Mijn liefde voor Kasjmier ‘de diamant onder de vezels’

Tatiana's Blog | Mijn liefde voor Kasjmier ‘de diamant onder de vezels’

Kasjmier wordt ook wel ‘de diamant onder de vezels’ genoemd. En ik vind het een heerlijk materiaal, maar ook een duur en exclusief materiaal. En hoewel ik een liefde voel voor kasjmier, is er wel het nodige dat je moet weten voordat je die leuke kasjmier trui aanschaft. Want je hebt kasjmier en kasjmier.

SASS

Wat moet je weten over Kasjmier 

If I must drool, I might as well drool on cashmere.

Kasjmier is misschien wel de meest luxe en exclusieve wol soort onder de talrijke wolsoorten. Deze kostbare natuurvezel is afkomstig van gefokte kasjmiergeiten in de Himalaya. Het vraagt om liefdevol handwerk om het ondervel van de buik van de geit uit te kammen voor de fijne wol. Het is een fijne vezel die soepel en zacht op de huid ligt. Daarom vinden we het zo bijzonder fijn om deze stof in de winter te dragen, het houdt ons warm.

Je vind kasjmier niet alleen terug in mode maar ook in woontextiel, denk maar eens aan dat warme kleedje of die zachte plaid waaronder jij je verstopt tijdens de koude winternachten en frisse zomeravonden. Kasjmier pullovers en vesten zijn, net als mutsen en sjaals van dit fijne natuurgaren, heerlijk comfortabel. En dat allemaal dankzij de soepelheid van deze chique wol. In de dames mode draait het om lange pullovers en oversized modellen, gecombineerd met smalle pantalons en leggings. Omdat kasjmierwol zo kostbaar is, wordt het vaak gemixt met andere materialen. Iets mag echter pas een kasjmierproduct genoemd worden als het voor ten minste 85% uit deze luxewol bestaat. En alleen mode van puur kasjmier in de beste kwaliteit mag worden aangeduid met 100% kasjmier.

Voor een trui van echt kasjmier betaal je al gauw zo rond de € 300,-. De goedkopere variant, zoals we die tegenwoordig ook zien bij modeketens als C&A, H&M en Zara kosten maar een paar tientjes. Dit goedkopere kasjmier heeft vaak dezelfde herkomst als het duurdere, alleen het verschil zit in de kwaliteit. De kwaliteit is vaak minder, omdat de vezel minder lang is. En onder kasjmier geldt de regel,  “hoe langer de vezels, hoe beter de kwaliteit”.

Het is helemaal niet slecht om ‘goedkopere’ kasjmier te kopen, maar verwacht daarbij dus niet dezelfde kwaliteit en let op een aantal punten.

 • Fluffy, de term alleen al geeft ons warmte, maar voel of de trui niet te zacht aanvoelt. Kasjmier hoort een beetje stug te zijn. Hoe fluffier de stof aanvoelt hoe minder lang de levensduur van de trui zal zijn. Dat is iets wat je zelf moet afwegen in aanschaf.
 • Kijk je door de stof heen, dan is het los gebreid en geeft het minder warmte als je zou verwachten. Als echte koukleum zeker iets om dus ook op te letten.

SASS

Mijn kasjmier wishlist

Ik hoor zeker niet tot de doelgroep die zomaar even € 300,- neerlegt voor een trui van kasjmier. En dat is ook zeker niet nodig want ook voor minder kun je zeker een lekkere kasjmieren trui, jas, vest of sjaal dragen. Hieronder een collage van mijn kasjmier wishlist.

Tatiana's Blog | Mijn liefde voor Kasjmier ‘de diamant onder de vezels’WERELD VAN DE MODE


Zijn jullie ook dol op het dragen van kasjmier? Ga jij voor de goedkope, of wat duurdere variant? Dit was mijn wishlist met kasjmier items afkomstig van de webshop van Peter Hahn. Ik ben nu heel erg benieuwd welke van items jij op jouw wishlist zou zetten? Of misschien wel geen enkele. Laat het vooral even weten hieronder bij de comments.

Tatiana's Blog | Mijn liefde voor Kasjmier ‘de diamant onder de vezels’

Draag jij kasjmier?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Mijn liefde voor Kasjmier ‘de diamant onder de vezels’

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

11 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Mijn liefde voor Kasjmier ‘de diamant onder de vezels’

  Love Kasjmier! Ik heb onwijs veel fijne kasjmieren items in mijn kast liggen. 🙂

 2. Tatiana's Blog | Mijn liefde voor Kasjmier ‘de diamant onder de vezels’

  Ik vind het stuk voor stuk mooie items!

 3. Tatiana's Blog | Mijn liefde voor Kasjmier ‘de diamant onder de vezels’

  wat een mooie spullen heb ook een aantal kasjmier items in me kast blijft altijd goed

 4. Tatiana's Blog | Mijn liefde voor Kasjmier ‘de diamant onder de vezels’

  Kasjmier is echt heerlijke stof, ik ben er ook gek op! Mooie items 🙂

 5. Tatiana's Blog | Mijn liefde voor Kasjmier ‘de diamant onder de vezels’

  Ik heb een aantal kasjmier sjalen. Die zijn heerlijk met dit weer en zo ontzettend zacht.

 6. Tatiana's Blog | Mijn liefde voor Kasjmier ‘de diamant onder de vezels’

  Oehh wauw wat een mooie items! Ik heb helemaal geen items in Kasjmier.

 7. Tatiana's Blog | Mijn liefde voor Kasjmier ‘de diamant onder de vezels’

  Ahh, ik ben hier dus echt gek op! €300 vind ik ook wat te veel helaas. Het is wel echt een heerlijke stof en ik heb hier ook wel een verlanglijstje van. Net zoals mijn lijstje van tassen wat nooit gaat gebeuren, haha.

 8. Tatiana's Blog | Mijn liefde voor Kasjmier ‘de diamant onder de vezels’

  ja hier hou ik van. mooi en lekker warm. helemaal voor ene koukleum als ik

 9. Tatiana's Blog | Mijn liefde voor Kasjmier ‘de diamant onder de vezels’

  Er staan echt prachtige items tussen, heerlijk weer voor het najaar en de winter shoppen 😀

 10. Tatiana's Blog | Mijn liefde voor Kasjmier ‘de diamant onder de vezels’

  Ik vind het ook een prachtig materiaal ,als ik het geld er voor had dan zou ik voor de duurdere variant gaan
  Het materiaal voelt zo lekker zacht aan ,maar daar blijft het dan ook wel bij
  Ik vind de mantel heel mooi

 11. Tatiana's Blog | Mijn liefde voor Kasjmier ‘de diamant onder de vezels’

  Ik heb er zelf geen items van..maar het is heerlijk materiaal!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *