Reisverslag 2015 | Oostenrijk en Duitsland

Tatiana's Blog | Reisverslag 2015 | Oostenrijk en Duitsland

Met het regenachtige weer buiten, denk ik af en toe nog even terug aan de afgelopen vakantie.

Vorig jaar schreef ik op mijn blog het eerste reisverslag naar Tsjechië, hier is het reisverslag van 2015. Dit jaar was het een tentvakantie naar Oostenrijk, Luxemburg en Duitsland. Door middel van foto’s vertel ik jullie wat meer over mijn vakantie.

Kijken jullie mee!

Reisverslag 2015 | Oostenrijk en Duitsland

Dinsdag 30 juni

✓ zonnig

✓ 21,5 °C

Onze reis naar Oostenrijk is slecht begonnen. ‘Haastige spoed is zelden goed!’ en dat is ook zo, want in de haast hadden we toch wat vergeten. Mijn fototoestel, NEEEEEEE, ik kan niet zonder. Maar we waren al te ver om terug te gaan, dus wordt het vakantie kiekjes maken met de iPhone (grrrr). En ik maak zo graag foto’s tijdens mijn vakanties. Normaal met 2 weken vakantie maak ik gemiddeld 3000 foto’s. Is dat veel?

005

Een tussenstop gemaakt in Greding, op een gezellig historisch pleintje waar ook Gasthof zum Bayerischen te vinden was. Het oudste Gasthaus in Greding (1598).

004

Ons prinsesje kan nog even een nachtje slapen in een heerlijk bed. We hebben hier heerlijk de nacht doorgebracht.

Woensdag 1 juli

✓ zonnig

✓ 37,5 °C

006

Dit is het dan, Oostenrijk, het land waar ik me thuis voel. Hier staat ons prinsesje op een heerlijke rustige camping aan de Weissensee, omringd door bergen. Zoals je ziet kan je een plek creëren zo groot als je wilt.

007

De Weissensee is natuurlijk bekend van de 11-steden-tocht, maar je kunt er ook visjes vangen, zwemmen en bootje varen.

Donderdag 2 juli

✓ zonnig

✓ 38 °C

008

Elke ochtend ging ik met Esmee verse broodjes halen bij de kiosk. Vandaag was het ontzettend warm en hebben we dus weer aan het water gelegen. En wat later op de dag hebben we een frisse bos- / bergwandeling gemaakt. Het uitzicht is echt adembenemend.

Vrijdag 3 juli

✓ zonnig

✓ 38 °C

Het was weer een warme dag, heel warm. Een dagje shoppen naar Lienz bestond vooral uit bloed, zweet en tranen. Esmee wilde graag oorbellen laten schieten, ondanks dat het pijn zou doen. Het was even huilen, maar bij het zien van de mooie bling bling bloemetjes was ze het al gauw weer vergeten.

009

Wij moesten ook nog even rustig bekomen van de schrik, het doet je toch wat als je ziet dat je prinsesje pijn heeft. En het is ook niet verkeerd om met dat warme weer gezellig op terrasjes te zitten.

010

011

Zaterdag 4 juli

✓ zonnig

✓ 39 °C

Pfffff nog zo’n warme dag! Waar je op zo’n dag alleen maar naar verlangt is schaduw en water. Tegen de avond werd de temperatuur wat aangenamer. Nog steeds was het erg warm.

012

Waar je heerlijk in de schaduw kunt vertoeven is natuurlijk in het bos. En aangezien wij van wandelen houden, zijn we het bos ingegaan. Daar werden we opgewacht door een slang. Ook al was het een kleintje, gelukkig heb je op zo’n moment een man bij je!

013

Zondag 5 juli

✓ zonnig

✓ 39 °C

De hitte hier is echt niet normaal. Je wordt er zo sloom van. We hebben weer de schaduw opgezocht in het bos, daarnaast houden we ook van wandelen. We kwamen bij een beekje met een klein steigertje en hebben daar nog even genoten van de natuur.

014

015

Verder zijn we op doorreis gegaan naar Camping Reiter. Een nieuwe locatie, met opnieuw een prachtig uitzicht.

017

018

Terwijl mijn man de tent ging opzetten, mochten wij alvast het zwembad in. En ik kan je vertellen, dat was echt aangenaam! Hij is er later nog bijgekomen en we hebben hier nog heel wat uurtjes doorgebracht.

016

Maandag 6 juli

✓ zonnig

✓ 42 °C

Het begint al bijna cliche te worden, maar het was al weer bloody hot. De kleine prinses speelde lekker in de zandbak terwijl de worstjes lagen te bakken op de bbq.

019 copy

Dinsdag 7 juli

✓ zonnig

✓ 36 °C

Met een dikke 36 °C was het iets koeler als gisteren. Dus konden we ook weer wat gaan ondernemen. In het teken van een een gezinsuitje zijn we in Lienz met de kabelbaan omhoog gegaan, waar van alles te doen was voor kinderen. Van een avontuurlijke speeltuin, tot een kinderboerderij. Het enige nadeel was dat je met de de ‘Osttirodler’ weer naar beneden moest. Daar was ik zo bang voor, terwijl ik gek ben op alles wat snel en op de kop gaat. Maar ik ben blij dat ik het heb gedaan, want het was een spectaculaire rit en ik kreeg er een heuse adrenaline kick van. Met maximaal 40 kilometer per uur, een 8 meter hoge kurkentrekker, scherpe bochten en golven raast de alpenachtbaan over een traject van ruim 2,7 kilometer het dal in bij Lienz.

020

Woensdag 8 juli

✓ bewolkt en nat

✓ 16 °C

Met 20 °C verschil begon het vandaag regenachtig, maar dat weerhield ons er niet van om iets te ondernemen. We zijn naar de Wassererlebnisweg in Greifenburg gegaan. Dat is een wandelroute die wij al eerder hebben gedaan en waar je je in een adembenemende natuur bevindt. Denderend water komt van de berg en zorgt voor een avontuurlijke soundscape langs de weg. De vele prachtig ontworpen interactieve plekjes tonen welke rol water speelde: water als habitat, water als energiebron, maar ook als een risico drager. Avontuur voor jong en oud en genoeg plekjes om even lekker uit te rusten.

021

022

023

024

We hebben echt een heerlijke dag gehad, maar daarna begon het toch te stormen. We hebben onze tent afgesloten en zijn in de auto gaan zitten, omdat we er niet zeker van waren dat de tent zou blijven staan.  De 2 bovenste foto’s zijn voor de storm, en de onderste foto’s van na de storm. Dat lijkt zo mooi, die laaghangende wolken.

025

026

Donderdag 9 juli

✓ zonnig

✓ 19 °C

Na de storm hebben we de tent weer ingepakt en wilden we naar Luxemburg gaan, daar hebben we een overnachting gedaan en zijn de volgende dag richting de Rijn gegaan.

Vrijdag 10 juli

✓ zonnig

✓ 30 °C

We zouden hier eigenlijk nog een weekje blijven, maar we zijn weggegaan toen hier de rust verstoord werd door een paar bikers die ’s nachts een kampvuur maakten bij de Rijn, op zich heel leuk, maar als je er niet bij bent stinkt het erg.

027

Afsluiting BLOG

Hoe ziet jou ultieme vakantie eruit? 


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Reisverslag 2015 | Oostenrijk en Duitsland

Tatiana's Blog | Reisverslag 2015 | Oostenrijk en Duitsland

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

2 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Reisverslag 2015 | Oostenrijk en Duitsland

  Wat een leuk verslag en mooie foto’s, ik wist helemaal niet dat het zo heet werd!

 2. Tatiana's Blog | Reisverslag 2015 | Oostenrijk en Duitsland

  mooie foto,s .en super leuk om terug te zien
  ja en tijdens jullie vakantie ,heb ik heerlijk in jullie stacaravan mogen logeren ,en heb veertien dagen heerlijk door de bossen gefietst ,samen zo,n 600 km
  en als ik terug kwam samen met mijn beste vriend een drankje doen ,en dan genieten van de mooi tuin en een heerlijk bed ,om nooit weer te vergeten
  dank je nog daar voor groetjes Tiny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *