Met een kussen van Be Koala wordt slapen een cadeautje

Be Koala Kussen

Bestaat het eigenlijk wel? Het perfecte kussen om op te slapen? Want voor een goede nachtrust is niet alleen het matras waar je op slaapt belangrijk, het kussen waar je op ligt speelt hierin ook een rol. We kennen het waarschijnlijk allemaal wel, een kussen is of te hard of te zacht, te plat of te hoog. En vervolgens word je wakker met nek- of rugklachten. Met een kussen op maat gemaakt zou deze aan al jouw wensen moeten voldoen. Be Koala laat je kennis maken met JOUW kussen. Nieuwsgierig geworden naar een kussen op maat gemaakt en hoe dat gaat? Lees snel verder!

Mobile Logo Tatiana's Blog

 

⊱  Be Koala 

 

Be Koala Kussen

Be Koala Kussen

 

Al jaren kopen wij onze kussens in de winkel. Maar het is eigenlijk nooit goed genoeg. En dat is ook eigenlijk wel heel logisch, want iedereen heeft een andere slaaphouding, andere wensen en een ander lichaam. Een standaard kussen kan dus nooit aan al die wensen voldoen. In de winkel is een kussen eigenlijk gewoon een kussen. Maar bij Be Koala roept het kussen jouw naam. Een kussen op maat gemaakt heeft vele voordelen, als belangrijkste misschien wel de nachtrust waar je zo naar verlangt. Maar vergeet ook niet de duurzaamheid, want een kussen van Be Koala gaat langer mee omdat het aan jouw wensen voldoet. En tegenwoordig willen we alles graag zo duurzaam mogelijk maken. Geen kussen meer dat binnen no time de vorm verliest. Daarnaast is het kussen 100% biologisch. Gemaakt van biologisch katoen en gevuld met duurzame latex vlokken en zachte kapok voor ultiem comfort.

Ik vond het een bijzondere ervaring en wist eigenijk niet wat ik ervan moest verwachten; een kussen op maat. Zonder enige verwachtingen vulde ik de vragenlijst in. En dan wordt het eigenlijk al een stukje duidelijker want er worden vragen gesteld, waar een kussen uit de winkel geen antwoord op weet, laat staan ikzelf. Ik pakte mijn meetlint en ging aan de slag, meten is weten! En zo wist Be Koala alles over mij om mijn kussen te maken. En met alles bedoel ik onder andere deze punten: 

 • mijn leeftijd
 • mijn lengte
 • mijn gewicht
 • mijn hoofdomtrek
 • mijn lichaamsbouw
 • mijn slaappositie
 • soort matras
 • mijn voorkeur voor kussen
 • mijn klachten

 

 

Lees ook het artikel:

 

Slapen op een kussensloop van Satin Sleepers

 ⊱  Pillow Talk 

Be Koala Kussen

 

Slapen is voor iedereen anders, maar voor iedereen is het een belangrijk onderdeel van de dag. Een nacht niet goed kunnen slapen dat kan gebeuren, maar dat moet geen terugkerend probleem zijn. Want daar ga je echt aan onderdoor. Het kussen waar je op slaapt is voor een goede nachtrust erg belangrijk. Eerder kocht ik altijd een willekeurig kussen, zolang deze maar zo dik mogelijk was, zodat ik er met mijn hoofd in kon verdwalen. Ik dacht er verder niet bij na of dit ook goed zou zijn voor mijn lichaamshouding. Ik heb al jarenlang last van chronische pijn in mijn liezen, waardoor ik blij ben als de dag is afgelopen en ik weer in bed mag liggen. Daar kan ik een houding aannemen die voor mij nog enigszins prettig aanvoelt. En dat zet mij in het hokje van ‘buikslapers’. Want ik lig het liefste op mijn buik, afwisselend met een been omhoog, de kikkerhouding noem ik het. Maar als buikslaper is zo’n heel dik kussen helemaal niet goed. Want in principe moet een kussen voor buikslapers namelijk plat zijn i.v.m. nek en rugproblemen.  

Mijn man heeft al jaren last van rugklachten, waardoor zijn voorkeuren voor een kussen weer heel anders zijn dan die van mij. Terwijl we er allebei van houden om heerlijk in een kussen weg te zakken. Veel van deze kussens zien er heerlijk uit, maar bieden totaal geen ondersteuning, waardoor de klachten waarmee we al te maken hebben alleen maar erger kunnen worden.

Ok, beide hebben we dus andere voorkeuren dat is duidelijk. Maar waarom kochten we dan al die jaren toch hetzelfde kussen. Waarschijnlijk omdat we beiden niet voor ogen hadden wat voor verschil een ‘goed’ kussen kan maken. We hebben werkelijk alles geprobeerd. Een groot kussen een wat kleiner kussen. Een kussen gevuld met dons, veren of traagschuim. Zo’n kussen waaraan een naam hangt van NASA en astronauten. Maar geen van deze kussens liet ons de nacht doorslapen. Het was in ieder geval nooit ” Love at first sleep”.

 

⊱  Persoonlijke ervaring 

 

Be Koala Kussen

Be Koala Kussen

 

Als laatste wil ik het dan hebben over de ervaring met het kussen van Be Koala. Alhoewel dit natuurlijk alleen wat zegt over mijn ervaring. Wat helemaal niets zegt over wat jouw ervaring met een kussen op maat zou kunnen zijn. Ik heb gekozen om niet een kussen voor mijzelf te proberen, maar voor mijn man omdat hij al jaren geen goede nachtrust ervaart vanwege zijn rug. En recent zijn daar nog heel wat medische dingetjes aan toegevoegd waardoor de labeltjes die aan een persoonlijk kussen hangen wel erg veel gevraagd is. Een moeilijke opgave dus voor Be Koala. In de wasbare hoes zitten 2 losse kussens. En toch lijkt het kussen vrij plat, gemeten naar onze maatstaven. Maar eenmaal het hoofd erin gelegd ervaar je een heel prettig gevoel. Het was niet nodig om als extra ondersteuning je arm onder het kussen te leggen, of een propje van je kussen te maken voor de juiste houding. Dit was een aangename eerste ervaring. En de nachten die daarop volgden, werd hij ook tevreden en uitgerust wakker. Wij hebben 1 klein minpuntje ervaren, maar ook dat kan persoonlijk zijn, want in alle reviews over Be Koala is dit nog NOOIT genoemd, en dat is de geur. Er hangt een lichte geur aan het kussen die waarschijnlijk te maken heeft met het biologisch materiaal waarvan het kussen is gemaakt. Ik rook het heel lichtjes, maar mijn man slaapt op het kussen en hij ruikt alles. Wat dat betreft kon hij wel eens hyperosmie hebben. Bij hem ruiken geuren veel sterker en intenser dan normaal. Als ik van mijn favoriete parfum slechts 1 keer spray, ruikt hij al van mijlenver wanneer ik er aan kom. Dus dat minpuntje moeten we maar even in het midden laten. Want over het algemeen zijn we zeer tevreden over het kussen. Hij slaapt er heerlijk op en wordt uitgerust wakker, zonder in de nachten steeds wakker te worden. Zeker voor iemand die al jaren met rugklachten rondloopt, en dan vol lof over een kussen praat. Dat heb ik in al die jaren nog nooit van hem gehoord. Dus dit kussen doet zeker wat het belooft!

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar een kussen op maat, of wil jij al jaren een goede nachtrust maar lukt het niet. Dan zou ik zeker even een kijkje nemen op de site van Be Koala. Of je nou een rug slaper, zij slaper, buik slaper, of een verwarde slaper bent, een kussen op maat zo zomaar eens de oplossing kunnen zijn voor gezond slapen.

Tatiana

Ik vind een goede nachtrust enorm belangrijk. Heb jij dat ook? En wat doe jij voor een goede nachtrust?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Met een kussen van Be Koala wordt slapen een cadeautje

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

 1. Tatiana's Blog | Met een kussen van Be Koala wordt slapen een cadeautje

  Ik ben al zó lang op zoek naar een fijne kussen. Ik heb momenteel al mijn kussens van de IKEA maar ik krijg daar na een paar keer op slapen al last van mijn nek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *