PERSTOUR: Beauty Trade Special 2017

Beauty Trade Special

Vorige week maandag was ik aanwezig bij de Beauty Trade Special. De professionele beautybeurs, bestemd voor professionals in de beauty-business. Met de officiële pers en een aantal bloggers kregen wij een rondleiding over de beurs, waarbij het accent lag op het bezoek bij de stands die als winnaars uit de bus kwamen bij de wedstrijd Beauty Product of the Year.

Als blogger in deze leuke business ging ik met een aantal lieve collega’s al vroeg op pad om aanwezig te zijn op de beurs in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Natuurlijk met de nodige oponthoud onderweg, meldden wij ons als 1 van de laatsten in de perskamer. Het is zo’n beetje ons ding geworden; of we staan op de vluchtstrook met een lekke band, of we worden van het kastje naar de muur gestuurd voor een parkeerplek ( in dit geval van P1 naar P3 en vervolgens toch maar P4 ) met als gevolg dat wij dus alwéér als laatsten binnen komen wandelen: Our way to make a grand entrance!!! Maar wij komen van ver, dat is ook echt zo, en we vertrekken echt wel op tijd hoor. Geloof mij! Uiteindelijke was iedereen er, dus we konden de vloer op. En oh wat was het druk, rijen lang stonden ze te wachten om binnen te komen. Wij konden de rij zo voorbij lopen met onze perspas en konden snel naar binnen, gelukkig.

BEAUTY TRADE SPECIAL

Tatiana's Blog | PERSTOUR: Beauty Trade Special 2017

Het programma kon beginnen. We gingen gezamenlijk de beurs op om eerst wat te drinken met een kleine versnapering en te luisteren naar een introductie praatje van BTS. Hiervoor was een gedeelte op de beurs speciaal en met stijl ingericht. Daarna de perstour, waarbij we vier merken bezochten, en we eindigden gezamenlijk op dezelfde plek voor een lunch. Daarna konden we op eigen gelegenheid de beurs op. 

Dit jaar is de tweede keer dat de wedstrijd Professional Beauty Product of the Year georganiseerd werd. Een wedstrijd met vier productgroepen en meer dan 40 merken die hun innovatie inzonden. Wij bezochten vier merken uit de vier verschillende productgroepen.

HUIDVERZORGING – MEDIK8 met r-Retinoate

Tatiana's Blog | PERSTOUR: Beauty Trade Special 2017

In de categorie huidverzorging stopten we bij Medik8. Een voor mij nog onbekend merk. We kregen een hoop informatie over de  r-Retinoate, een dag- en nacht product voor de huid.

APPARATUUR & TOOLS – CELLU M6 ALLIANCE van Parners in Cosmetics

CELLU M6 ALLIANCE van Parners in Cosmetics

Een vernuftig apparaat voor huidverbetering, de Cellu M6 Alliance, want het pakt cellulitis aan, en verstevigd de huid. Een uitgebreide demonstratie werd uitgevoerd op het model dat je op de tafel ziet liggen. Het pakje dat zij hier draagt heeft niets te maken met Science Fiction, maar alles met de huid. Het apparaat zuigt je huid namelijk een beetje naar binnen, en door het dragen van dit strakke pakje (bodysuit) heeft het apparaat geen grip op de huid of haartjes en glijdt er soepel over heen.

NAGELS – SHELLAC DURAFORCE TOP COAT van Beauty XL

Tatiana's Blog | PERSTOUR: Beauty Trade Special 2017

Dit was natuurlijk de categorie voor mij, nagels. De meeste merken ken ik wel, en heb ik ook wel, maar het merk CND is wat dat betreft nog nieuw voor mij. Maar ik sta te popelen om dit merk te proberen. Het nieuwste product van CND is CND Shellac Duraforce. Dit is een lak die moet uitharden onder de professionele UV-lamp en is daarom ook voor professioneel gebruik, zoals in de nagelsalon. Dit product wordt daarom niet particulier verkocht.

MAKE-UP – PUPA CONTOURING & STROBIN PALETTE van Care Cosmetics

Tatiana's Blog | PERSTOUR: Beauty Trade Special 2017

In de categorie make-up zagen we een wel heel gewild product. Het Contouring & Strobing Palette van Pupa was op dat moment letterlijk uitverkocht. Dat er zo moeilijk aan te komen valt zegt toch wel wat over het product. Ook kregen wij in een make-up demonstratie te zien hoe je dit product kunt aanbrengen op het gezicht zodat je met licht en donker delen van je gezicht kunt accentueren of net even een andere vorm kunt geven. Erg interessant.

ETAGÈRE LUNCH

Tatiana's Blog | PERSTOUR: Beauty Trade Special 2017

Nadat we over de beurs heel wat indrukken hadden opgedaan, en informatie hadden opgenomen, was het tijd voor de lunch. Een heerlijke etagère lunch met diverse belegde broodjes, en een frisse salade in een glas, plus een warm geserveerd soepje. Tijdens de lunch konden we in een ongedwongen sfeer nog even nakletsen over alles wat we gezien hadden, of nog wilden zien.

GOODIEBAG

Goodiebag

Na de lunch kregen wij een mega-goodiebag uitgereikt en daarna konden we zelf de beurs op, want er was natuurlijk nog veel meer te zien. De inhoud van de goodiebag was groter dan je hier op de foto ziet. Veel van deze producten kunnen jullie nog een keer verwachten in een uitgebreide review op mijn blog.

UTSUKUSY

Tatiana's Blog | PERSTOUR: Beauty Trade Special 2017

En wij Utsukusy aanhangers, konden natuurlijk niet weggaan zonder deze stand te bezoeken, en dus liepen wij direct op ons doel af. Want ik was natuurlijk niet helemaal uit het hoge noorden gekomen alleen voor de beurs, maar een groot deel om persoonlijk kennis te maken met Utsukusy, en de meiden ( Ilona & Ellen ) waarmee ik al vele fantastische samenwerkingen heb gehad. Ik wilde al zolang kennis maken, en vandaag was een mooie gelegenheid. De meiden zijn voor de schermen net zo leuk als achter de schermen, en ik vond het ontzettend leuk om ze te ontmoeten en even een kort gesprekje mee te kunnen maken.

Omdat we ook nog weer terug moesten zijn we hierna ook weggegaan. Het was weer een gezellige dag, die voorbij vloog.

Bedankt BTS en Marjanne Riemens voor de uitnodiging en de fantastische organistie rondom het hele programma. Alles was werkelijk tot in de puntjes verzorgd. Utsukusy, Ilona en Ellen, ik kom gauw een keer bij jullie langs voor een behandeling. En natuurlijk mijn lieve collega blogges Claudia, Tutje, bedankt voor alweer een spannende reis. En Babs en Jeapiebel, leuk om jullie ook weer te zien en te ontmoeten. 

afsluiting-tatiana

Heb jij een bezoekje gebracht op de Beauty beurs?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

 Follow

Tatiana's Blog | PERSTOUR: Beauty Trade Special 2017

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

4 Reacties

 1. Tatiana's Blog | PERSTOUR: Beauty Trade Special 2017

  Wat een heerlijk verslag zeg, fijne foto’s heb je ook gemaakt en gedeeld

 2. Tatiana's Blog | PERSTOUR: Beauty Trade Special 2017

  Oh dat ziet er goed uit allemaal. Mooie foto’s en super leuk verslag

 3. Tatiana's Blog | PERSTOUR: Beauty Trade Special 2017

  Dat was vast een leuke dag. Ziet er leuk uit allemaal en super goodiebag hoor.

 4. Tatiana's Blog | PERSTOUR: Beauty Trade Special 2017

  Wat een leuk uitgebreid verslag. Was en gezellig dagje zo te lezen.

  Groetjes
  Gonny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *