Mistero Milano Gel Nagellak

by Tatiana
Mistero Milano

Een nageltechniek die steeds populairder wordt, en al helemaal onder de ‘nailjunkies’ (zoals ik) is gellak. Een nagellak die wordt aangebracht en vervolgens wordt uitgehard onder een lamp. De hele mani duurt wat langer dan een gewone nagellak aanbrengen, maar het resultaat mag er zijn. En een groot voordeel is dat gellak veel langer blijft zitten, en je hoeft dus minder vaak je nagels te lakken. Ik heb voor dit artikel samengewerkt met Mistero Milano, en laat jullie zien hoe het werkt. Kijken jullie mee?

SASS

Mistero Milano 

“De verborgenheid van Milaan”. Het Mistero Milano Logo, wat ik eigenlijk wel een beetje vind lijken op een koffieboon, bestaat uit 2 delen. De 2 delen symboliseren de aard van het merk. Aan de ene kant natuurlijkheid, elegantie en sereniteit, en aan de andere kant, moedigt het aan om alles uit het leven te halen. Mistero Milano heeft producten van de hoogste kwaliteit om het werk van stylisten een beetje makkelijker te maken.

SASS

Aanbrengen stap voor stap 

Mistero Milano

Wat heb je nodig? Om snel van start te kunnen gaan is het handig om eerst alles te pakken wat je nodig hebt.  En ik vind het zelf altijd fijn werken om ook alles op volgorde te leggen. Dat doe ik eigenlijk met alles. Maar zo weet ik welk product ik voor de volgende stap nodig ben. Dit heb ik allemaal gebruikt voor mijn mani:

◊ Vijl / buffervijl (220/240)

◊ Handdoekje (tegen het knoeien)

◊ Cuticle pusher

◊ UV/LED nagellamp

◊ Standard nail prep

◊ Delicato primer

◊ Flexi base basecoat

◊ Gel nagellak kleur(en); Latte Macchiato, On the Road, Brilliant Coquette

◊ Quick no wipe Top

◊ Nagelriemolie

Stap 1: voorbereiding.Voordat we echt beginnen met lakken bereiden we de nagels voor. We kunnen natuurlijk niet zomaar beginnen. De nagels moeten nog de juiste vorm krijgen, ze moeten schoon en vetvrij gemaakt worden en we moeten er voor zorgen dat de gellak straks goed hecht aan de nagelplaat. We beginnen met de cuticle pusher om de nagelriemen naar onder te duwen. Daarna vijl ik mijn nagels in de juiste vorm en met een buffervijl ruw ik de nagelplaat een beetje op.

Stap 2: schoonmaken.Voordat ik ga lakken ga ik de nagels ontvetten met de Nail prep en daarna breng ik een laag primer aan op de nagel. De Nail prep is een nagelontvetter die zorgt voor een beter hechting. Breng hiervan een dun laagje aan op een stofvrije nagelplaat, en laat daarna verdampen. De Delicato primer die ik na de prep aanbrengen zorgt voor een perfecte binding.

Stap 3: de basis.Nu ik mijn nagels heb voorbereid kan ik beginnen aan de basis. Dat doe ik door het aanbrengen van een laagje Flexi Base. Deze flexibele basis past zich aan aan de natuurlijke elasticiteit van de nagelplaat. De consistentie van deze basis is dik, waardoor deze niet in de nagelriem loopt. Na het aanbrengen van de basis laat ik het 30-60 seconden uitharden onder de lamp. De duim hard ik apart uit om uitlopen te voorkomen.

Mistero Milano

Mistero Milano

Stap 4: de kleur.Nu zijn we aangekomen op het punt dat we de kleur kunnen aanbrengen. De duim en de rest van de nagels hard ik weer apart uit onder de lamp. Het aanbrengen van de kleur doe ik in lagen om een betere dekking te krijgen. Het is beter om meerdere dunne lagen aan te brengen dan een dikke laag. De kleuren hard ik ook weer 30-90 seconden uit onder de lamp.

Mistero Milano

Mistero Milano

Stap 5: de finish.Na het aanbrengen van de kleur breng ik een laag Quick No Wipe Top aan. Dit is een ultra flexibele, comfortabele en snelle top coat met een prachtige crystal finish. Deze top coat geeft zo’n mooie glans aan de kleuren die ik aangebracht heb. En de naam Quick No Wipe Top zegt het eigenlijk al, je nagel plakt ook niet meer en is gelijk glad. Het gebruik van een celstofdepper of een cleaner om de eventuele plaklaag te verwijderen, is daardoor eigenlijk overbodig. Dit laat ik ook weer 30-90 seconden uitharden onder de lamp. Om de kans op vroegtijdige loslating te verkleinen seal ik de vrije rand van de nagel (dit is de voorste rand, de ‘dikte/top’ van de nagel). Je kunt hierna voor een goede verzorging nog een nagelriemolie aanbrengen. En daarna ben je helemaal good-to-go!

Het resultaat.Nu is het tijd om jullie even het prachtige resultaat te laten zien. Ik heb voor deze mani 3 kleuren gebruikt. De kleuren Latte Macchiato, On the Road, Brilliant Coquette. De Latte Macchiato gellak is een licht vervuilde roze nude tint (deze kleur heb ik aangebracht op mijn duim en middelvinger).  On the Road is een meisjesachtig en subtiel witroze (aangebracht op pink en wijsvinger). De Brilliant Coquette is een mooie donkerrode lak met een prachtige glittering. Het aanbrengen van de gellak duurt even, maar ik vond het nog vrij snel gaan. En het resultaat vind ik helemaal geweldig. Zie de foto’s hieronder, waar ik gelijk het artikel mee afsluit:

Mistero Milano Mistero Milano Mistero Milano
Mistero Milano Mistero Milano Mistero Milano

 

Mistero Milano

Mistero Milano

Mistero Milano

Mistero Milano

Mistero Milano

Wat vind jij van deze gellak?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment