Ideale cadeau voor kinderen: speelkeuken

by Tatiana

Met de feestdagen in het verschiet wordt het tijd om na te denken over leuke cadeaus voor de kinderen. Het perfecte cadeau vinden voor je kind kan soms lastig zijn. Heb je weleens nagedacht over een kinderkeuken? In dit artikel zetten we uiteen waarom een speelkeuken het ideale cadeau is.

Ideale cadeau voor kinderen: speel

keuken

SASS

Past bij de ontwikkeling van je kind

Als kinderen ongeveer een jaar of vier oud zijn, vinden ze het leuk om rollenspelletjes te spelen. Samen met mama en papa spelen is voor veel peuters het leukste wat er is. Je hebt vast al gemerkt dat je kind je vaak nadoet. Ze hebben daarbij de neiging om heel veel aandacht te trekken. Zo worden ze zelfs boos als je ze geen aandacht geeft. Ook willen ze graag zelf ontdekken en zelf doen. In de ‘grote-mensen-keuken’ is het soms gevaarlijk om dingen zelf te doen, zoals groenten snijden. Een kinderkeuken kan hiervoor de uitkomst zijn. En bovendien is niets zo leuk als koken in hun eigen keukentje!

DE DROOM VAN IEDERE KLEINE KEUKENPRINS(ES)   


SASS

Leren over groenten

 

Spelenderwijs leren over groenten zorgt ervoor dat kinderen positieve associaties hebben met groenten. Ze zullen niet meteen alles lekker vinden, maar dit is een goede eerste stap. Groenten komen in verschillende soorten, vormen en maten. Als je kindje ziet dat broccoli ook in zijn groenteset zit, is hij misschien eerder geneigd om het te proberen als het op tafel staat. Een echte win-win situatie. Je kind beleeft plezier aan de keuken en probeert groenten uit!

KIJK HOE EEN ECHTE SUSHIKOK WERKT


SASS

Uit te breiden met vele kinderkeuken accessoires

Als opa en oma ook graag een cadeautje willen geven voor de feestdagen, hoeven ze daar gelukkig niet lang over na te denken. Een speelkeuken is makkelijk uit te breiden met verschillende keukenaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan een schortje of koksmuts. Een kinderkeuken kan je ook aanvullen met een variatie aan keukenapparatuur, zoals een blender of keukenmachine. Veel houten keukenspeelgoed is erg duurzaam in gebruik en gaat dus jarenlang mee. Handig om over na te denken als er nog een kleintje op komst is.

NODIG POPPEN EN BEREN UIT OP DE THEE


SASS

Prikkelt de fantasie

Wie weet staat er een toekomstige sterrenchef in zijn speelkeukentje te spelen! Voor koken is een behoorlijke portie fantasie en creativiteit nodig. Met een speelkeuken raakt je kindje bekend met deze concepten. De fantasie van je peuter kan je prikkelen. Eerst speel je het spelletje op zijn manier en daarna introduceer je een nieuwe manier van spelen. Op deze manier leert hij verschillende manieren van spelen én samenspelen!

SPEEL BAKKERTJE MET UW KIND


Een speelkeuken is veel meer dan alleen een nepkeuken. Een speelkeuken helpt bij de ontwikkeling van je kind, leert ze over groenten en prikkelt de fantasie. Daarbij is de keuken uit te breiden met veel soorten keukenaccessoires, zo raakt je kindje nooit uitgespeeld.

Zou dit het ideale cadeau zijn voor jouw kind(eren)?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

23 comments

Evelien 2 november 2018 - 12:26

Ik wil voor Kerst een speelkeukentje kopen voor m’n neefje van ruim 1,5 jaar. Dus dit artikel komt als geroepen!

Reply
Lodi 3 november 2018 - 20:08

Leuk hoor, ik kan me voorstellen dat kinderen dit super vinden om te krijgen en mee te spelen.

Reply
Tamara 4 november 2018 - 09:36

Wat een super leuke spullen hebben ze toch tegenwoordig om mee te spelen. Mijn neefje wilt ook zo graag een speelkeukentje,

Reply
Fleur 4 november 2018 - 10:58

Wij hebben mijn oudste dochter ook een keukentje gegeven toen ze 2 was. Ondertussen is ze 10 en heeft haar zus er ook veel mee gespeeld. Ik stelde laatst voor om het weg te doen voor meer ruimte, maar daar werd hevig tegen geprotesteerd door beide meiden. Een keukentje is dus zeker een goed cadeau

Reply
Renata Feyen 4 november 2018 - 19:04

Mijn kleindochter van 2.5 heeft ook zo een speelkeuken en ze speelt er vaak mee toch 🙂

Reply
Manon 4 november 2018 - 19:04

Ik wilde vroeger altijd zoooo graag zo’n keukentje hebben. Helaas nooit gehad, maar we speelde wel winkeltje haha.

Reply
Nadia 6 november 2018 - 07:31

Mijn zoon van nu 3 heeft toen hij 1 was een keukentje gekregen, de beroemde van de ikea 😉 Hij speelt er nu nog dagelijks mee!

Reply
Hippiemeisje, een persoonlijke blog 6 november 2018 - 13:11

Als kind hadden ik en mijn zus ook een keukentje: veel mee gespeeld. Het is daarna nog naar mijn nichtje gegaan. Dat zijn blijvertjes onder het speelgoed.

Reply
Danielle 7 november 2018 - 13:05

Hier is een speelkeuken ook een hit! Die van Ikea hebben wij en een grote bak vol accessoires.

Reply
kiki hasselton 7 november 2018 - 14:02

de kinderen die ik ken hebben allemaal wel zo’n keukentje. super leuk! Ik had vroeger een poppenhuis wara ik enorm graag mee speelde een keukentje hadden wij niet helaas.

Reply
alexa 8 november 2018 - 14:12

ah echt heel erg leuk! ik heb geen kinderen, maar later als ik een meisje krijg is dit zeker een leuk item

Reply
Deborah 8 november 2018 - 17:01

Dit soort speelgoed is bij ons nooit echt aangeslagen. Snapte niet zo goed wat ik er mee moest als ik het niet echt kon eten. Terwijl mijn nichtje er uren mee kon spelen. (net als het winkeltje en de poppenhoek haha). Overigens zijn de accessoires wel rete duur voor dit soort speelgoed.

Reply
Desi 9 november 2018 - 06:39

Ik vond dit vroeger ook zo leuk. Kon hier uren meer spelen Voor kinderen zeker een leerzaam en leuk cadeau.

Reply
Dhini 9 november 2018 - 16:04

Ja… speelkeuken is erg leuk! Mijn zoon toen ook graag mij in de keuken help met dit speelgoed is wel veiliger voor kleintje

Reply
Natalie 10 november 2018 - 08:19

Mijn nichtje is zelf zot op haar houten keukentje! De supermarkt (met kassa en kar) doet het ook echt heel goed haha! Ik kon hier vroeger ook zo van genieten!

Reply
hillybillybeauty 14 november 2018 - 09:54

Dit vonden mijn meiden vroeger ook fantastisch! (En ik stiekem ook)

Reply
Natascha - Beautyopinie 14 november 2018 - 09:55

Absoluut! Tess heeft een houten keukentje en ze is er weg van. Ongeveer het enige waar ze mee speelt haha

Reply
Jouvence 14 november 2018 - 10:23

Erg leuk zo’n keukentje! Ik had er vroeger ook een en speelde daar heel veel mee.

Reply
Jolanda 14 november 2018 - 10:29

Leuk die keukentjes. Hier staat er ook een en zowel dochter als zoonlief spelen er heel veel mee!

Reply
Tania 14 november 2018 - 12:20

Zie de laatste tijd veel van die keukentjes voorbij komen. Vind ze zo leuk. Weet niet of het iets voor mijn zoontje zou zijn

Reply
Irina 14 november 2018 - 12:28

Wat ontzettend leuk! Echt een ideaal cadeau voor de feestdagen.

Reply
Lesley 14 november 2018 - 20:18

Jaaa dit is zo leuk! Ik had vroeger een winkeltje en vond dat ook helemaal geweldig om mee te spelen!

Reply
Claudia 17 november 2018 - 11:27

Mijn nichtje die nu 18 jaar is had vroeger ook altijd van die keukentjes en winkeltjes! Dan moest ik altijd de klant spelen

Reply