Kördügüm

Hoeveel is er voor nodig om een zakenman voor wie liefde slechts een kort avontuur in een meedogenloze wereld is te breken? Kördügüm, een serie op Netflix waar liefde, persoonlijke ambitie, macht en rijkdom verweven zijn. Ik had mezelf voorgenomen dat ik niet voor een Turkse serie zou vallen, maar ik beken … aan de Turkse taal was ik zo gewend, en het acteerwerk vind ik fenomenaal. Meer over deze serie lees je in dit artikel.

Mobile Logo Tatiana's Blog

 

 

Kördügüm 

Nooit eerder heeft een Turkse serie mij zo aangegrepen als Kördügüm, ook wel bekend als Intersection (Kruising). Deze serie is te zien op Netflix, en per toeval ben ik aan de serie begonnen. Ik zou me, vanwege de taal, afzijdig houden van Turkse series, maar ik was begonnen aan de serie Kuş Uçuşu omdat de recensie mij wel aansprak: Asli, generatie Z, is een jonge fan van een ervaren presentator, generatie X, die zich zich naar binnen wurmt bij de redactie. Ze krijgt te maken met de donkere kant van ambitie, afgunst en gezien willen worden. Zal Asli winnen of verliezen met haar methoden uit de nieuwe wereld waarmee ze zich bewijzen moet? In deze serie speelde İbrahim Çelikkol een rol, en ik zag zijn gezicht opnieuw op Netflix bij de serie Kördügüm, en iets in mij zei dat ik de serie moest kijken. Dat heb ik gedaan, en vanaf de tweede aflevering rolde ik er helemaal in. Ik bleef kijken, tot diep in de nacht. Deze serie moet je echt zien. 

Kördügüm

 

Waar gaat het over ? 

Naz, een jonge kinderarts, is al meer dan tien jaar getrouwd met Umut, een ambitieuze auto-ontwerper. Tegen blijde verwachting in van anderen worden de twee verliefd en gedwongen om te trouwen als Naz zwanger blijkt te zijn. Naz krijgt een miskraam en wil dit verdriet nooit meer meemaken. Samen besluiten ze om met zijn tweetjes door te gaan zonder een gezin te stichten. Ali Nejat een rijke zakenman, die niet geloofd in de liefde komt plotseling oog in oog te staan met Kaan. Nadat een jonge vrouw uit zijn verleden op een feest aankondigt dat dit zijn zoontje is. In de serie gebeurd veel meer, maar dit is in grote lijnen een beetje waar het om draait.

Kördügüm

 

⊱  De hoofdrolspelers

In de hoofdrol speelt Ali Nejat Karasu, een ex-autocoureur en zakenman in hart en nieren. Ali Nejat heeft alles behalve een rustig en vredig leven. Verscheurd door verdriet en schuldgevoel woont hij alleen in een villa in het bos. Hij houdt zich vast aan één ding, één droom en dat is ooit zijn eigen auto ontwerpen en maken. Een peperdure sportauto, die snel is maar vooral veilig. Zodat niemand zich hoeft te voelen zoals hij zich voelt, nadat zijn neefje door zijn schuld is omgekomen bij een auto-ongeluk. Dat is ook de reden waarom hij niet in de grote villa bij zijn vader, en zus (de moeder van Barış) wil wonen. Zowel zijn vader als zus verwijten hem dit. Hij lijkt voor het ongeluk te zijn geboren, ook na deze tragische gebeurtenis in zijn leven wordt hij achtervolgt door schuldgevoel, verdriet en verraad.

Naz komt door toeval in het leven van Ali Nejat, maar verandert daardoor zijn kijk op het leven. Door haar verandert deze koele kikker en er komen kanten in hem naar boven waarvan hij niet eens wist dat hij ze had, laat staan wat hij er mee aan moet. De kille en arrogante man heeft ook een gevoelige, zorgzame, warme en zachte kant. Maar Naz is getrouwd met Umut, en zij is trouw aan het huwelijk ondanks de barsten in hun relatie. De spanning tussen het getrouwde stel stijgt, en ze beschuldigen elkaar van ontrouw. De sterke aantrekkingskracht die zij heeft op Ali, is niet alleen vanwege Kaan, het verloren zoontje van Ali waar zij een sterke band mee heeft. Pas wanneer Umut echt iets onvergeeflijks doet, geeft zij toe aan deze aantrekkingskracht tussen haar en Ali, en zo komen de twee steeds dichter bij elkaar.

Tijdens het verjaardagfeest haalt het verleden Ali Nejat in wanneer er een vrouw verschijnt, die ten overstaan van iedereen beweert dat Ali Nejat de vader is van haar zoon Kaan. Ali Nejat wilde er destijds niets van weten en wimpelde het jaren geleden af door haar een envelop met geld te geven om het ‘probleem’ op te lossen. Maar daar is hij dan, zijn zoon. Zowel het leven van Kaan, als dat van Ali Nejat zal nooit meer hetzelfde zijn. Kaan weet makkelijk harten te veroveren, waaronder dat van Naz. Maar om het hart van zijn vader voor zich te winnen is meer nodig, alleen voor Kaan ook niet onmogelijk. Als de 2 ontdekken dat zij beide niet van tomaten op een broodje hamburger houden is het wel duidelijk. Het duo vormt de Tomatenbroederschap. 

Het derde seizoen van de serie vond ik tegenvallen in vergelijking met de eerste 2 seizoenen. De eerste 2 seizoenen was ik echt aan het bingewatchen, waar ik in het derde seizoen iets kalmer was. De spanning was er een beetje uit. Misschien ook omdat (in mijn ogen) Ali Nejat en Naz het perfecte koppel waren. En daar mag dan niets tussenkomen. Veel meer zal ik daar ook niet over verraden. Ga gewoon lekker zelf de serie kijken, je kunt er lekker een tijdje mee vooruit want de 1e twee seizoenen hebben 13 afleveringen en het 3e seizoen 5. Elke aflevering duurt gemiddeld 140 m. Tatiana

Ik vond het een mooie serie. Zet jij hem ook in je favorieten lijst?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Kördügüm een Turkse Netflix verslaving

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *