Romantische stedentrip Rüdesheim am Rhein

Tatiana's Blog | Romantische stedentrip Rüdesheim am Rhein

Houd jij van eeuwenoude romantische dorpen met kastelen en ruïnes. De ultieme plek voor een stedentrip die al deze eigenschappen bezit is zonder twijfel Rüdesheim am Rhein. In dit artikel lees je wat er zo mooi is aan een Romantische stedentrip Rüdesheim am Rhein.

Op een toverachtig plekje, niet zo heel ver hier vandaan … … in het gebied waar de Rijn smal en diep is vinden we bergen met eeuwenoude romantische dorpen, waar je kastelen en ruïnes ziet zoals je ze normaal alleen op een schilderij aantreft.

purple-grapes-553462_1920

Dit gebied wordt vaak genoemd, en vaak over gesproken door de vele volksverhalen, mythen en zelfs sprookjes die zich in het Rijndal afspelen. Niet voor niets wordt dit stuk ook wel de Romantische Rijn genoemd. Op de oever, tussen de kastelen, ruïnes en wijngaarden bevindt zich het romantische wijnstadje Rüdesheim am Rhein.

DSC07212
Foto 1: Drosselgasse

Het stadje Rüdesheim am Rhein

Een sprookjesstad bij uitstek! Daarnaast is Rüdesheim am Rhein een toeristische trekpleister die niet alleen door auto’s en bussen, maar ook door alle Rijncruiseschepen wordt aangedaan.

Verder heeft het middeleeuwse centrum van Rüdesheim am Rhein tal van terrasjes, restaurants, wijnlokalen en cafés. Het personeel loopt hier doorgaans in klederdracht, waardoor je ook echt de sfeer van de middeleeuwen proeft. De Drosselgasse is een smalle straat, maar tevens ook het meest bezochte straatje in Rüdesheim. Het is hier altijd erg druk met toeristen, het hele jaar door. Jullie zullen het smalle straatje niet vaak zo aantreffen, zoals ik het hierboven heb kunnen vastleggen.

Overdag kun je hier terecht om te shoppen, kleding en souvenirs, alles kan je hier vinden. Hier is zelfs een winkel te vinden, Käthe Wohlfahrt, waar je het hele jaar door kerst spulletjes kunt kopen. De winkel heeft zo’n gezellige sfeer, dat moet je gezien hebben.

In de avond hebben veel cafés in het voorjaar en in de zomer live muziek. En als je van authentieke Duitse schlagers en blaasmuziek houdt, of het gewoon eens wilt beleven dan kun je hier in de avond eens uitgaan.

The Romantic Tour

Eén van de activiteiten die je zeker moet doen als je hier bent is The Romantic Tour met de Seilbahn van Rüdesheim. Je koopt een kaartje van € 16,- (volwassende per persoon), en je hebt de hele dag plezier. The Romantic Tour neemt ongeveer 5 tot 7 uur van je vrije tijd in beslag, maar is echt waanzinnig mooi en zeker de moeite waard.

rudesheim-186491_1280
Foto 2: Tempel Rebenhaus
Rijn
Foto 3: Tempel Rebenhaus

Je begint de eerste 10 minuten met de kabelbaan naar Niederwald, waar het Niederwald Monument staat. Daar kun je niet alleen het monument, maar ook het prachtige uitzicht bewonderen. Vanuit Tempel Rebenhaus kun je ver over de Rijn kijken, wat echt een adembenemend uitzicht is. In het bos lopen een aantal wandelpaden, waar je onder andere dit reusachtig 19de-eeuwse monument treft. Wil je de route liever niet wandelen, dan kan je deze ook met paard en wagen afleggen.

Rijn1
Foto 4: Hotel Jagdschloss Niederwald
DSC07268
Foto 5: Uitzicht Niederwald

Van daaruit begint een heerlijke wandeling van ongeveer 45 minuten. Voor je naar Assmansshausen gaat met de stoeltjeslift vind je hier een hotel, gevestigd in een 18de-eeuws jachtslot, hier kun je genieten op terras of in een goed restaurant.

De rit met de stoeltjeslift naar Assmansshausen duurt een kleine 15 minuten. Dan is het nog ongeveer 10 minuten naar beneden lopen voordat je bij de Rijnbrug aankomt. Als je moet wachten op de boot, kan je op een terrasje nog even wat drinken met een lekkere versnapering.

Rijn2
Foto 6: Kaasplankje
DSC07301
Foto 7: Rijnbrug Rössler

Op bepaalde tijden wacht daar de Rössler lijn, die ons in ongeveer 10 minuten naar Trechtingshausen brengt, waar een steile wandeling begint naar Kasteel Rheinstein. Deze steile klim neemt in normale wandelpas 10 minuten tijd en heel wat energie in beslag. Daarna kun je het kasteel bezoeken, van binnen is het prachtige interieur te bekijken en buiten lopen we onder de druivenranken door in de prachtige tuinen.

DSC07387
Foto 8: Tuin kasteel Rheinstein
DSC07368
Foto 9: Tuin kasteel Rheinstein
DSC07381
Foto 10: Tuin kasteel Rheinstein
DSC07398
Foto 11: Kantoorkamer kasteel Rheinstein
Rijn3
Foto 12: Slaapkamer kasteel Rheinstein

Hou wel de tijd in de gaten, want de boot vaart weg, ook zonder jou. Van Trechtingshausen in ongeveer 40 minuten varen naar het indrukwekkend verleden Mäuseturm door het centrum van Bingen weer terug naar Rüdesheim, waar de tour om 17:10 eindigt. Ook een rondvaart op de Rijn is een echte aanrader. Vanaf een boot op de Rijn heeft u een mooi uitzicht op de rotsen, de bergen, de mooie plaatsen en natuurlijk de vele kastelen langs de Rijn. En in Rüdesheim hoeft het nog niet te eindigen, want daar is dag en nacht vertier en gezelligheid.

DSC07463
Foto 13: Diner bij Breuer’s Rüdesheimer Schloss

Vanuit Assmansshausen steek je met de veerboot over naar de andere oever van de Rijn, waar het middeleeuwse kasteel Burg Rheinstein op een hoge rots ligt.

Ook een rondvaart op de Rijn is een echte aanrader. Vanaf een boot op de Rijn heeft u een mooi uitzicht op de rotsen, de bergen, de mooie plaatsen en natuurlijk de vele kastelen langs de Rijn.

Overnachten in 

Lees hier meer over de mogelijkheden van een overnachting in, Rüdesheim. Ik kan jullie Breuer’s Rüdesheimer Schloss echt aanraden. Een geweldig hotel, met vriendelijk personeel en uitermate goede service en een heerlijk ontbijt. Elke ochtend vragen ze of je ei wil, en hoe je je ei wil hebben: gekookt, gepocheerd, gebakken (met of zonder spek), een roerei, een omelet. Ook is het nachtleven er super gezellig, zo leuk dat de kleintjes willen opblijven.

DSC07208
Foto 14: Ontbijt Breuer’s Rüdesheimer Schloss
DSC07171
Foto 15: Slaapkamer Breuer’s Rüdesheimer Schloss
DSC07491
Foto 16: Nachtleven Breuer’s Rüdesheimer Schloss
DSC07478
Foto 17: Nachtleven Breuer’s Rüdesheimer Schloss

 

Afsluiting naam Modern

Wat vinden jullie van deze romantische Hotspot?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

 Follow

Tatiana's Blog | Romantische stedentrip Rüdesheim am Rhein

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

4 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Romantische stedentrip Rüdesheim am Rhein

  Dit vind ik mooi! Ik hou enorm van middeleeuwse stadjes en kleine straatjes. (niet te druk met toeristen natuurlijk) Kastelen, bergen (om naar te kijken, niet erop… ik ben niet zo een held)…prachtige foto’s!

  1. Tatiana's Blog | Romantische stedentrip Rüdesheim am Rhein

   Babs toch, een geweldige omgeving dus voor jou. Het heeft alles wat jij mooi vind zonder echt de hoogte in te moeten. De kabelbaan maar even geblinddoekt??? Dank je wel voor je compliment, ik heb nog wat foto’s toegevoegd.

 2. Tatiana's Blog | Romantische stedentrip Rüdesheim am Rhein

  Ik vind het er echt heel erg mooi uitzien

  1. Tatiana's Blog | Romantische stedentrip Rüdesheim am Rhein

   Ik kan het ook echt aanraden, als je een plekje zoekt niet al te ver weg. En geen palmbomen en witte stranden op je verlanglijstje hebt staan. (niet alle foto’s waren geplaatst, ik heb ze opnieuw toegevoegd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *