moskinto

Ik heb een paar mooie zomerse dagen gehad in Nederland voordat ik voor 2 weken vertrok op vakantie naar Frankrijk. En daar was het echt bloedje heet. Iets waar ik tijdens deze warme dagen totaal niet op zit te wachten zijn muggenbulten. Maar het is iets dat, helaas voor mij, wel bij de zomer hoort. Wat bij mij dan ook altijd meegaat in mijn koffer is een muggenspray voor na de beet, en één om ze op afstand te houden. Maar dat helpt bij mij meestal niet. Toch een zomer zonder jeuk? Moskinto’s slimme pleister biedt uitkomst. Ideaal voor op reis en de zwoele zomeravonden in de tuin, voor jou én voor de kids. Wij hebben ze getest, lees je mee!

SASS

Moskinto

Weg met jeukende muggenbulten

 

moskinto

Voordat ik ‘s avonds ga slapen, kijk ik eerst angstig rond of ik zo’n gemene bloeddorstige mug in mijn kamer rond zie vliegen. Wetende dat ik tijdens mijn slaap aangevallen zal worden. Maar geen mug te bekennen. Vaak zijn ze er wel, maar verstoppen ze zich voor mij. En vooral in bossen, of bij het water weten ze mij flink toe te takelen. De zomer is er weer en ik heb heel wat zwoele zomeravonden in de tuin doorgebracht, en wandelingen gemaakt in het bos. Ik dacht er eerst nog aan te kunnen ontkomen, en prees mezelf al gelukkig. Want als ik gebeten/gestoken word, dan veranderd een bult in mum van tijd in een enorme pannenkoek. Gewoon niet normaal, hier heb ik in het verleden ook pillen voor gebruikt. Het is echt een soort allergische reactie, en het ziet er alles behalve charmant uit. Zo’n enorme bult is natuurlijk niet alleen vervelend om mee rond te lopen, het jeukt ook zo enorm. En wat jeukt, daar gaan we aan krabben. Dat is natuurlijk al helemaal niet goed, want daardoor kunnen wondjes en infecties ontstaan. Mijn huid is daar heel gevoelig voor, en na verloop van tijd zie je op de plek van de muggenbult nog een donkere vlek. Is daar dan niets aan te doen? Ik stond te popelen om de intelligente pleister van Moskinto uit te testen. Maar daarvoor moest ik eerst een muggenbult krijgen (… … zucht).

moskinto

Het speeksel van de mug is de ultimate badguy. Na de beet maakt ons lichaam antihistamine aan om het muggengif onschadelijk te maken. Dit zorgt voor een allergische, rode, jeukende muggenbult. In bijna een automatische reactie hierop beginnen we te krabben, waardoor het gif zich juist verspreid en de bult groter wordt. Maar zelfs zonder krabben worden ze bij mij mega. De pleister zou hierbij moeten helpen, dus waar ik ook heen ging, de pleisters gingen met mij mee. En het duurde maar even of ze hadden me toch gevonden. Muggenbulten over mijn hele lichaam, op mijn armen en op mijn benen, zelfs door de spijkerbroek heen. Grrrrr! Ik ben niet direct als een malle gaan krabben maar heb direct een pleister geplakt op de bult. De jeuk nam bij mij niet af, maar het gaf wel een vorm van verlichting omdat ik niet op de bult kon krabben. Al zou de pleister alleen daar maar voor helpen, dan zou ik al blij zijn. Ik twijfelde dus wel een beetje of de werking van de pleister echt verlichting gaf. Want qua jeuk had ik dat gevoel niet echt. Toen ik ook een pleister aanbracht op de bulten bij mijn dochtertje en zij bijna tot geen last had van jeuk, wist ik dat het goed zat.

De pleisters zitten verpakt in een klein handig doosje. Na het aanbrengen blijven de pleister 4-7 dagen zitten. En je kunt er gewoon mee zwemmen of douchen want ze zijn waterbestendig. Daar heb je dus geen omkijken naar, en het scheelt want je hoeft je bulten ook niet te blijven insmeren. Zelf heb ik niet het moment afgewacht tot de pleister losliet maar na een aantal dagen verwijderd toen de jeuk al wat was afgenomen.

moskinto

moskinto moskinto

Moskinto makes the itch go away! Maar hoe werken de pleister nou eigenlijk, waardoor blijft de jeuk weg. Moskinto stopt de histamine verspreiding met een pleister die je direct op de muggenbult plakt. De pleister lift als het ware de bovenste huidlaag op waardoor de spanning afneemt en het histamine niet ophoopt. Hierdoor verdwijnt de jeuk binnen 10 tot 20 minuten volledig, wordt de zwelling en de rode kleur van de bult voorkomen en behoort het (open)krabben tot verleden tijd. De pleisters zijn gemaakt van polyester en polyurethaan en blijven plakken door de huidvriendelijke acrylaatlijm. Ze bevatten geen chemicaliën, hulpstoffen of latex. Kinderen (vanaf drie jaar), volwassenen én personen met een gevoelige huid of allergie kunnen Moskinto gebruiken. Jeukende muggenbulten zijn dus vanaf deze zomer voor iedereen verleden tijd.

moskinto

 


Moskinto is verkrijgbaar bij o.a. de DA en D.I.O. drogist, Jeukendemuggenbulten.nl, De Online Drogist en Topgezondheidsproducten.nl of vraag ernaar bij uw lokale drogist of apotheek. Moskinto wordt verkocht voor een adviesprijs van € 6,75 voor een verpakking met 24 pleisters.


Tatiana's Blog | Moskinto! Weg met jeuk, niets zo vervelend als een muggenbult.

Wat gebruik jij om jeuk tegen te gaan?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Moskinto! Weg met jeuk, niets zo vervelend als een muggenbult.

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *