Nature Box Shampoo Bar

Tegenwoordig vind je bij mij in de badkamer alleen maar shampoo bars. Eerst was ik hier nogal sceptisch over. Of dat voor mij wel zou werken. Met mijn lange haar, en ik hou van schuim. Ik heb het 1x geprobeerd, en nu wil ik niet meer anders. Er zitten best wel wat voordelen aan een shampoo bar. Dat en meer lees je in dit artikel. 

Tatiana's Blog | Nature Box Shampoo Bar

 

Shampoo Bar

De shampoo bar lijkt op een gewoon blokje zeep. Alleen is de shampoo bar voor je haar, en niet voor je huid. 

Nature Box Shampoo Bar

Nature Box Shampoo Bar

Wat is een shampoo bar? Zoals ik al zei is shampoo bar een blokje zeep voor je haar. Deze shampoo is niet vloeibaar en zit niet in een plastic verpakking. En in verhouding is het veel goedkoper, want een shampoo bar gaat veel langer mee dan de vloeibare shampoo die verdund is met water en allerlei andere dingen om de shampoo vloeibaar te maken. Volgens de verpakking van de Nature Box Shampoo Bar vervangt deze 2 volle flessen met shampoo vervangen. Doordat deze conserveermiddelen niet in een shampoo bar zitten is dit ook veel milder voor je haar.

Hoe gebruik je een shampoo bar? Dat kan direct in je haar, of in je handen. Als eerste maak je de shampoo bar nat onder warm water. Dan merk je eigenlijk al dat het in je hand gaat schuimen. Met dat schuim kun je nu je haar gaan wassen. Je kunt de shampoo bar ook nat maken en vervolgens over je haar heen halen. Met mijn lange lengtes vind ik dat wel makkelijker om te doen.

Hoe bewaar je een shampoo bar? Als ik genoeg schuim heb om mijn haar te wassen, leg ik hem eerst even weg. Ik hang hem op in een zakje, zodat hij niet in aanraking komt met het douchewater. Als je klaar bent met douchen (of direct na het wassen) laat je de shampoo bar goed opdrogen. Op een droge, niet al te warme plek. Je hebt hier handige bakjes en/of zakjes voor.  Hieronder wat voorbeelden:

Bakje

Zakje

Blikje

 

Nature Box

 

Nature Box Shampoo Bar

Nature Box Shampoo Bar

Het verhaal van Nature Box. Bij Nature Box ligt de focus op natuurlijke producten, en de producten bevatten een gecertificeerde veganistische formule en zijn dus vrij van dierlijke ingrediënten, steunt duurzame initiatieven, en minimaliseert verpakkingsafval en maximaliseert het gebruik van gerecyclede en recyclebare materialen.

De verschillende varianten van de Nature Box Shampoo Bars.In de lijn van de Shampoo Bars zijn diverse varianten, en allemaal hebben ze een andere werking. Dat zien jullie hieronder in het lijstje.

◊ Avocado || REPAIR (verzorging tot in de puntjes)

◊ Argan || NOURISHMENT (voor intensieve verzorging)

◊ Kokosnoot || MOISTURE (hydrateert het haar om het minder droog te maken)

◊ Olijf || STRENGTH (beschermt het haar tegen afbreken)

◊ Granaatappel || COLOR (voor levendige kleuren)

◊ Almond || VOLUME (geeft het haar volume)

De ingrediënten van de Avocado variant. Om je een idee te geven van de ingrediënten die er in een shampoo bar zitten, pak ik de Avocado als voorbeeld.

 • Triticum Vulgare (Tarwe) Starc Verbetert de reinigende eigenschappen
 • Kaliumlaurylsulfaat Schuimt en reinigt
 • Natriumlaurylsulfaat schuimt en reinigt
 • Cetearyl Alcohol Optimaliseert het uiterlijk van het product
 • Aqua (Water, Eau) Wordt gebruikt om ingrediënten op te lossen
 • Glycerine Brengt het vochtgehalte in evenwicht
 • Butyrospermum Parkii (Shea) Boter Het verstrekken van zorg
 • Stearinezuur Zorgt voor
 • Palmitinezuur Verzorgende
 • Melkzuur optimaliseert de pH-waarde
 • Parfum (geur) Verfraait de geur
 • Persea Gratissima (Avocado) Olie Verzorgende
 • Gehydrolyseerde jojoba-esters die zorg bieden
 • Limonene Optimaliseert het parfum
 • Linalool optimaliseert het parfum
 • Biosaccharide Gum-1 Verzorgt het haar
 • Natrium Levulinate Verlengt de duurzaamheid
 • Glyceryl Caprylaat Zorgt voor
 • Natriumanisaat Verlengt de houdbaarheid
 • Benzylalcohol Optimaliseert parfum en verlengt de houdbaarheid
 • Ascorbyl Palmitate Stabiliseert de formule

Wat vind ik ervan! Ik ging er natuurlijk niet helemaal nieuw in, een shampoo bar was voor mij niet vreemd. Maar ze hoeven natuurlijk niet allemaal goed te zijn, de één is de ander niet. Wat ik gewoon merk is dat het zeker een stuk zuiniger is. Het schuimt ook lekker, en dat geeft mij al gauw het gevoel dat het werkt. Je gebruikt voldoende en bij een vloeibare shampoo gebruik ik al gauw te veel. Ook na deze ervaring met de shampoo bar ben ik nog steeds erg tevreden.

Wil jij de shampoo ook proberen? Heb ik jou met mijn enthousiasme weten over te halen om ook deze shampoo bar te gaan gebruiken? Ze zijn online beschikbaar bij o.a.Bol.com, Etos (op dit moment is er een actie 1+1).

Nature Box Shampoo Bar

Nature Box Shampoo Bar

 

Vergelijking

1 shampoo bar 🧼  = 2 x 250 ml vloeibare shampoo 🧴🧴

Tatiana's Blog | Nature Box Shampoo Bar

Gebruik jij vloeibare shampoo of een shampoo bar?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Nature Box Shampoo Bar

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

3 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Nature Box Shampoo Bar

  Ik ben echt gek op Nature Bor, deze klinken ook weer erg goed. 🙂

 2. Tatiana's Blog | Nature Box Shampoo Bar

  Als ik .dat zo lees ,dan is het zeker iets voor mij ,er gaat bij mij heel wat flessen shampoo’s door heen en ik ben ook niet zuinig ,ik was mijn haar om de dag en kan wat folume gebruiken .dus zou ik voor almond gaan

 3. Tatiana's Blog | Nature Box Shampoo Bar

  kijk ook is op saapbarstore.nl heel mooi assortiment met goede kwaliteit shampoo en conditioner bars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *