Moederdag Cadeau Tip: Colour your home

Tatiana's Blog | Moederdag Cadeau Tip: Colour your home

Zondag 12 mei is het weer moederdag. Ik herinner deze dag als een dag waarop ik mijn moeder wakker maakte op bed met een ontbijtje en een cadeautje. Nu ben ik zelf ook moeder en word ik op deze dag ook ieder jaar weer verwent. Sowieso altijd met een prachtig gemaakt kunstwerk van niemand minder dan Esmee zelf. En daarnaast krijg ik vaak ook nog een cadeau. Maar wat moet je nou ieder jaar verzinnen voor je moeder? Wat denken jullie van een duurzaam en milieubewust cadeau. Een hip cadeau, dat handig is en ook echt bruikbaar. 

SASS

Duurzaam en milieubewust cadeau

Colour your home

 

Tatiana's Blog | Moederdag Cadeau Tip: Colour your home

Een moederdag cadeau dat ook nog eens bijdraagt aan het milieu is toch fantastisch om te krijgen. Het is misschien niet het standaard cadeau dat je verwacht als je denkt aan moederdag. Maar dat maakt het wel extra origineel. Elke moeder heeft wel eens een geurtje gekregen, of een sieraad. Hoor jij ooit een moeder zeggen dat ze een mooie prullenbak heeft gekregen op moederdag. Nee! Maar waarom niet? En zo zijn er nog allerlei andere leuke en bruikbare cadeaus die een moeder niet verwacht, maar waarschijnlijk net zo blij mee is.

Moederdag is in de loop der jaren een beetje een commercieel spektakel geworden. Het gaat niet meer alleen om een lief gebaar, zoals een zelf gemaakte tekening, maar het draait echt om de cadeaus. Als ik heel eerlijk ben ga ik toch liever voor het handwerk waarin uren werk zit van mijn eigen kroost. Een cadeau is makkelijk gekocht, maar lang niet zo uniek. Maar als het toch een cadeau wordt, dan is een cadeau dat ook nog eens bijdraagt aan het milieu toch fantastisch om te krijgen. Elke moeder beaamt dat het moederzijn vooral draait om het voortdurend klaar staan voor je kind. En dat is niet altijd even makkelijk, het is veel meer dan een full-time baan. En het kan soms behoorlijk stressvol zijn.

Om te beginnen bij het ontbijt, kleding wassen, stofzuigen, afwassen. En dat is slechts een kleine opsomming. Ik weet niet hoe het er bij jullie aan toe gaat. Maar hier ren ik soms voortdurend achter mijn dochter aan om haar troep op te ruimen, in de keuken, in de badkamer en in haar slaapkamer. In mijn beleving tref ik bergen wasgoed aan in haar slaapkamer, vind ik tonnen aan afval in de keuken. En waar laat ik dat allemaal. Daarom … … anders dan anders hier een aantal tips voor bruikbare cadeau’s voor Moederdag!

Nummer 1:Prullenbak. Tegenwoordig is een prullenbak niet meer zo’n lelijk ding dat verscholen staat in een hoekje van de keuken. Zo heeft Brabantia prullenbakken die passen bij je interieur en gezien mogen worden. De juiste prullenbak maakt niet alleen je huis, maar ook je leven een beetje mooier. Daarnaast zijn alle Brabantia prullenbakken hygiënisch, makkelijk te gebruiken en stijlvol – te mooi om vuilnisbak te noemen! Persoonlijk vind ik de Flatback in de kleur Mineral Pink erg mooi. Deze prullenbak heeft een vlakke achterkant en is daardoor ruimte besparend, de prullenbak kan makkelijk tegen de muur worden geplaatst wat ideaal is in een kleine keuken. Ik zou het helemaal niet erg vinden om dit op moederdag te krijgen.

Tatiana's Blog | Moederdag Cadeau Tip: Colour your home

Nummer 2:Snijplank. Elke morgen sta ik vroeg op om voor mijn dochter een broodtrommeltje met haar lunch klaar te maken. En natuurlijk ook haar ontbijt. Wij kopen vaak vers ongesneden brood, of bakken dit zelf. Een smaakvolle snijplank is wat dat betreft onmisbaar bij ons in de keuken. Een snijplank van bamboe heeft een zeer luxe uitstraling en wordt steeds populairder nu ecologisch verantwoorde producten belangrijker worden om een uitgeputte aarde tegen te gaan. Bamboe groeit razendsnel en is hartstikke stevig, waardoor het een prachtig en milieuvriendelijk materiaal is.  De snijplank heeft bij iedere hoek een anti-slip stukje zodat de plank stabiel op tafel blijft liggen en niet verschuift tijdens het snijden. 

Happy Bamboo Bamboe snijplank

Nummer 3:Wasmand. Een sok hier, de andere daar. Een vieze spijkerbroek hier en een verloren trui daar. Overal vind je de gedragen kledingstukken, die op één plek horen te liggen: de wasmand. Wat ik dan graag zou willen is een wasmand waarmee ik door het huis kan lopen, om alle kledingstukken die gewassen moeten worden, te verzamelen. Daar voldoet deze ingenieuze open-dicht wastas aan en maakt van je wasdag een makkie. Met de magnetische draagbeugels gesloten, valt de vuile was eenvoudig door de ‘Quick-drop’ opening in de tas. Klap de bovenkant op wasdag open, en de tas is klaar voor gebruik!

Tatiana's Blog | Moederdag Cadeau Tip: Colour your home

Nummer 4:Deurmat. Een voetenvegertje is onmisbaar bij de deur wanneer de kinderen na een outdoor avontuur de warmte binnen opzoeken. Naar binnen denderend van geen kwaad bewust. Maar met natte regenlaarzen en nog resten zand en modder aan de zijkant. Voordat je het weet ligt het overal in huis. Daarom lekker bij de voor- en of achterdeur een mat waarop ze hun schoenen kunnen vegen voordat ze de schoenen uittrekken. En zelfs voor een deurmat is een groene oplossing.

Tatiana's Blog | Moederdag Cadeau Tip: Colour your home

SASS

Waarom moederdag?

Een commercieel spektakel

Een mooi gebaar voor moeder en natuur. Ik zou alle bovengenoemde producten zien als een heel lief gebaar om te krijgen. Zelf is mijn dochter ook veel bezig met het milieu en het feit dat bijvoorbeeld afval in de afvalbak thuis hoort en zeker niet op straat. Daarom vind ik het ook belangrijk om haar bij te brengen hoe je afval moet scheiden, wat restafval is, wat je kunt recyclen. En juist dan vind ik het leuk om eens een keer geen parfum te ontvangen, maar iets waar echt over na is gedacht. Of gewoon iets leuks wat geen of weinig geld kost, wat echt alleen gaat om het gebaar. Want zeg nou zelf, we gunnen onze moeders de wereld, alleen kunnen we dat niet altijd betalen. Wat vind jij?

Tatiana's Blog | Moederdag Cadeau Tip: Colour your home

Wat is jouw originele moederdag cadeau tip? 


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Moederdag Cadeau Tip: Colour your home

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Tatiana's Blog | Moederdag Cadeau Tip: Colour your home

    Wat een handige cadeau tips! Ik vind het elk jaar weer lastig om wat voor mijn moeder te bedenken. Dit zijn ook nog eens cadeautjes waar ze wat aan heeft. Bedankt voor het delen van dit artikel.

    Met vriendelijke groet,

    Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *