Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

Huidklachten hebben vaak een grote impact. Ons gezicht is namelijk ons visitekaartje op meer dan 1 manier. Aan de ene kant is het wat andere mensen aan je zien. Maar aan de andere kant is het een afspiegeling van wat zich aan de binnenkant van je lichaam afspeelt. Bij klachten zoals acne, dermatitis, eczeem of psoriasis is het belangrijk om de binnenkant van je lijf gezond te krijgen. Hoe je dat kunt doen? Met acupunctuur en Chinese geneeswijzen! Lees je mee!

SASS

Acupunctuur

 

Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

DE HUID IS EEN ORGAAN. De huid is een orgaan helemaal aan de buitenkant van ons lijf. En om goed te functioneren moet het dus gevoed worden met bloed, zuurstof en voedingsstoffen een de ene kant. En aan de andere kant moeten afvalstoffen goed worden afgevoerd. Jouw huid zal onder normale omstandigheden geen symptomen als zwelling, roodheid, ontsteking of droogte laten zien.

DE OORZAAK VAN HUIDKLACHTEN. Huidklachten worden veroorzaakt doordat de huid niet goed functioneert. Chinese geneeswijzen kennen daar 2 belangrijke oorzaken voor:

 1. De circulatie is niet goed
 2. Het lichaam produceert te veel afvalstoffen

En het lastige is dat deze 2 oorzaken elkaar ook verergeren. Meer afvalstoffen betekent slechtere circulatie en omgekeerd. Nog een reden waarom huidklachten vaak lang stand houden.

Als je last hebt van problemen met je huid dan weet je dan ook deze hardnekkig kunnen zijn. En dat als je een oplossing hebt gevonden voor de buitenkant (creme of b.v. een cortisonenzalf) dat je daar niet mee kunt stoppen omdat de klachten dan weer terug komen. De reden daarvan is dat met een creme de buitenkant wel helpt, maar niet de oorzaak aan de binnenkant.

DE BEHANDELING VAN HUIDKLACHTEN MET ACUPUNCTUUR. Er zijn dus 2 hoofdzakelijke oorzaken voor huidklachten en dus moeten er ook 2 dingen tegelijk gebeuren om dit op te lossen. Ten eerste moet de huid geholpen worden om de afvalstoffen effectief af te voeren aan de buitenkant. Acupunctuur doet dit door de circulatie daar (en in het hele lichaam) te verbeteren. Ten tweede moet de bron van afval stoffen (de spijsvertering) aangesterkt worden zodat afval stoffen niet in het bloed terecht komen.

Acupunctuur heeft bewezen fysiologische effecten, onder andere:

 • Het remt het ontsteking
 • Verhoogt de doorbloeding
 • Balanceert het immuunsysteem

Met deze effecten en aandacht voor zowel oorzaak als gevolg zijn huidklachten heel goed te behandelen!

Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

DIT KUN JE ZELF DOEN VOOR EEN MOOIE HUID VAN BINNENUIT. Je ziet dat eigenlijk al heel gemakkelijk kan. En dat je er niet eens veel voor hoeft te doen, maar je krijgt er wel veel voor terug.

 • Drink veel (warm) water
 • Munt, komkommer, kurkuma en chrysantbloem helpen bij tekenen van ontsteking
 • Vermijd vettig en gefrituurd eten
 • Wees matig met zuivel en alcohol
 • Voeg (meer) soepen toe aan je dieet
 • Gember is een geweldig product voor de spijsvertering.
 • Eet een warm ontbijt, havermout is een mooie start van de dag

Meer informatie hierover?

Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

Alex Djukanovic is acupuncturist en kruidentherapeut met een achtergrond in biochemie (MSc). Kijk op de website voor meer informatie hoe acupunctuur je kan helpen bij huidklachten. Heb je een vraag? Neem dan contact op met Alex – hij helpt je graag!

Volg Nurture Your Nature ook op Facebook, LinkedIn of Instagram.

 

Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

Eerlijk … verzorg jij je huid van binnenuit?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

21 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

  Wat een goed artikel, dit kan blijkbaar ook goed zijn voor blaasontsteking problemen, ik heb er toen een tijd over getwijfeld.

  1. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

   Dank je Rachel, wat goed dat je toch de stap hebt gezet destijds!

 2. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

  Ik ben er echt van overtuigd dat accupuntuur een geweldige ondersteuning kan zijn bij gezondheidsklachten. Zelf heb ik het nog nooit geprobeerd eigenlijk. Had met mijn budget te maken. Toch hoor ik vaak hele positieve verhalen dus wellicht toch eens proberen.

  1. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

   Zeker doen Anouk, vooral als je klachten hebt natuurlijk. Anders is het ook een goede manier om te klachten te voorkomen of lekker te ontspannen:)

 3. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

  Goh, dat het zo met elkaar in verbinding staat allemaal hè. Ik las even als tip: ‘voeg meer sNoepen toe aan je dieet’, maar daar stond helaas soepen hahaha.

  1. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

   Haha! Misschien werkt gezond snoep als fruit – of een beetje chocola op zijn tijd kan ook geen kwaad 🙂

 4. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

  Ik heb recent ook getwijfeld om ik niet eens naar een acupuncturist te gaan. Niet zo zeer voor huidproblemen maar om meer balans in mijzelf te vinden. Wie weet moet ik die afspraak toch eens gaan maken

  1. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

   Als je dat gevoel heb zou ik het zeker doen. Balans van binnen en buiten (voor de huid) is te vergelijkbaar met balans tussen lichaam en geest. Daar werkt acupunctuur ook goed voor 🙏

 5. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

  Wat een fijn en duidelijk artikel! Ik zou het zelf niet zo gauw duren acupunctuur, maar bel aan de andere kant ook wel benieuwd of het wat verlichting zou geven voor mijn fibromyalgie.

  1. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

   Dank je Jouvence! Bij fibromyalgie zijn er, net als huidklachten, een aantal dingen die tegelijk spelen. Naast afvalstoffen en gebrekkige circulatie (waarschijnlijk) is de moeheid bij fibromyalgie een complexe factor. Acupunctuur kan daarbij helpen, maar in mijn ervaring werkt het beter als je het combineert met Chinese kruidentherapie. Chronische klachten met moeheid hebben veel tijd en aandacht nodig om weer terug gedraaid te worden. Met kruiden kan je iedere dag iets voor je gezondheid doen en zorg je dat de kracht van de therapie in verhouding is met je klachten. Let voor een kruidentherapeut op dat ze een volledige opleiding hebben gedaan – en het niet “erbij” doen naast acupunctuur. Je klachten zijn goed te behandelen maar er moet qua therapie met aandacht en ervaring naar gekeken worden. Op http://www.zhong.nl kan je goede acupunctuur- en kruidentherapeuten vinden mocht je er verder mee willen. Sterkte!

 6. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

  Interessant, wil zelf nog een keer acupunctuur proberen. Ik vind de Chinese geneeskunst en kennis over her lichaam fascinerend, ooit een programma over gezien en het gaat veel verder dan wat het westen biedt. Mooie aanvulling op elkaar.

 7. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

  Wat een interessant artikel. Acupunctuur heb ik nog nooit geprobeerd, ik weet ook niet of ik daar erg geïnteresseerd in ben. Ben nogal bang voor naalden.
  Liefs,
  Elles

  1. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

   Dank je Elles. Ja naalden kan je niet wegdenken bij acupunctuur – maar het valt erg mee hoor!

 8. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

  Ik drink wel veel water, maar meestal koud eigenlijk 🙂

  1. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

   Ah ja dat doen veel mensen 🙂. Probeer het eens met niet-koud of warm water zou ik zeggen. Na een paar dagen zal je er wel gewend aan zijn, en mogelijk zie/merk je dan al positieve effecten. Meer energie, minder moe na het eten, meer stralende huid enz. Succes!

 9. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

  acupunctuur helpt echt als je problemen hebt. Het helpt eigenlijk voor heel veel oorzaken. nog nooit gedaan maar wil het wel eens proberen.

  1. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

   Zeker doen Sanne – leuk om te horen dat je er zo in staat:)

 10. Tatiana's Blog | Schoonheid van binnenuit met acupunctuur

  Leuk artikel. Nooit gedaan of over nagedacht. Probeer nu zeker wat meer te letten op wat ik eet. You are what you eat, zeggen ze dus ja.

 11. […] dit gastblog bij blog and beauty vertellen we hoe acupunctuur en kruidentherapie je helpen met een stralende huid. Ook geven we tips […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *