Tatiana's Blog | Mijn top 5 mascara's

Vandaag laat ik jullie in een stapelreview mijn top 5 mascara’s zien. Ik ben vooral op zoek naar een mascara die mijn wimpers volume geeft. Maar naast volume vind ik verlenging van de wimpers ook belangrijk, omdat ik van mezelf vrij korte wimpers heb. Daarom heb ik vandaag eens wat mascara’s uit mijn stash gepakt om mijn top 5 mascara’s samen te stellen.

Top 5 mascara borstels

Ik zal uitgebreid mijn top 5 mascara’s, die ik overigens dagelijks gebruik, met elkaar vergelijken. Welke mascara geeft geen klontjes en separeert mijn wimpers, maar geeft mijn wimpers wel volume of verlenging, of het liefst nog allebei. Welke mascara geeft mijn wimpers een boost en laat ze krullen.

Mijn top 5 mascara’s:

Top 5 mascara 1

 • Yes Love Mascara Max Volume – € 3,50 (10 ml) – koop hier online.
 • E.L.F. Regular & Waterproof Mascara Duo – € 1,00 (2,5 ml) – koop hier online.
 • Karaja Black In A Flash – € 19,40 (9 ml) – koop hier online.
 • Benefit They’re Real! – €26,00 (8,5 ml) – koop hier online.
 • Younique 3D Fiber Lash Mascara Duo Set – € 40,00 (8 ml) – koop hier online.

Yes Love Mascara Max Volume

Top 5 mascara Yes Love

Over deze mascara is weinig informatie te vinden. Yes Love is een budget merk, en als je niet te veel wilt uitgeven voor een mascara, dan is dit een prima optie.

Top 5 mascara Yes Love borstel

Het borsteltje van de Yes Love mascara lijkt wel wat op die van Maybelline, met allemaal flexibele tandjes. Allemaal op gelijke afstand van elkaar, en heel veel op een rij. Hierdoor breng je de mascara aan en kam je de wimper ook gelijk, wat klonters moet helpen voorkomen.

E.L.F. Regular & Waterproof Mascara Duo

Top 5 mascara elf

Revolutionaire Liquid-Flex™-technologie: voor een langdurig resultaat zonder vlekken of uitlopen. De ene zijde is gewone mascara en aan de andere kant zit waterproof mascara, zodat je altijd overal op voorbereid bent, ongeacht de locatie of weersomstandigheden!

Top 5 mascara elf borstel

Het borsteltje van deze mascara heeft gewone haartjes en lopen in spiraalvorm. Heel basic eigenlijk, wat je qua design van E.L.F. kan verwachten.

Karaja Black In A Flash

Top 5 mascara Karaja

Een spectaculaire zwarte mascara met mooie visuele effecten. Een Hi-Tech formule om het uiterlijk van je wimpers te verbeteren. High definition en het visuele effect van extreme volume en scheiding van de wimpers in slechts een enkele beweging. Snel, gemakkelijk en soepel toe te passen voor een perfect resultaat.

Top 5 mascara karaja borstel

De Karaja mascara is 1 van de duurdere mascara’s uit dit rijtje. De gebogen borstel zorgt voor gekrulde wimpers. De borstel vormt zich om je wimper.

Benefit They’re Real!

Top 5 mascara Benefit

Een innovatieve mascara voor wimpers, waar je alleen van kunt dromen. Deze nieuwe formule verlengt de wimperhaartjes, geeft ze een mooie krul en zorgt voor volume, zonder dat de haartjes aan elkaar plakken. De kleur blijft perfect zitten en de mascara droogt ook niet uit. Het speciaal ontworpen borsteltje garandeert dat het product gemakkelijk en toch heel zorgvuldig opgebracht kan worden.

Top 5 mascara benefit borstel

De Benefit mascara die ik hier laat zien is niet het full-size product, maar het kwastje is wel hetzelfde. Deze mascara heeft ook weer een kunststof borsteltje, ook weer met allemaal tandjes op een rij. Maar dit borsteltje heeft op het eind een paar uitstekende sprietjes, een soort kuif lijkt het wel. Ook Benefit behoort tot 1 van de duurdere mascara’s.

Younique 3D Fiber Lash Mascara Duo Set

Top 5 mascara Younique

Dé hit vanuit Amerika: 3D Fiber Lash Mascara. Creëert in 3 eenvoudige stappen langere en vollere wimpers door de unieke micro-fiber technologie!

Top 5 mascara Younique borstel

TIP! Kijk ietsje naar beneden in een handspiegeltje terwijl je deze mascara aanbrengt. Zo voorkom je dat er fiber deeltjes in je oog vallen.

Het resultaat op de wimpers

Top 5 mascara borstels close

Een mascara kan er in verpakking mooi uitzien, en een spectaculair borsteltje hebben. Maar wat doet het product werkelijk? Hieronder zien jullie foto’s van elk van de mascara aangebracht op mijn wimpers.

Top 5 mascara Yes Love borstel eye

Yes Love separeert mijn wimpers goed, maar geeft verder weinig volume en / of verlenging. Het is niet het wow-effect wat ik graag zie bij een mascara.

Top 5 mascara elf borstel eye

De E.L.F. mascara doet het wat dat betreft al wat beter. Is intenser qua kleur, separeert mijn wimpers wat minder dan de Yes Love mascara, maar geeft mijn wimpers wel wat meer volume.

Top 5 mascara karaja borstel Eye

De mascara van Karaja behoort tot de duurde in deze top 5 van mascara’s maar doet wat mij betreft niet wat je voor zo’n bedrag mag verwachten. De mascara brengt wel heel lekker aan, het borsteltje werkt makkelijk. Dit borsteltje separeert je wimpers ook mooi maar voldoet niet aan mijn strenge eisen.

Top 5 mascara Benefit borstel eye

De Benefit mascara behoort ook tot de hogere klasse mascara’s wat prijs betreft. En dat merk je ook wel. Het borsteltje brengt fijn aan, en met het apart kuifje aan het uiteinde kan je makkelijk de wimpers in de hoekjes meenemen. Op de foto zien mijn wimpers er wat aan elkaar geplakt uit, maar dit kwam door een ongelukje! De meeste ongelukjes gebeuren in huis he, ook hier in het hoge noorden. De kleur is mooi zwart, geeft mijn wimpers verlenging zonder ze te krullen. Voor de perfecte look een wimperkruller gebruiken en dan is dit een blijvertje.

Top 5 mascara Younique borstel eye

De mascara van Younique geeft het beste resultaat, maar deze mascara is ook de duurste uit het rijtje. Het vergt wel wat tijd om de mascara mooi aan te brengen. En het gaat wel volgens een stappenplan. Als eerste breng je de 3D Gel aan op je natuurlijke en schone wimpers, daarna breng je de 3D Fibers aan voordat de gel is opgedroogd. En daarna breng je nogmaals de 3D Gel aan om wimpers te ‘sealen’. Je kunt de stappen nogmaals herhalen. Hoe vaker je de stappen herhaalt hoe extremer het effect zal worden. Door de fiber deeltjes krijg je een beetje het falsies effect. Op de foto is dat bij mij goed terug te zien. In het midden van mijn wimpers zie je dat een fiber deeltje mijn wimper heeft verlengt. Als ik dit heel netjes had gewild, had ik meer fiber deeltjes aangebracht op de buitenste wimpers. Maar zo kan ik jullie goed laten zien wat de mascara doet.

Ik ben eigenlijk wel te spreken over alle 5 mascara’s, ze hebben allemaal hun eigen voordelen. De een is wat gewoner dan de ander en de ander wat intenser qua kleur. Maar welke mascara staat er voor mij, na deze stapelreview, op nummer 1 en welke op nummer 5.

 1. Younique (maar dit is niet een mascara die ik elke dag gebruik)
 2. Benefit
 3. E.L.F.
 4. Karaja
 5. Yes Love

Afsluiting BLOG

Wat is jullie 'Holy grail' als het om mascara's gaat, en welke vinden jullie het beste voor mijn wimpers? 


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Mijn top 5 mascara's

Tatiana's Blog | Mijn top 5 mascara

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

5 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Mijn top 5 mascara

  de younique klinkt echt goed. Heb al jaren lancome als favoriet.

 2. Tatiana's Blog | Mijn top 5 mascara

  Mooie uitleg! Leuk artikel!
  Ik ben fan van de Oriflame mascara The One, ik heb een extra in huis…

 3. Tatiana's Blog | Mijn top 5 mascara

  Leuk om je top 5 te zien. De Karaja mascara ziet er goed uit, het merk kende ik nog niet. Zelf gebruik ik graag mascara van L’Oreal.

 4. Tatiana's Blog | Mijn top 5 mascara

  Ik kan me wel vinden in je rijtje, die van Younique is super mooi!

 5. Tatiana's Blog | Mijn top 5 mascara

  Mooie mascara’s! Mijn favoriet is Yves Rocher Sexy Pulp, die gebruik ik al jaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *