French manicure Essence gel nails at home
Essence gel nails at home
Een tijdje geleden heb ik meegedaan aan The 31 Day Nail Challenge, dat vond ik erg leuk om te doen, maar ik moet wel zeggen dat mijn nagels het minder leuk vonden.
Ik heb erg zwakke nagels, die echt een beschermjasje nodig zijn. Mijn nagels zijn erg broos en hebben maar een klein tikje nodig om te breken. En dat gebeurd mij zo gauw. Ik wil naar de deur of een la grijpen en het glipt uit mijn handen en mijn nagel kan nog net de klap opvangen, waarna ik weer in huilen uitbarst omdat mijn nagel geknapt is.
Ik gebruik normaal gesproken altijd de Triple Strong van Sally Hansen. Een groen potje wat 3 functies heeft en voor mij wonderen verricht, het verstevigt, versterkt en beschermt. Maar omdat ik 31 dagen lang elke dag een nieuwe nagellak / nail art aanbracht heb ik dit dus ook 31 dagen lang niet gebruikt. En dat was merkbaar, 1 voor 1 braken mijn nagels af en ik had niets meer over. Ik heb mijn nagels een paar dagen rust gegund en ik zag ze happen naar zuurstof. Daarna greep ik verdrietig naar mijn flesje Triple Strong en lakte hier gauw mijn nagels mee. En ik voel me weer happy, mijn nagels zijn weer wat aangesterkt en ze zijn gegroeid.
Om mijn nagels mooi te maken maar ook de stevigheid te geven kleed ik ze vandaag aan in de Essence Gel Nails, de french variant.
Daarvoor heb ik gebruikt:
  • essence gel nails at home primer
  • essence gel nails at home 2in1 base en top coat french
  • essence gel nails at home cleanser
  • en natuurlijk de lamp ( ik gebruik hiervoor mijn eigen lamp)

We beginnen met de voorbereiding:

Essence Gelnails at homeCUNPIC_20141027_225237

Ik vijl de nagels in vorm, ik kies voor een vierkant afgeronde nagel, waardoor de nagel langer lijkt. Ook vijl ik mijn nagel bovenop, waardoor het oppervlakte een beetje ruwer wordt. Daarnaast duw ik de nagelriemen voorzichtig terug wat mijn nagelbed een beetje langer maakt. Ik heb van mezelf een vrij kort nagelbed waardoor mijn nagel al gauw wat korter lijkt dan ik zou willen. Met een tissue (als je de voorkeur geeft aan een wattenschijfje kan ook) en cleanser maak ik de nagel schoon. Daarna breng ik de primer zorgvuldig aan op het nageloppervlak.

Nou kunnen we beginnen met aanbrengen:

Essence gel nails at home 2in1 CUNPIC_20141027_224949

Ik maak gebruik van de nieuwe 2in1 base & top coat. Voorheen had je hier 2 verschillende potjes voor, eerst de base coat en daarna de top coat. Nu zit dat in 1 potje. Ik breng een ruime hoeveelheid al mijn nagels. Ik heb een grote lamp waar mijn hand helemaal in past en ik dus ook gelijk al mijn nagels kan behandelen. Als ik wat meer tijd heb, doe ik mijn duim vaak apart, maar bij gebrek aan tijd wil ik dit wel eens in 1x doen. Breng dit wel goed aan tot de uiteinden van de nagels want ik heb ondervonden dat het wel een beetje terugtrekt. Voordat je met je nagels onder de lamp gaat moet je even restjes van je huid en/of nagelriem verwijderen zodat deze niet verhard. Als dit klaar is veeg ik de plakkerige restjes af met een tissue met cleanser. Omdat de base & top coat in 1 potje zit en ik vandaag kies voor de french manicure ben ik na deze laag al klaar. En wow, mijn nagels zien er weer fris en netjes uit.

French manicure Essence gel nails at homeFrench manicure Essence gel nails at home

Afsluiting BLOG

Wat gebruiken jullie voor de stevigheid van de nagels? Of hebben jullie dit niet nodig?

Wat is jullie favoriete nagellak / verzorging voor de nagel?
Tatiana's Blog | NOTD | Essence Gel Nails at Home

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Tatiana's Blog | NOTD | Essence Gel Nails at Home

    Ik moet ook maar even snel weer nieuwe Essence Gelnails at home producten gaan aanschaffen. Ik gebruikte ook het magische groene potje…..de mijne is alleen op. Wederom mooi artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *