Mijn 10 weken bij “Healthy for Me” als naslagwerk

Tatiana's Blog | Mijn 10 weken bij "Healthy for Me" als naslagwerk

Dat ik meegedaan heb aan het programma van Healthy For Me, is al even geleden. En het nieuwe programma gaat bijna van start, 12 september. Dan is er weer een groep vrouwen die op het punt staan om een gezonde relatie met voeding op te bouwen, en te werken aan een positieve mindset. Ik was 1 van die bijna 1000 vrouwen die dit ook hebben gedaan, met zoveel positief resultaat. Ik was er nog niet klaar mee, en gebruik het nog iedere dag. Zelfs na het programma ga ik verder met deze manier van leven. 

Tatiana's Blog | Mijn 10 weken bij

Herhaling

 

Wat je aan het einde van het programma leert is dat het vooral draait om herhaling, herhaling, herhaling. Blijf dat wat je geleerd hebt herhalen, zodat het een nieuwe gewoonte wordt. En dat is het bij mij al zo’n beetje. 
 
Ik heb mijzelf in 10 weken tijd, met de hulp van Do een hele nieuwe levenswijze aangeleerd. Wat gewoon echt de moeite waard is om vast te leggen. Zo leer je onder andere door persoonlijk voedingsadvies wat je kunt veranderen om een gezondere relatie met voeding op te bouwen. En dat het daarbij allemaal draait om de 80-20 regel. Als eerste mag je uit je hoofd zetten dat je bezig bent met een dieet. Want dat is dit niet. Je eet gewoon alles met een juiste balans. En je leert om regelmatig, op vaste tijden en gevarieerd te eten. Na verloop van tijd weet jij wat jouw lichaam wil, ken je jouw valkuilen en kun je zonder schuldgevoel eten. Maar je leert ook het proces van vallen en opstaan, want je doet alles met kleine stapjes, maar ook dit gaat niet altijd zonder fouten. Maar daarna ga je gewoon weer verder. Fouten maken hoort erbij. Je herhaalt daarna gewoon weer wat je allemaal hebt geleerd. En dat is de kracht van herhalen.
 
Omdat ik zoveel uit dit programma heb gehaald, wil ik hier geregeld met een goed gevoel op terug kijken. En soms heb ik het even nodig om een opkikker te krijgen hoe het ook al weer moest. Daarom heb ik van het begin af aan alles opgeslagen. Elk stapje staat vastgelegd op de harde schijf van mijn computer. Maar soms raakt het in mijn eigen harde schijf even verloren. Dan ga ik even weer terug naar de basis, en weet ik weer precies dat ik mijn belemmerende overtuigingen aan de kant moet zetten, even weer die simpele dagelijkse zelf check zodat ik weet wat mijn innerlijke behoeften zijn, en ik doe wat nodig is om mij goed te voelen.
 
Dat allemaal, en het feit dat ik graag creatief bezig ben, heeft mij er toe aangezet om van deze 10 weken een naslagwerk te maken. Een soort van fotoboek, maar dan net even anders. En dat is nu precies waar ik mee bezig ben. Hier gaat wel even tijd in zitten, maar op deze manier beleef ik de 10 weken ook weer opnieuw, en heb ik straks een mooi boek van mijzelf en mijn ommekeer die ik dankzij Do – Healthy For Me heb weten te maken.

Hier is alvast een kleine sneak peek van mijn ontwerp van het boek. 

Tatiana's Blog | Mijn 10 weken bij Tatiana's Blog | Mijn 10 weken bij Tatiana's Blog | Mijn 10 weken bij Tatiana's Blog | Mijn 10 weken bij
Zodra ik het boek in samenwerking met Drukwerknodig.nl klaar heb laat ik het natuurlijk hier op Blog & Beauty zien. Dus ik hou jullie op de hoogte.

 

Tatiana's Blog | Mijn 10 weken bij

Heb jij wel eens zo’n soort boek laten afdrukken?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Mijn 10 weken bij "Healthy for Me" als naslagwerk

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Tatiana's Blog | Mijn 10 weken bij "Healthy for Me" als naslagwerk

    Wouw wat een leuk idee, dit boek. En goed hoe je je draai hebt kunnen vinden na dit programma. Je mag trots zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *