Matte lipsticks van verschillende merken

Matte lipstick 2

Ik stop mezelf niet graag in een boxje, maar als je mij vraagt of ik in Team Lipstick of Team Lipgloss zit, dan zeg ik zonder aarzelen Team Lipstick. Maar vraag je mij nu om hetzelfde te doen bij Team Matte Lipstick of Team Shiny Lipstick, dan zet je mij aan het denken. Vroeger waren het vooral lipsticks met een glansje, maar tegenwoordig zitten er ook steeds meer matte lipsticks bij. En in de webwinkel van Blisso hebben ze een ruime keuze aan matte lipsticks van verschillende merken. Vandaag vertel ik daar wat meer over.

Tatiana's Blog | Matte lipsticks van verschillende merken

 

Matte lipstick

Matte lipstick

Weet jij niet of een matte lipstick wel bij jou staat, en durf je daarom niet gelijk allemaal gave kleuren te bestellen omdat je bang bent dat je teleurgesteld zult zijn. Dan is er ook een heel handig product, de Bourjois Fabuleux Lip Transformer. De transformer kan over iedere lippenstift worden aangebracht en transformeert het in een matte, satijnen finish. Dus pak al je eigen kleuren lipstick uit de kast en maak er een matte lipstick van. 

Zelf heb ik inmiddels al aardig wat matte kleurtjes in mijn collectie zitten. En ik moet je eerlijk zeggen, dat vind ik toch wat fijner dan de transformer. Niet dat deze niet goed zou werken, maar het is gewoon een keuze die je maakt. Als ik voor matte ga, dan wil ik ook echt matte. Maar ik moet je er wel bij zeggen dat je bij het aanbrengen van een matte lipstick iets meer zorg voor je lippen moet dragen. Waarschijnlijk weet je wel waar ik het over heb als jij wel een een matte lipstick hebt aangebracht op droge lippen. Dat werkt gewoon niet, want je ziet echt alles. En dan zien je lippen er niet kissable uit. Verzorg je lippen daarom goed met een lipscrub en breng voordat je een matte lipstick aanbrengt eerst een dun laagje lippenbalsem aan. 

Tatiana's Blog | Matte lipsticks van verschillende merken Tatiana's Blog | Matte lipsticks van verschillende merken

Tegenwoordig heb je heel veel keus als je gaat voor een matte lipstick. Zo zijn er bij Blisso in het assortiment matte lipsticks verkrijgbaar van verschillende merken. Een paar voorbeelden zijn: Rimmel London, Maybelline, L’Oréal, Nyx of Bourjois. Ik heb van verschillende merken, waaronder ook NYX en Bourjois. Beide hebben een andere formule, maar met dezelfde finish op de lippen: matte. Maar ze voelen niet hetzelfde. Ik merk bij het aanbrengen veel verschillen. De ene voelt zacht en romig aan, terwijl de andere juist een beetje sticky aanvoelt. En de ene lijkt eerst glanzend maar transformeert toch naar matte. Je voelt eigenlijk wel of er wel of geen verzorgende ingrediënten inzitten. Maar dat is niet het enige verschil, je hebt de matte lipsticks natuurlijk ook in heel veel verschillende kleuren: roze lippenstift, rode lippenstift, blauwe lippenstift of nude lipstick. Zo is er altijd een kleurtje die past bij jouw look. Nog een verschil is de manier van aanbrengen. Je hebt een matte lipstick die je gewoon aanbrengt als een gewone lipstick, maar je hebt ook de liquid lipstick, die je aanbrengt met een applicator. Ik vind het dan zelf vaak wat makkelijker om met een kwastje te werken, omdat je daar wat preciezer mee kunt werken. Met het aanbrengen van een liquid lipstick met applicator is een foutje snel gemaakt. 

Heb je dan eindelijk je lippen helemaal on point, dan zou je als finish nog een lipsealer gebruiken, dit werkt als een soort topcoat en zorgt ervoor dat je lipstick langer blijft zitten. En wil je echt het maximale uit je lippenstift halen? Gebruik dan als basis nog een lip primer. Hierdoor blijft je lipstick goed zitten. 

Matte lipstick 3

 

 

Tatiana's Blog | Matte lipsticks van verschillende merken

Wat vind jij van een matte lipstick?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Matte lipsticks van verschillende merken

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Tatiana's Blog | Matte lipsticks van verschillende merken

    Ik vind die van NYX er echt prachtig uitzien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *