Matte ooglook Essence How to make Matte

Vandaag laat ik jullie een ooglook en tips voor bolle ogen zien. Waarom bolle ogen, hoor ik jullie denken. Nou omdat dat de vorm oog is die ik heb.

Wist je dat bij elk vorm oog een bepaald soort make-up past? Heb jij ook uitpuilende bolle ogen, net als ik, dan is dit artikel handig voor jou om te lezen. Maar ook als je tot een andere oog vorm hoort is het ook leuk om te lezen.

Matte ooglook Essence How to make MatteOp internet kan je er ook heel veel tips over lezen, maar door te experimenteren kom je er ook achter wat wel en niet bij jou past. En de technieken die ik in het dagelijks leven toepas komen sterk overeen met wat bij mijn oogvorm past. Zonder dat ik dit wist. Waarschijnlijk heb ik het gewoon aangevoeld, of heb ik er kijk op wat wel en niet bij mij past.

Ooglook en tips voor bolle ogen

Bij uitpuilende, bolle ogen heb je veel ruimte om mee te werken, zie het als een groot schilderdoek. Maar uit ervaring weet ik dat het juist ook lastig kan zijn, omdat het bewegend ooglid net een bergvlakte is en geen vlakke ondergrond. Om de ogen niet te groot te laten lijken is het relevant om met donkere kleuren over het ooglid te werken. Bij deze oogvorm staat een smokey eyes erg goed. Ook een belangrijk detail is om de nadruk te leggen op de bovenste wimpers en niet te veel mascara aanbrengen op de onderste wimpers. En ook dit doe ik eigenlijk nooit.

Grote ogen schijnen erg in trek te zijn. Wat, hoor ik dat goed? Nou ik kan je wel vertellen dat ik er minder blij mee ben. Zie je wel eens die plaatjes op internet dat een hondebaas op zijn hond lijkt? Ik heb geen hond, maar als ik een hond zou moeten aanschaffen die op mij lijkt, dan zou het mopshond zijn. Dit imago probeer ik vaak te verbloemen zodat mijn ogen minder bol lijken.

Matte look en Shimmery look

Ik heb voor jullie een matte en een shimmery look gemaakt, zodat jullie misschien het verschil kunnen zien. Ik zal jullie er ook bij vertellen wat ik precies heb gedaan.

De Matte look

Voor de matte ooglook heb ik gebruik gemaakt van de volgende producten:

Essence How To Make Matte

 • Essence | How To Make Matt Eyes (lees de review van het product hier)
 • Kleancolor | Liquid Eyeliner (lees de review van het product hier)
 • Younique | 3D Fiberlash Mascara (lees de review van het product hier)
 • Catrice | Eyebrow Set (lees de review van het product hier)

Ik heb eerst mijn wenkbrauwen getekend met een gewelfde hoek, ik hou persoonlijk niet van die scherpe hoeken. Vervolgens heb ik uit het oogschaduw palette de kleur Creme Fatale gebruikt waarbij ik begonnen ben bij het wenkbrauwbot tot aan de crease. Op het bewegend ooglid heb ik de donkerste kleur Go Choco! gebruikt en dit heb ik over de crease geblend, tot de kleuren mooi in elkaar overlopen. Ik heb met de liquid eyeliner een toch vrij harde lijn gemaakt, maar wel zo dat het mijn ooglid niet groter doet lijken. Als laatste heb ik mascara aangebracht op mijn bovenste wimpers. Ik heb de onderste waterlijn licht ingekleurd met oogpotlood, waardoor mijn ogen kleiner lijken.

En dit is de look geworden!

Matte ooglook How to make matte Essence

De Shimmery Look

Voor de shimmery ooglook heb ik gebruik gemaakt van de volgende producten:

Shimmery ooglook

 • Revolution Makeup Revolution London | Romantic Smoked
 • Karaja | Touché mint (lees de review van het product hier)
 • Younique | 3D Fiberlash Mascara (lees de review van het product hier)
 • Catrice | Eyebrow Set (lees de review van het product hier)

Bij deze look heb ik ook eerst mijn wenkbrauwen getekend met een gewelfde hoek. Vervolgens heb ik uit het oogschaduw palette een lichte shimmer kleur gebruikt waarbij ik begonnen ben bij het wenkbrauwbot tot aan de crease. In de crease heb ik gekozen voor een donkere matte kleur uit het palette. Op het bewegend ooglid heb ik gekozen voor een frisse mint kleur met shimmer. Bij deze look heb ik geen eyeliner gebruikt en de waterlijn niet ingekleurd. Als laatste heb ik mascara aangebracht op mijn bovenste wimpers.

Dit is het resultaat van mijn shimmer look!

Shimmery ooglook 1

Welke look vinden jullie beter bij mij passen? Ik ga zeker voor de matte ooglook. Het past beter bij de vorm van mijn ogen, en ook bij mijn persoonlijke stijl. De shimmer en shine staat wel erg op de voorgrond, dit in tegenstelling tot wie ik ben.

Hieronder lezen jullie alle tips op een rijtje, die passen bij uitpuilende, bolle ogen.

Tips voor bolle ogen!

Wenkbrauwen

 • Bolle ogen vragen om dunne hoekig wenkbrauwen. Hierdoor lijkt het dat je oog dieper ligt en dus minder bol.

Oogschaduw

 • Gebruik donkere kleuren, hierdoor lijken je ogen kleiner. Door het aanbrengen van de donkerste kleur op het midden van je ooglid en dit naar buiten te blenden vergroot je dit effect. Hoe leuk lichte kleuren ook zijn, je kunt ze beter vermijden. Dit geldt ook voor glitters en shimmers. En laat ik nu net een fan zijn van matte oogschaduw, dit moet wel het lot zijn.

Highlighter

 • Gebruik dit zorgvuldig en met mate. Je vergroot hiermee de kans dat je ogen nog groter gaan lijken.
 • Wel kun je het toepassen op je wenkbrauwbot waar de hoek van de wenkbrauw zit.

Eyeliner

 • Laat de eyeliner mooi overlopen in de kleur van je oogschaduw.
 • Maak de lijn niet te hard, ook dan laat je je ooglid weer groter lijken.
 • ‘Smudgen’ past goed bij uitpuilende ogen, gebruik hiervoor een zacht, romig oogpotlood of gel eyeliner.

Deze tips zijn voor mij dus echt wel relevant. Weet je niet wat voor ooglook geschikt is voor jou vorm ogen, dan zou het best wel eens interessant kunnen zijn om dit uit te zoeken. Wie weet ontdek je zo een hele nieuwe look die veel beter bij je past.

Hebben jullie nog tips voor mij, hoe ik beter of mooier fulltime face foto’s, maar ook oogfoto’s kan maken? Tips en opbouwende kritiek is welkom, omdat ik dit nog steeds moeilijk vind.

Afsluiting BLOG

Wat voor ogen heb jij, en weet je wat voor make-up daar bij past? 


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Ooglook en tips voor bolle ogen

Tatiana's Blog | Ooglook en tips voor bolle ogen

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

9 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Ooglook en tips voor bolle ogen

  Ik heb zelf geen bolle ogen heb er eigenlijk nooit zo opgelet, je hebt wel mooie ogen vind ik. Mooie producten heb je voor deze look gebruikt en resultaat mag er zeker wezen.

  1. Tatiana's Blog | Ooglook en tips voor bolle ogen

   Dank je wel voor je lieve compliment! Ik vind mijn ogen wel het belangrijkste van mijn gezicht om mee te werken, maar ben er niet altijd even blij mee. x

 2. Tatiana's Blog | Ooglook en tips voor bolle ogen

  Mooi….staat je erg goed.

 3. Tatiana's Blog | Ooglook en tips voor bolle ogen

  De matte look vind ik erg mooi om te zien…zelf heb ik ook behoorlijk bolle ogen…maar gebruik juist de eyeliner om mijn ogen kleiner en wat gelijker te laten lijken. Wel vind ik dat je altijd make up moet dragen waar je jezelf heel goed bij voelt, dat komt altijd je zelfvertrouwen ten goede….

 4. Tatiana's Blog | Ooglook en tips voor bolle ogen

  Mooie loooks, ik vind de matte look wel geweldig staan bij je!

 5. Tatiana's Blog | Ooglook en tips voor bolle ogen

  Prachtige ooglooks heb je gemaakt! Ik vind dat je prachtige ogen hebt en ook je brows hebben een mooie vorm.

  Zelf heb ik ovaal vormige ogen en pas ik eerlijk gezegd mijn make-up hier (nog) niet op aan.

 6. Tatiana's Blog | Ooglook en tips voor bolle ogen

  Wat een mooie look heb je gecreëerd zeg!

 7. Tatiana's Blog | Ooglook en tips voor bolle ogen

  Hai Tatiana:)

  Ik heb zelf ook wat bolle ogen..viel mij op toen ik op mijn slanker was en mijn zus en zwager een opmerking maakte over mijn uitpuilende ogen..:’s ik had zelf wel altijd moeite met oogschaduw (veel strookjes oogleden..) maar sinds kort best mijn zekerheid geschaad..profiel foto’s vermijd ik en oogcontact eigenlijk nu ook wel.. ik hoop met jou tips een beetje weer verzekerder te worden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *