Inspiratie voor een industriële look

Tatiana's Blog | Inspiratie voor een industriële look

Interieur is iets wat mij veel bezig houdt, en wat ik ook erg leuk vind. Een stijl die ik erg mooi vind is de industriële en de Scandinavische look. De Scandinavische look is kalm en neutraal en veel groen. Bij de industriële look moet ik altijd gelijk denken aan een oude loods, of een oude fabriek omgetoverd tot mooie woning, met kapotte muren en grote ijzeren lampen. De typische industriële hanglamp. Een robuuste en stoere touch met metalen, hout en donkere kleuren. Kijk je mee naar deze stijl en wat juiste verlichting toevoegt aan deze stijl?

SASS

Industriële lampen

 

Light up the darkness

Tatiana's Blog | Inspiratie voor een industriële look Tatiana's Blog | Inspiratie voor een industriële look Tatiana's Blog | Inspiratie voor een industriële look

Er zijn genoeg mogelijkheden om een industriële stijl te creëren, en verlichting speelt daarbij een grote rol. Ik heb altijd al een zwak gehad voor lampen die een industriële sfeer met zich meebrengen. Bij Lampen24.nl zijn zo rond de 30.000 lampen verkrijgbaar in elke stijl. Dat wilde ik natuurlijk zien, want hè ik ben een modemeisje (fashion en interieur) dat van shoppen houdt. Lekker vanuit mijn luie stoel ben ik er voor gaan zitten, en ben ik online gaan shoppen. Daar vond ik de Alberta hanglamp met draadkooien in verschillende vormen. Een lamp die echt een eyecatcher zou zijn bij mij boven de tafel. Met iedere stijl creëer je een ander woongevoel in huis, doordat je met verlichting de inrichting zelf kunt beïnvloeden. Bij Lampen24.nl hebben drie soorten designs de hoofdrol: modern design, landhuisstijl / rustiek en antiek / klassiek. En met een keus uit ruim 10.000 lampen binnen in de categorie modern design vind je altijd wel een lamp die bij jouw stijl past. Iedereen kent wel het spreekwoordelijk gezegde: “Tegen de lamp lopen!” Bij Lampen24.nl ben ik bijna letterlijk tegen mijn droomlamp aangelopen. Industriële lampen hoeven dus niet perse heel groot te zijn om bij de trend te passen. En ze hangen ook niet alleen aan het plafond, je hebt ze ook in hanglampen, wandlampen en vloerlampen. Het gaat bij deze stijl ook om de materialen die gebruikt worden om de lampen een robuuste uitstraling te geven. Naast de keuze van de juiste armatuur is ook de lichtbron van groot belang. Door warm wit licht kan een gezellige sfeer gecreëerd worden. En bij een open lamp staat een globelamp betoverend en ontvouwt haar schoonheid voor nog meer uitstraling.

In het begin vertelde ik jullie al over de accessoires die in de industriële look veel worden gebruik, zoals metaal, ijzer, staal, koper en hout. Deze materialen samen geven je interieur een robuuste en stoere look. We kennen allemaal de oude fabrieken en loodsen met een prachtig mooie en oude uitstraling. Zo’n groot pand hebben we natuurlijk niet allemaal als woning, wat je dan kunt doen is de ruimte zo groot mogelijk laten lijken. Zoals hierboven op de foto met een rij grote ijzeren hanglampen.

Door oude en robuuste industriële verlichting te plaatsen geef je de industriële look een warmere uitstraling en komt het vaak minder somber over zoals we misschien denken als we het over de industriële look hebben. Door de juiste zachte en warme verlichting kun je toch zorgen voor een warme sfeer in huis, wat niet onbelangrijk is. De hanglamp is op deze manier een hele mooie eye-catcher, dat niet alleen goed kan worden gecombineerd met jonge leefstijlen, maar ook met industriële stijlen.

SASS

Industriële muren

 

Brick walls are there for a reason

Tatiana's Blog | Inspiratie voor een industriële lookBij een industriële stijl zien we toch vaak de wat sombere kleuren op de muren, zoals zwart, wit en grijs. Maar ook wat meer kleur op de muur kan heel mooi staan bij deze stijl, zoals groen of okergeel. Ik vind grof onbewerkt beton altijd heel erg mooi, of een bakstenen muur waarvan de stenen ruw en onbewerkt zijn.  Je kent het waarschijnlijk wel van restaurants of winkels waarbij ze deze stijl ook vaak gebruiken, een ruw afgewerkte muur met bakstenen en afgebrokkeld beton. Prachtig!

SASS

Industriële meubelen

 

Who’s sitting in that empty chair

Tatiana's Blog | Inspiratie voor een industriële lookEen industriële stijl is niet compleet zonder de juiste zitmeubelen. Ook deze hebben een ruw en stoer randje door de onafgewerkte uitstraling. Ze zijn vaak minimalistisch en hebben ook een beetje de donkere tinten met dezelfde materialen waar ik het eerder al over had. Leer, hout en metaal in grijs en bruintinten. Wat je heel veel ziet in de industriële stijl is de cognac kleurige meubelen. Strak qua model, van stevig leer, met grote stiknaden en soms zelfs nog gekenmerkt door de aanwezigheid van littekens, hoornsteken, schrammen en andere oneffenheden. Een ontzettend stoer karakter, maar wel heerlijk om op neer te ploffen na een dag hard werken.

SASS

Industriële materialen

 

Rust om te herstellen

Tatiana's Blog | Inspiratie voor een industriële lookVoor de finishing touch van deze stijl kun je nog gebruik maken van accessoires. Omdat de stijl zelf wat sober is kun je door wat kleur toe te voegen met je accessoires toch wat warmte creëren. Een kleed op de vloer en wat kussentjes op de bank. Simpel en niet teveel. Hou het wel in balans, en hang niet overal tierelantijntjes. Dat maakt het allemaal ook weer kleiner, en bij de industriële look draait het juist om ruimte. Heb je een mooie grote wand, hang deze dan niet helemaal vol, maar hou het beperkt tot een buffalo skull.

Verder kun je de stijl afmaken door te kiezen voor metalen opbergruimte, en houten plankdragers met leren houders. Plaats bijvoorbeeld een metalen kast tussen 2 ruimtes in, om zo de ruimtes te scheiden. Een praktisch meubelstuk voor veel opbergruimte en tevens een opvallend decoratiestuk voor de ruimte.

 

 

 

Tatiana's Blog | Inspiratie voor een industriële look

Van welke stijl hou jij?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Inspiratie voor een industriële look

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

7 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Inspiratie voor een industriële look

  Wat een tof artikel! Ik ben zelf wel fan van deze stijl. Liefste verwerk ik het in een strakke zwart/witte inrichting.

  De lampen zien er ook echt heel erg tof uit, hou er wel van! Die stoere uitstraling geeft vaak net dat beetje extra uitstraling vind ik altijd.

 2. Tatiana's Blog | Inspiratie voor een industriële look

  Op de foto’s ziet het er echt prachtig uit! Mijn ouders hadden vroeger ook een stenen muur en destijds vond ik dat superlelijk.

 3. Tatiana's Blog | Inspiratie voor een industriële look

  Ik ben gek op deze stijl! Vooral van de lampen, heb ik namelijk zelf ook.

 4. Tatiana's Blog | Inspiratie voor een industriële look

  Ik houd wel van de industriële stijl maar alles in 1 stijl vind ik lastig. Ik houd juist van mengen van verschillende stijlen en kleuren.

 5. Tatiana's Blog | Inspiratie voor een industriële look

  De industriële look vind ik wel mooi, maar zou niet in mijn huis passen. Mijn huis is een bonte mix van alles wat ik leuk vind.

 6. Tatiana's Blog | Inspiratie voor een industriële look

  ik ben zelf niet zo fan van industrieel. Ik heb een eclectisch interieur, ook wel een bij elkaar geraapt zooitje, maar wel mijn zooitje 🙂

 7. Tatiana's Blog | Inspiratie voor een industriële look

  Ik ben meer voor een minimalistische witte look, maar ik vind de draadlampen dan wel weer erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *