lezen, klik dan op een van de volgende linkjes: bol.com of boekenwereld.com en ik zou het leuk vinden als je mij even laat weten als je dit boek hebt gekocht.

 

Tatiana's Blog | How to stop feeling like shit

Ga jij dit boek lezen?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | How to stop feeling like shit

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

11 Reacties

 1. Tatiana's Blog | How to stop feeling like shit

  Je maakt ook mij best nieuwschierig naar dat boek

 2. Tatiana's Blog | How to stop feeling like shit

  Je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt! Ik ben iemand die snel pleast en wil/moet dat echt afleren!

 3. Tatiana's Blog | How to stop feeling like shit

  Wauw, hij klinkt inderdaad heel goed. Ik ga hem toch eens bekijken!

 4. Tatiana's Blog | How to stop feeling like shit

  Ik ben 19 november gecrashed op het werk…
  Dus misschien moet ik hem maar gaan lezen…
  Je hebt ook mij nieuwsgierig.

 5. Tatiana's Blog | How to stop feeling like shit

  ik ga dit eens onthouden want ik ben nu ook wel nieuwsgierig geworden

 6. Tatiana's Blog | How to stop feeling like shit

  Ik vind het zeker een pakkende titel. Ik vraag mij alleen af in hoeverre het echt ‘lieve meisjes’ zijn haha ;p

 7. Tatiana's Blog | How to stop feeling like shit

  Ik ga dit boek op mijn leeslijst plaatsen. Klinkt wel goed.

 8. Tatiana's Blog | How to stop feeling like shit

  Ohh klinkt echt als een boek voor mij! Ben erg benieuwd!

 9. Tatiana's Blog | How to stop feeling like shit

  Nu ben ik toch wel echt enorm nieuwsgierig geworden, hij gaat op mijn wishlist!

 10. Tatiana's Blog | How to stop feeling like shit

  Dit boek moet ik gewoon lezen! Ik ga deze binnenkort zeker aanschaffen en ga de andere blogs van de blogtour ook even bekijken.

 11. Tatiana's Blog | How to stop feeling like shit

  Super interessant! Dit soort goed advies kan iedereen wel gebruiken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *