Nieuwe schoenen want kleine voetjes worden groot

schoenen

We weten allemaal dat het belangrijk is om goede schoenen te kopen voor de voeten van onze kinderen. Want deze schattige voetjes zijn volop in ontwikkeling. Het liefst gaan we voor schoenen die zijn ontwikkeld voor het lopen, rennen en spelen. Soms is het best moeilijk om de juiste schoen te vinden. Hoe vind je dan toch de juiste schoenen?

Mobile Logo Tatiana's Blog

 

Maatadvies

Een schoen die goed past draagt zorgt voor de juiste ondersteuning en bescherming van de voeten. Ik vond het best moeilijk om de juiste schoenen voor mijn dochtertje te vinden toen ze nog zo klein was. Want dan kun je niet even simpelweg vragen óf de schoen goed zit, óf de schoen lekker loopt, óf ze te groot zijn of juist te klein. Ik stelde best hoge eisen hieraan, ook omdat Esmee op haar tenen begon te lopen en redelijk vaak viel. Ik wist niet waar dat vandaan kwam, en wat de oorzaak daarvan was. Was het gewoon uit enthousiasme en onhandigheid, zoals een kind ook springt en hupt, of had ze moeite het tempo bij te houden, of had ze schoenen aan die haar niet de juiste comfort gaven?

Het is zo moeilijk om de juiste schoenen in de juiste schoenmaat te vinden. Want door te kleine en te strakke schoenen krijgen de voetspieren geen ruimte om te bewegen en dat is niet goed voor de ontwikkeling van de voet, maar geef je je kind te grote schoenen dan kan het ervoor zorgen dat ze daardoor struikelen. Toch kun je berekenen wat de juiste schoenmaat voor je kind is. En dat kan heel handig gewoon thuis.

  • meet beide voeten op en ga uit van de grootst gemeten maat
  • rond altijd af naar boven
  • ga uit van een schoenmaat inclusief groeiruimte (langer draagplezier)
  • meet regelmatig de voeten van je kind (kindervoetjes groeien snel) 

schoenen

 

Maatsysteem en maattabel voor schoenen

Je kunt aan de hand van een maattabel de schoenmaat van je kind bepalen, maar je hebt hier ook een heel handig meetsysteem voor waar je de voeten van je kind op kunt zetten om te meten in Europese maten en centimeters. Vaak zijn de maten in zo’n maattabel al inclusief groeiruimte. Maar twijfel je toch nog tussen twee maten? Rond dan af naar boven. 

Zelf de maat opmeten

Je kan natuurlijk zelf ook de maat opnemen. Dat doe ik wel bij Esmee nu ze wat ouder wordt en soms zelf online wil shoppen. Ik laat haar op een stuk papier staan en teken hierop de voetomtrek. Dan meet ik de afstand van de hiel en het puntje van de grote teen. De uitkomst hiervan is de voetlengte in centimeters. Dan kijk ik in de maattabel welke maat hierbij hoort. Ik hou niet een standaard maattabel aan, maar ik kijk altijd op de site waar mijn dochter aan het shoppen is of zij een maattabel hanteren. En die hou ik dan aan.

De eerste wandelschoenen

Wij hebben ze bewaard, Esmee haar eerste wandelschoentjes. Zelf zijn we actief en wandelen we veel. Dus toen Esmee het lopen onder de knie had, moest ze er ook aan geloven. Die voetjes moesten in beweging. Zo eigenwijs, zo schattig, en daarom hebben wij ze ook bewaard.

Online of in de winkel schoenen kopen

Het is natuurlijk makkelijk om schoenen online te bestellen, want je hoeft er de deur niet voor uit. Maar het blijft toch spannend, en misschien niet altijd ideaal. Want de ene maat 35 is niet de andere maat 35, dat is per schoen wel verschillend. En hier is het vaak zo dat Esmee dan schoenen uitkiest die zij mooi vind, als ze de schoenen dan eindelijk heeft geeft ze liever niet toe dat ze niet goed zitten omdat ze bijvoorbeeld te groot of te klein zijn. Nee zij is op zo’n leeftijd dat het gezegde “Wie mooi wil zijn moet pijn lijden!” al meetelt. Als ik haar dan vraag of ze goed zitten, zegt ze al snel ja. Een winkelmevrouw met een strenge blik kan voor haar dan soms nog wel goed zijn. En samen een dagje shoppen is natuurlijk in meer opties vele malen leuker. Dus als het even kan dan ga ik liever met haar naar de winkel om schoenen te kopen.

Zelf nieuwe schoenen uitzoeken

Regelmatig is Esmee online winkelmandjes aan het vullen met kleding en schoenen die ze leuk vind. En als ze klaar is met kijken, dan gaan we er samen voor zitten om tot een keuze te komen. Ze heeft gelukkig een hele duidelijk smaak. Geen tierelantijntjes, glitters en dat soort dingen, vaak gaat ze voor basic en soms voor een gewaagd kleurtje. Ook deze winter heeft ze weer nieuwe laarzen nodig. En bij Shoesme heeft zij deze kinderlaarzen op haar wishlist gezet.

ShoesMe ShoesMe
ShoesMe ShoesMe
ShoesMe ShoesMe

Tatiana

Ik vind schoenen uitzoeken leuk om te doen. Jij ook?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Nieuwe schoenen want kleine voetjes worden groot

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Tatiana's Blog | Nieuwe schoenen want kleine voetjes worden groot

    ze heeft wel veel uit gekozen ,maar ook mooie ,ze heeft een mooie smaak
    succes met kiezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *