Tatiana's Blog | Top 5 TIPS voor het pimpen van je badkamer in een huurwoning

Als je van een eigen huis naar een huurwoning gaat, dan is het soms wel even wennen. Waarschijnlijk had je net als ik in je eigen huis, alles gedaan en gemaakt precies zoals jij dat zou willen. En in een huurwoning gelden allerlei regeltjes waar je je aan moet houden. Toch zijn er TIPS genoeg om ook van je badkamer een mooi plekje te maken dat voldoet aan de vereisten van een huurwoning. Ik gaf jullie al eerder tips over het pimpen van de keuken, en vandaag geef ik jullie graag tips over het pimpen van de badkamer. Lezen jullie mee!?

Mobile Logo Tatiana's Blog

 

De favoriete plek in huis 

 

De badkamer is vaak het favoriete plekje in huis, helemaal voor de vrouw. Dat komt vaak omdat de badkamer de ideale plek voor rust en ontspanning is. Om de ideale badkamer te creëren is de juiste mix van kleuren, accessoires en materialen een belangrijk puntje. Wij hebben in onze badkamer ook gelijk het toilet, het liefst zou ik deze willen vervangen door een mat zwart hangend toilet. Helaas, valt dit niet onder de veranderingen die je zonder teveel kosten weer kunt terugdraaien? Zoals gaatjes in de muur dichten. Nog zo’n ding wat daar niet onder valt is de verwarming. Hier hangt zo’n lelijk aftands ding. Helemaal in een tijd waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt, door alle crisissen van dit moment, zou ik dat ding graag willen vervangen met een duurzame optie in de vorm van een elektrische radiator. Ook in een mooie mat zwarte kleur, wat een geheel vormt met de rest van de badkamer. Bij een huurwoning vraag je je dan natuurlijk als eerste af: “Wat mag ik dan wel veranderen in een huurwoning?” en “Hoe kan ik mijn badkamer pimpen?” Op die vragen geef ik in dit artikel een antwoord. En … niet geheel onbelangrijk, je kunt de sloophamer laten liggen.

 

 

Lees ook het artikel:

 

Badkamer de ideale plek voor rust en ontspanning

of

Een badkamer om bij weg te smelten

 Tip 1:

Het pimpen van de badkamer begint eigenlijk met een hele simpele stap, de basis. Maak je badkamer eerst van onder tot boven helemaal schoon. Zorg er voor dat alles er spik en span uitziet. Het schoonmaken is natuurlijk een terugkerende stap die je ook na het pimpen regelmatig moet uitvoeren. De plek waar je wilt ontspannen hoort er schoon en fris uit te zien.

Tatiana's Blog | Top 5 TIPS voor het pimpen van je badkamer in een huurwoning
Photo by Sanibell BV on Unsplash

 

Tip 2:

Het eerste wat bij mij opvalt in de badkamer en ook het eerste wat mij tegenstaat, zijn de tegels. En net zoals ik jullie de tip gaf om de keuken te pimpen kun je ook de tegels in je badkamer aanpakken. Die van mij zijn zo standaard wit, met om de zoveel tegels een antracietkleurige tegel ertussen om het geheel wat te verbreken. Not enough for me! Wat dacht je van verven of beplakken? Het is een tijdrovende klus, maar zeker het pimpen waard. De schildergigant legt je stap voor stap uit hoe je dit moet aanpakken. Een andere optie is om de bestaande badkamertegels te beplakken, met een folie of stickers. Wanneer de tegels klaar zijn, zie je al snel dat dit je badkamer er al een stuk frisser uitziet. 

Tatiana's Blog | Top 5 TIPS voor het pimpen van je badkamer in een huurwoning
Photo by R ARCHITECTURE on Unsplash

 

Tip 3:

Toen ik het eerst de badkamer inliep in mijn huurwoning, vond ik het maar een saai gebeuren. Ten eerste stond er al geen bad. En ik hou van een lekker warm bad. Dan moet de douche op zich toch wel wat goed maken, wil ik afzien van dat bad. Maar hier hing een simpele douchekraan, en geen douchekabine of douchegordijn … niets van dat alles. Dat was dus het eerste wat ik wilde aanschaffen, een doucheset. Een doucheset dat een echte eyecatcher zou zijn in mijn badkamer. Wat dacht je in dit geval van een regendouche. Zeg je regendouche, dan zeg je ontspanning, comfort en luxe. Dankzij de grote douchekop kom je onder de warme stralen compleet tot rust. En de regendouche zal waanzinnig staan bij welke badkamerstijl dan ook. 

Tatiana's Blog | Top 5 TIPS voor het pimpen van je badkamer in een huurwoning
Photo by Hemant Kanojiya on Unsplash

 

Tip 4:

We zijn al een heel eind op weg met het pimpen van de badkamer. Nu wacht ons eigenlijk nog 2 simpele stappen, maar misschien wel de 2 leukste stappen. Want deze stappen horen bij het stijlen. In de badkamer ontbreekt het nog aan planten. Dit geeft de badkamer kleur en een tropisch accent. Een plant die het erg goed doet in de over het algemeen donkere en natte ruimte is de (krul)varen. Een andere optie, wat ik ook erg mooi vind, maar wat wel minder kleur geeft zijn bijvoorbeeld pampas pluimen.

Tatiana's Blog | Top 5 TIPS voor het pimpen van je badkamer in een huurwoning
Photo by Hemant Kanojiya on Unsplash

 

Tip 5:

Aangekomen bij de laatste stap van het pimpen, de accessoires. Dit mag natuurlijk niet ontbreken, want deze laatste stap maakt het helemaal af. Vergeet de kleine en stijlvolle details niet, laat niets buiten spel. Een zeeppompje met bijpassende tandenborstelhouder, een leuke badmat, een functionele maar stijlvolle wasmand, leuke mandjes om je spulletjes in op te bergen. Een mooie set met handdoeken om op te rollen op een plank. Laat je met dit laatste onderdeel helemaal gaan, en je merkt al snel dat je saaie badkamer in een oogwenk omgetoverd is tot een echt paleisje! 

Tatiana's Blog | Top 5 TIPS voor het pimpen van je badkamer in een huurwoning
Photo by Sanibell BV on Unsplash

 

Kan jij iets met deze tips? 

Dit waren de tips die ik met jullie wilde delen in dit artikel. Kan jij er iets mee? Is je badkamer nodig toe aan een make-over? Volg dan mijn 5 bovenstaande tips op. Het kan simpel en kan snel, zonder al te diep in de buidel te moeten tasten. Heb jij de badkamer in je huurwoning ook aangepakt door deze met simpele stappen te pimpen? Deel het vooral met ons.

Tatiana's Blog | Top 5 TIPS voor het pimpen van je badkamer in een huurwoning
Photo by Susan Wilkinson on Unsplash

Tatiana

Ik vind het heerlijk om tijd door te brengen in de badkamer. Jij ook?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Top 5 TIPS voor het pimpen van je badkamer in een huurwoning

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *