polette voor de planeet – nieuwe duurzame collectie

by Tatiana
polette Balcom

Sluit je aan bij de groene revolutie. Bij polette heeft duurzaamheid de topprioriteit. Het online brillenmerk heeft altijd gewerkt om de impact op het milieu te minimaliseren. Dankzij de gepersonaliseerde en op aanvraag gemaakte producten en het principe dat er geen voorraad wordt aangehouden in de showrooms dragen bij aan een betere wereld. Nu gaat polette nog een stap verder, met de introductie van een nieuwe duurzame collectie gemaakt van gerecycled- en eco-acetaat.

 

De start van een revolutie

polette Balcom-zoom

De eco-acetaat glazen zijn gemaakt van plantenzaden en hebben een biologische basis van 61%. Daarnaast bevatten de monturen minder dan 1% ftalaat / DEP, dit zijn schadelijke weekmakers die normaal gesproken worden gebruikt bij de productie van een bril. Daarnaast heeft intern onderzoek aangetoond dat de eco-acetaat collectie van polette na 150 dagen voor 60% biologisch afbreekbaar is. De tests om dit resultaat nog verder te verbeteren zijn nog gaande.

Gerecycled acetaat: de duurzaamheidskringloop.  Binnen polette zet het team zich in om het afval van concept tot product tot een minimum te beperken en zoveel mogelijk eigen middelen te hergebruiken. Om die reden worden de restanten, defecte en vervormde materialen gerecycled om zo nieuwe brillen te kunnen maken. Tegen het einde van 2021 zal 100% van de acetaatcollectie van polette bestaan uit duurzame materialen.

polette Leftsi-Clear


See the world through ‘durable’ glasses


Ben jij een brildrager, en ken jij dit merk?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

4 comments

Winnie 5 maart 2021 - 03:53

Leuk merk! En niet al te duur ook, vind ik helemaal top!

Reply
Dilara 7 maart 2021 - 04:07

Hebben ze ook een fysieke winkel of een shop-in-shop in Nederland?

Reply
Blog & Beauty | Tatiana 7 maart 2021 - 21:05

Hey Dilara,

Als je deze link aanklikt, dan kom je terecht op de site van Polette en zie je de locaties … https://www.polette.com/nl/onze-winkels
Ben je van plan een leuke bril uit te zoeken?

Reply
tiny 8 maart 2021 - 11:52

ik ben bril draagster ,en het lijkt mij helemaal perfect🤓

Reply