Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

Afgelopen weekend hebben we al even weer kunnen genieten van het heerlijke weer. Er even weer met het hele gezin op uit. Wat is er dan leuker om samen met je kinderen te gaan wandelen in de gezonde buitenlucht. Toch vinden kinderen wandelen niet altijd leuk. Het duurt vaak te lang, ze worden moe en kunnen zich dan gaan vervelen. Ik heb een plek gevonden, waar voor kinderen wat te beleven valt, zodat het wandelen leuk blijft. Plezier en pret gegarandeerd! Dat plekje heet ” Aekingerzand “. Kijk snel mee!

SASS

Aekingerzand

Alles ligt op loopafstand, als je tijd genoeg hebt!

Aekingerzand

Wij moeten er een uurtje voor rijden, maar dat vind ik nog redelijk te doen. Bij ons in de buurt heb je gewoon niet zo heel veel. Nabij Appelscha in het grensgebied van de provincies Drenthe en Friesland ligt het Aekingerzand, dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het ruim 61 km² grote nationale park bestaat uit bos, heide en stuifzanden. Het Aekingerzand wordt ook wel “de Kale Duinen” genoemd en is één van de weinige gebieden met stuifzand in Nederland.

Aekingerzand

SASS

In het zand en tussen de schapen

Het gevoel van zand tussen je tenen!  

Aekingerzand

De kale duinen en de kudde schapen die er grazen op de heide in het gebied, maken het wandelen voor kinderen hier zo leuk. Ook vind je er een uitkijktoren, die centraal ligt en van waaruit je uitzicht hebt over  een groot deel van dit mooi gestrekte landschap. Esmee vond het echt geweldig om zo dichtbij de lammetjes te kunnen komen. En zij heeft echt iets met zand, daar kan ze uren in spelen. Zij is speelt dan het elfje en het zand is haar fairydust.

Esmee is nu bijna 7 jaar, en het is pas sinds een jaar dat zij ook echt een beetje wil wandelen. En met een beetje wandelen heb ik het toch wel over ongeveer 10 km. Daarvoor wilde ze alleen maar getild worden, als ze nog maar een paar meters had gelopen. Als je gaat wandelen met (kleine) kinderen moet je er rekening mee houden dat het gaat om de lol die je hebt onderweg. Het gaat niet om het aantal kilometers of het bereiken van het eindpunt. Het gaat om de weg en de tijd daar tussenin. Kinderen moeten zich niet vervelen, en niet moe worden. Daarnaast worden kinderen er graag bij betrokken.

Tijdens onze wandeling gaven wij Esmee de leiding, en mocht zij bepalen welke kant we op gingen. Je ziet gewoon hoe stoer en groot je kind zich voelt als zij voorop mag lopen en jij haar volgt. Dat is toch genieten! Wij hebben ons hoofd lekker leeg gemaakt, super vermaakt en Esmee heeft zichtbaar genoten. Vanaf het restaurant naar de uitkijktoren is het in een rechte lijn ongeveer 1,3 km maar op zo’n grote open vlakte loop je natuurlijk niet in 1 rechte lijn. Dat is ook het leuke aan wandelen op zo’n grote zandvlakte, de kinderen hoeven geen paden te volgen maar zijn vrij om te lopen waar ze maar willen. En het is ook heerlijk om een kleed mee te nemen en tussendoor tijd te nemen voor een picknick.

Aekingerzand

SASS

Tot slot een hapje en een drankje

Food is energy!  

Aekingerzand

Na onze wandeling hebben wij nog even gezeten bij Fast Food Restaurant Aekingerzand. Dat is toch wel heerlijk hoor, na zo’n lange wandeling. Even een warme hap. Voor de kinderen is er een speelveldje met speeltoestellen (springkussen, klimrek, wipwap) waar ze lekker kunnen spelen, en in de patatwereld is er genoeg lekkers om van te genieten, drinken – broodjes – patat – snacks en ijs. De bediening is goed, de mensen zijn er gezellig en de eigenaar is erg gastvrij.

Aekingerzand

[wp-review id=”20589″]


Fast Food Restaurant Aekingerzand

Canada 3A, 8424 SR Elsloo

Openingstijden
woensdag Gesloten
donderdag Gesloten
vrijdag 11:30–20:00
zaterdag 11:30–20:00
zondag 11:30–20:00
maandag Gesloten
dinsdag Gesloten

In de winterperiode alleen ’s weekends open, in het zomerseizoen vanaf mei 5 dagen open en vanaf juli t/m september7 dagen open.


Aekingerzand

Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

Ga jij ook graag wandelen?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

15 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

  Dit lijkt mij zeker een hele mooie plek om te wandelen! Bedankt voor de tip hier ga ik zeker eens naar kijken voor in de vakantie x

 2. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

  Wat een geweldige quote of dat alles op loopafstand is als je maar genoeg tijd hebt. Waar heb je die vandaan?

 3. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand
  Lipstickencupcakes

  Wat een mooie foto’s! Hoewel ik niet van wandelen houd doe ik dit toch zeker dria a vier keer in de week en dan ongeveer een uurtje.

 4. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

  Lijkt me heel erg fijn wandelen daar! Doet me een beetje denken aan de Kalmthoutse Heide hier in Antwerpen. 🙂

 5. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

  Wauw, wat een mooi gebied! Daar wil ik ook wel eens gaan wandelen.

 6. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

  Lijkt me erg fijn om hier te gaan wandelen. Ik weet alleen niet of ik dit echt voor een dag zou doen… dan ga ik toch liever motorrijden 😉

 7. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

  Een prachtige afwisselend gebied. Ik moet er snel weer eens naartoe.

 8. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

  Oeh dit is wel dichtbij voor ons! Zitten in Assen ( Drenthe), zeker een bezoekje waard dus! Alleen zonder buggy gok ik haha :p Gaat nooit zo goed samen hier met zand.

  De omgeving is echt mooi aan de foto’s te zien 😀

 9. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

  Ik weet nog dat ik dit vroeger ook heel leuk vond! Vooral als er dan bomen stonden waar we in konden klimmen. Dat maakt het wandelen toch weer wat leuker als kind 😉

 10. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

  Wat een mooi gebied! Beetje ver voor ons maar het heeft wel een hoop weg van de hei bij Blaricum en Hilversum waar we regelmatig gaan wandelen. Leuk dat jullie je dochter de leiding gaven, goed idee! 🙂

 11. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

  Lijkt me een mooie plek om te wandelen, lijkt soms net een stukje woestijn.

 12. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

  Oh wat ziet het er mooi uit! Heerlijk voor de kinderen! En ook stiekem voor mij om mooie outfitfoto’s te maken. Echt een prachtige omgeving :).

 13. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

  Wat een prachtige plek! Ik meen me ooit te herinneren met Schoolreisje naar Appelscha te zijn geweest en dan ook naar een zandverstuiving, misschien is dit hetzelfde!

 14. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

  Wij gaan al graag eens wandelen ja Waar we op dit moment wonen zitten we kort bij een bos, heerlijk wandelen daar 🙂

 15. Tatiana's Blog | Eropuit met kinderen: Kindvriendelijke Wandelroute Aekingerzand

  wat een leuke foto’s, lekker samen op pad en genieten met zijn allen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *