Saaie beroepskleding? Het kan anders!

FollowFashion Outfit

Fashion is een algemeen begrip, maar bij fashion wordt nauwelijks de link gelegd met beroepskleding. Beroepskleding is immers saai, oersaai. Weinig kleur (=wit), en geen vorm (=niet getailleerd). Ik laat jullie zien dat beroepskleding niet saai meer hoeft te zijn, maar zelfs hip en modern kan zijn.

FASHION

Zelf ben ik jaren werkzaam geweest in de administratieve / secretariële beroepsgroep. In mijn baan had ik een ondersteunende rol waarbij ik veelal het visitekaartje van het bedrijf was. Je krijgt geen 2e kans om een 1e indruk te maken. Een ripped jeans, of teenslippers vallen dan al gauw buiten de boot, wil je goed voor de dag komen.

Tijdens het werk droeg ik vaak een combinatie van een blazer, met een rok(je) en daaronder pumps. Zoals hieronder te zien is bij combinatie 1. De blazer, top en ketting komen uit mijn eigen garderobe, en het rokje en de 2 paar schoenen zijn verkrijgbaar in de webshop van FollowFashion. Een leuk en makkelijk te dragen outfit, die voor de verandering ook mooi te combineren is met een zwarte blazer.

COMBINATIE 1

My FollowFashion Outfit

 • Snake heels (op dit moment in de sale) van € 29,95 voor € 10,00. Klik hier om direct door te gaan naar dit product.
 • Split skirt € 38,95. Klik hier als je het item direct wil shoppen.
 • Black heels (ook in de sale) van € 29,95 voor maar liefst € 10,00. Klik hier voor deze musthaves.

Ik ga echt helemaal voor de fashion quote “I like money where I can see it, hanging in my closet!” daarom kies ik bij combinatie 2 voor 2 jurkjes, voor een afwisseling tussen de beide jurkjes. Mooi te combineren met een jasje, en een tas heeft natuurlijk iedere vrouw nodig.

COMBINATIE 2

FollowFashion Outfit

 • suède / leatherlook dress (bij FollowFasion in de sale) € 78,95 voor € 35,00. Klik hier om het item in je winkelmandje te droppen.
 • curve crepe dress, hier verkrijgbaar voor € 68,95.
 • snake heels (op dit moment in de sale) van € 29,95 voor € 10,00. Klik hier om direct door te gaan naar dit product.
 • taupe bag, online verkrijgbaar voor € 44,95.

In mijn beroepsgroep is het dus niet zo heel moeilijk om er fashionable bij te lopen. Beide combinaties zou ik ook in mijn vrije tijd kunnen dragen.

Maar zo makkelijk is het niet voor alle beroepen. Toch kan werkkleding tegenwoordig ook hip zijn, en dat bewijst Engelbert-Strauss. Saaie beroepskleding? Het kan anders! dat is het motto van Engelbert-Strauss. Of je nou in de horeca werkt, of in een ziekenhuis, bij veel beroepen is het verplicht om werkkleding te dragen dat aan bepaalde eisen moet voldoen. Dat wil niet automatisch zeggen dat je outfit saai moet zijn. De hippe werkkleding van Engelbert-Strauss is niet alleen functioneel maar biedt ook optimaal bewegingscomfort.

Afsluiting naam Modern

Is de beroepskleding die jij draagt fashionable?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

BlogLovin Modern afsluiting

Tatiana's Blog | Saaie beroepskleding? Het kan anders!

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

3 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Saaie beroepskleding? Het kan anders!

  Ow leuke combinaties zeg. Ook wel wat voor mij. Al hoef ik er in mijn huidige baan niet all dressed up uit te zien en is een jeans gewoon toegestaan. Ik hou zeker van je gemaakte combi’s.

 2. Tatiana's Blog | Saaie beroepskleding? Het kan anders!

  Een gescheurde jeans, of teenslippers dat lijkt me wel wat voor een visitekaartje van het bedrijf. 😉 “I like money where I can see it, hanging in my closet!” is zeker een mooie quote, gelukkig mijn geld hangt niet allemaal in de kast net als cary bradshaw. Ik heb ook geluk dat ik niet hoef zakelijk te kleden al ik gezicht van het bedrijf ben. Ik shop graag vanuit mijn eigen land daardoor heb ik net iets ander kleding dan wat wij hier dragen, al koop ik ook veel hier in Nederland. “
  Is de beroepskleding die jij draagt fashionable? Hangt ook af aan wat je als fashionable ziet. Als ik zeg dat mijn werkkleding past bij me, ik zie er goed uit en het haalt me sterkte punten naar voren. En het zegt over wie ik ben en mijn karakter. Plus ik voel me er mooi in. Is dat ook fashionable?

 3. Tatiana's Blog | Saaie beroepskleding? Het kan anders!

  Ik vind het wel leuk om het zo een keertje te dragen
  ik heb namelijk geen beroep meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *