De lentezon op mijn droge winterhuid

Image by freepik

We hebben de winter achter de rug, laat de lente nu maar komen. Want ik heb de lentekriebels al weer, en dat vind ik heerlijk. Maar mijn huid is zoekende naar de overgang van koude en droge lucht, nu de temperatuur gaat stijgen en de luchtvochtigheid weer hoger wordt. Daarom pas ik mijn gezichtsverzorging aan in de overgang van deze seizoenen met producten van Douglas. Lees mee!

 

Tatiana's Blog | De lentezon op mijn droge winterhuid

Lentekriebels

Waarom heeft je huid in de overgang van de winter naar de lente een andere routine nodig? Waarom moet je voor deze verschillende seizoenen ook verschillende producten voor je huid gebruiken? Dat is heel makkelijk, om uit te leggen. Het komt omdat de winter voornamelijk bestaat uit koude en droge lucht. Dat maakt onze huis over het algemeen droger en vaak ook wat dof. Terwijl in de lente de temperatuur stijgt, en de luchtvochtigheid hoger is. Hierdoor kan je huid tekenen van nieuwe problemen laten zien, zoals irritaties, verstopte poriën en overtollig talg. Je huid zoekt en vraagt om een andere aanpak, een nieuwe routine in je dagelijkse gezichtsverzorging.

 

Een frisse start

Heerlijk dus die stijgende temperaturen, maar zoals ik hierboven al schreef is dit wel de tijd om na te gaan denken over de gezichtsverzorging die je op dit moment toepast voor je huid. Ik weet niet hoe dat bij jou is, maar bij mij is mijn huid na een koude winterperiode niet optimaal. Dit weer onttrekt vocht aan mijn huid, en dat merk ik doordat mijn huid uitdroogt en gaat barsten. Tijd om daar verandering in aan te brengen en de lente frist en fruitig te beginnen.

 

Je huid klaarmaken voor de lente

Om je huid voor te bereiden op deze verandering moet je op een aantal dingen letten. Zoals bijvoorbeeld zonbescherming, wat vaak verwaarloosd wordt in alle seizoenen behalve de zomer. Wist je dat de kans op een zonverbrande huid groter is in de lente dan in de zomer. Dat komt omdat onze huid na de winter moet wennen aan de zon, deze overstap is groot. En de vroege lente zon heeft een sterke UV-straling. Daarom raad ik iedereen aan om het hele jaar door dagelijks een SPF aan te brengen.

 

 

Lees ook het artikel:

Meer last van puistjes in de winter 

 

 

Stap voor stap de lente in

Natuurlijk gaan we het ook hebben over hoe je verder de lente kunt beginnen voor je huid. Dat doen we door 1 een milde reiniger voor je huid te kiezen. Kies er een die je huid niet uitdroogt of strak laat aanvoelen. Als 2e gaan we een lichtgewicht moisturizer gebruiken die de huid hydrateert. Waar je hier op moet letten zijn producten die rijk zijn aan antioxidanten en hyaluronzuur. En 3 een serum mag ook niet ontbreken, deze pakken namelijk de specifieke huidproblemen aan. Denk bijvoorbeeld aan pigmentvlekken en fijne lijntjes. Als 4e gaan we de dode huidcellen aanpakken. Dit doen we niet elke dag, maar slechts 1 keer per week. Met een milde exfoliant verwijderen we huidcellen en stimuleren we de celvernieuwing. En als laatste, en toch wel de allerbelangrijkste, als je het mij vraagt: bescherming van de huid tegen schadelijke UV-stralen. En dit mag zeker wel dagelijks, een product met het liefst minimaal SPF 30

 

Mijn lente product tips

Als jij het lastig vind om de juiste producten te vinden, heb je misschien iets aan het onderstaande rijtje van producten die ik uit heb gezocht om de huid klaar te maken voor de lente:

The Ordinary – Glycolipid Cream Cleanser

The Ordinary - Glycolipid Cream Cleanser - Douglas

e.l.f. Cosmetics SuperHydrate

e.l.f. Cosmetics SuperHydrate - Douglas

Physicians Formula Skin Booster Vitamin Shot

Physicians Formula Skin Booster Vitamin Shot - Douglas

Paula’s Choice Skin Perfecting Exfoliant

Paula's Choice Skin Perfecting Exfoliant - Douglas

Biotherm’s Blue Peptides Uplift Cream SPF 30

 Biotherm's Blue Peptides Uplift Cream SPF 30 - Douglas

 

En als we toch al een beetje met onze lentekriebels rondlopen, wil ik ook even verwijzen naar de seizoens pagina van Douglas, want die staat namelijk helemaal in het teken van Pasen. Hoe leuk is dat?! Je vind hier de lekkerste geurtjes Pasen, voor jezelf of om cadeau te geven.

Tatiana's Blog | De lentezon op mijn droge winterhuid

 

Ik verander mijn huidverzorging per seizoen. Doe jij dat ook?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | De lentezon op mijn droge winterhuid

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Tatiana's Blog | De lentezon op mijn droge winterhuid

    Leuke lijst met producten. Ken ze niet allemaal. Zelf gebruik ik La Roche-Posay Effaclar Duo SPF30.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *