Met deze tips is jouw hond snel van wormen af

Tatiana's Blog | Met deze tips is jouw hond snel van wormen af

Bij het verzorgen van een hond horen een aantal standaard onderdelen. Elke dag een flinke wandeling maken, zijn gebit verzorgen door middel van een bot en hem zo nu en dan lekker wassen en kammen zijn daar een paar voorbeelden van. Helaas kan het regelmatig voor jouw huisdier wormen heeft. Deze kan hij krijgen op straat, in de tuin of in het park. Je leest in dit artikel hoe je jouw hond kan ontwormen.

Tatiana's Blog | Met deze tips is jouw hond snel van wormen af

 

Heeft mijn hond wormen?

 

Een hond zal niet uit zichzelf aangeven dat hij zich niet lekker voelt. In een vroeg stadium is het niet te merken dat hij last heeft van wormen. Pas als de besmetting van wormen op z’n ergst is, zie je het terug in de ontlasting of braaksel. Een ander symptoom van wormen is dat jouw hond diarree kan hebben of vermagert. Zodra je dus iets anders merkt in het gewicht van jouw hond is het tijd om actie te ondernemen!

Tatiana's Blog | Met deze tips is jouw hond snel van wormen afBron: https://unsplash.com/photos/73pyV0JJOmE

 

Welke actie onderneem je?

Een volwassen hond kan het beste minstens 4 keer per jaar worden ontwormd. Hoe vaak je een hond daarnaast moet ontwormen, is geheel afhankelijk van hoe vaak jouw hond wormen heeft. Een jongere hond kan vaker last hebben van wormen, maar aan het begin is dat nog de taak van de fokker. Om jouw hond te ontdoen van de wormen zijn er diverse manieren.

Dierenartsbezoek

Je kan ervoor kiezen om naar de dierenarts te gaan. Er zijn verschillende wormsoorten waar jouw hond last van kan hebben. De dierenarts zal een onderzoek doen bij jouw hond en kijken welke wormenkuur er nodig is om jouw hond te ontwormen. Het eerste middel wordt bij de dierenarts toegediend en de rest van de kuur krijg je mee naar huis.

Tatiana's Blog | Met deze tips is jouw hond snel van wormen af

Wormkuur thuis

Wil jij liever jouw hond de stress van het ritje naar de dierenarts besparen en thuis deze situatie aanpakken? Er zijn diverse middelen voor ontwormen beschikbaar die te verkrijgen zijn via Dierenapotheek.nl. Als je niet weet van welke wormen jouw hond last heeft, is het alsnog verstandig advies te vragen bij de dierenarts.

Tablet

Het meest voorkomende middel tegen wormen is een tablet. Deze kun je fijnprakken en door het voer van jouw hond mengen. Op die manier merkt jouw hond niet dat hij het middel binnenkrijgt. Het tablet helpt vaak tegen meerdere soorten wormen (zoals haak-, zweep-, spoel-, en lintwormen).

Pasta

De pasta is een wat dikkere vloeistof die je op meerdere manieren bij jouw hond kan toedienen. Het is maar net hoe makkelijk jouw hond daarin is. Je kan het door middel van een injector op de tong leggen of door het voer mengen. Denk er wel aan om bij de eerste manier jouw hond te belonen met wat lekkers.

Vloeistof

Pups en jonge honden zijn vooral gebaat bij dit middel. De vloeistof is namelijk effectief bij vroegtijdige besmetting van spelwormen via de baarmoeder van moedermelk. Bij de vloeistof wordt een doseerspuitje geleverd waarmee je het ontwormingsmiddel in de bek of door het voer kan spuiten.

Tatiana's Blog | Met deze tips is jouw hond snel van wormen af

 

Tatiana's Blog | Met deze tips is jouw hond snel van wormen af

Welke wormenkuur gebruik jij voor jouw hond?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Met deze tips is jouw hond snel van wormen af

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Tatiana's Blog | Met deze tips is jouw hond snel van wormen af

    Wat een fijn en informatief artikel, ik heb nu weer van die pillen gekocht die ik 1x in de drie maanden hoef te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *