Je zelfverzekerd voelen in badkleding

by Tatiana

Zonnestralen op je huid, je blote voeten in het verkoelende water; waar kun je beter genieten van zomers weer dan op het strand? Toch wordt dat genieten bij veel vrouwen (en mannen) wel eens overschaduwd door iets anders: onzekerheid. Onzekerheid over het feit dat ze ineens een groot deel van hun lichaam bloot moeten geven. En ik zit daar zelf ook mee. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je je zelfverzekerder voelt in badkleding, en dan heb ik het niet over het nastreven van een ‘perfect’ lichaam!

SASS

Je zelfverzekerd voelen in badkleding 

Draag badkleding die bij je past

Het dragen van badkleding waarin je je comfortabel voelt, maakt voor je zelfvertrouwen echt een wereld van verschil. Probeer verschillende modellen uit, en kies badkleding die jouw sterke punten benadrukt en waarin je je helemaal vrij kunt bewegen. Wanneer je een beetje rondkijkt op internet, zul je zien dat er eindeloos veel opties zijn: van hippe bikini’s bij Hunkemöller tot leuke badpakken in een maatje meer bij Ulla Popken. En wat dacht je van een tankini met een wijdvallende top? Of van een badjurkje? Na proberen van verschillende modellen en soorten bikini’s weet ik wel waar ik mij zelfverzekerder in voel, en dat scheelt echt al een heleboel.

Verzorg je lichaam

Ook al ziet de buitenwereld waarschijnlijk geen verschil; na een fijne scrub-, scheer- en smeersessie zit je vaak toch net iets lekkerder in je vel. Dus staat er een dagje strand op de planning? Duik dan van tevoren een uurtje de badkamer in en geef jezelf een uitgebreide schoonheidsbehandeling. En hoewel veel vrouwen het heerlijk zullen vinden om volledig make-uploos op het strand te verschijnen, kun je je natuurlijk gerust opmaken als dat je een beter gevoel geeft. In dit artikel vind je een aantal handige tips met betrekking tot het dragen van make-up op het strand.

Eet wat goed voelt

Wanneer je normaliter gezonde keuzes maakt op het gebied van eten, heeft dit op zichzelf al een positieve invloed op je zelfvertrouwen. Wat je eet – en vooral wat je laat staan – vlak voor je naar het strand gaat, kan nog eens extra effect hebben. Het is aan te raden om voedingsmiddelen die je een opgeblazen gevoel geven even te vermijden. Voorbeelden van voedingsmiddelen die hierom bekend staan zijn bonen, uien, knoflook, broccoli, bloemkool en koolzuurhoudende dranken. Zorg er verder voor dat je de hele dag door genoeg water drinkt.

Zoek positieve inspiratie

We horen vaak dat sociale media een negatieve invloed op ons zelfbeeld hebben. Toch kunnen sites als Instagram je ook zeker een positief gevoel geven; het hangt helemaal af van de foto’s die je ziet en de teksten die je leest. Accounts die zogenaamde ‘body positivity’ hoog in het vaandel hebben staan, zijn bijvoorbeeld bodyposipanda en positivebodyimage. Recent zag ik ook nog op de instagram accounts van Rebecca en Cassandra geweldige voorbeelden van ‘body positivity’ voorbij komen. Ook de hashtags #bodypositive en #selflove kunnen heel wat opbeurende inspiratie bieden op momenten van onzekerheid.

SASS 

 

Hoe zelfverzekerd ben jij?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

12 comments

Jouvence 11 juli 2018 - 12:03

Fijne tips geef je! Ik wissel af tussen badpak en bikini, net waar ik me op dat moment lekkerder in voel.

Reply
Jess 11 juli 2018 - 16:10

Fijne tips! En een bikini body heb je, als je een bikini aanhebt!

Reply
Deborah 11 juli 2018 - 17:20

Vooral: draag badkleding die bij je past. Helemaal mee eens. Ik heb een tijdje een verkeerd bikinibroekje gehad. Hij zat niet lekker maar ik vond hem zo leuk! Na een paar keer dragen besloot ik een ander model te nemen. Dat zat zoveel lekkerder dat ik mij daarin niet schaam voor mijn wat vollere bovenbenen.

Reply
Naomi 12 juli 2018 - 15:05

Ik weet gewoon dat met mij lichaamsbouw een badpak veel beter sta en ik voel me er ook beter in en dat is denk voor iedereen anders als je er maar goed in voel

Reply
Amelie van Writings by Amelie 12 juli 2018 - 20:37

Ik heb er zelf ook wat last mee om in badkleding ergens te verschijnen. Daarom draag ik vaak liever een badpak!

Reply
Coco 13 juli 2018 - 16:04

Er zijn zoveek mooie modelletjes in badpakken die echt mooi staan!
In de zomer veel water drinken, is inderdaad echt belangrijk. Lukt dat niet is een citroentje erbij ook welkom.
Ik hou van de zon, mijn witte benen krijgen dan het meeste aandacht 🙂

Reply
Danielle 13 juli 2018 - 21:58

Ik ben echt zooo onzeker in badkleding dat ik eigenlijk zelden ga zwemmen! Fijn om wat tips te lezen, heb zelf een heel fijn badpak waar ik dan nog wel in durfde, maar die is me helaas te groot geworden doordat ik afgevallen ben en heb nog geen andere gevonden waar ik me ook goed in voel.

Reply
Elisabeth 13 juli 2018 - 22:45

Ik ben totaal niet zelfverzekerd ik ben juist heel onzeker. Daar ben ik mee aan het werk, maar o zo lastig. Vooral ook omdat ik mezelf in een te dik lichaam vind zitten. Dat maakt het ook niet makkelijker.

Reply
Irma 14 juli 2018 - 16:00

Mijn bikini is net binnengekomen dus dit kon ik wel even gebruiken. Komt vast helemaal goed!

Reply
Rachel 15 juli 2018 - 10:26

Het komt door alle reclames dat wij onszelf niet meer goed genoeg vinden. Ik heb dit ook nog vaak genoeg.. vooral als ik op instagram kijk voel ik mezelf dik en ongemakkelijk terwijl ik ergens weet dat ik tevreden mag zijn met mijn lichaam.

Reply
Me Mode 17 juli 2018 - 16:20

Leuke Collectie!

Reply
Debby 18 juli 2018 - 15:00

Ik voel me goed in een bikini, maar durf wel onzeker te zijn over mijn billen.

Reply