Seche French Guides

De French Manicure tip guides van Seche kwam ik laatst tegen in mijn ‘nog te reviewen‘ items. Vandaag is het hoog tijd om ze eens uit te proberen. En zo kan ik jullie gelijk laten zien dat je meer kan met tip guides dan alleen een French Manicure.

SECHE French Tip Guides In de verpakking zitten 12 stickervelletjes die je kunt gebruiken bij het maken van een french manicure. In de verpakking, maar ook op de site van Nailproduct staat een kort stappenplan hoe je de stickers moet gebruiken. Ik zal het stappenplan hier met jullie delen.

HOE TE GEBRUIKEN

Deze “Nail Guides voor de ultieme French Manicure” zijn bedoeld als hulpmiddel om een perfecte French Manicure te creëren. En daarvoor hoef je echt geen pro te zijn. De stickers dienen als leidraad om een perfecte smile-line mee te maken.

Gebruik:

1. Als eerste zorgen we ervoor dat de nagels gereinigd en ontvet zijn.
2. Breng een Clear Base Coat aan en laat het goed drogen.
3. Haal vervolgens een “guide” van het stickervel en plaats deze op je nagel, op de plek waar de witte french tip moet beginnen. Druk de “guide” stevig op de nagel vast.
4. Breng een witte nagellak aan op de tip en laat het goed drogen.
5. Verwijder de “guides” en breng als laatste een Top Coat aan.

Testen maar!

Bij het aanbrengen van de stickers merk ik meteen dat ik de vorm van de tip guides niet ideaal vind voor mijn nagels. Mijn smile-line loopt ronder, waardoor deze onder de sticker uitkomt. Ik heb daarom de sticker iets verder omlaag geplakt zodat de smile-line iets groter wordt.

In tegenstelling tot wat Seche en Nailproduct in het stappenplan beschrijven, haal ik de stickers er vrijwel direct na het lakken weer af. Dit zorgt voor een mooie en strakke lijn. Als je wacht tot de nagellak droog is heb je kans dat je meer afhaalt dan eigenlijk moet. Wat ik wel een nadeel vind is dat op veel plekken de basecoat aan de sticker blijft plakken. De basecoat heeft een droogtijd gehad van zeker een uur. Doordat ik stukjes van de basecoat mee los trok blijft er weinig over van de strakke lijn en blijft er eigenlijk niet veel over dan een rommelige boel. Vind ik het resultaat mooi? Nee, om eerlijk te zijn niet.

SECHE French Tip Guides

Toen ik het resultaat zag, was ik eerlijk gezegd wel een beetje teleurgesteld. En ik dacht zelfs, dat kan ik beter uit de losse pols. Dus ik ben aan de slag gegaan. En een belangrijk detail die je hierbij niet over het hoofd mag zien: ik ben rechtshandig en heb mijn eigen French Mani op mijn rechterhand, en dus met mijn linkerhand aangebracht. Op de foto is de hand links uit de losse pols gemaakt, en de hand rechts met behulp van de French Guides.

SECHE French Tip Guides

Misschien als je de base coat een dag laat zitten en dan pas verder gaat met de French Mani het resultaat mooier is, maar zoveel geduld, laat staan tijd heb ik niet altijd.

NAIL ART MET FRENCH TIP GUIDES

Ik vertelde jullie aan het begin van het artikel al dat je dus veel meer kan met de Tip Guides, dan alleen maar een French Manicure. Je kunt er echt hele leuke nail arts mee maken. Dat heb ik ook gedaan en wil ik jullie hier laten zien.

Als basis heb ik de Nomad Suede nagellak van Mia Laurens-Paris gebruikt. Ik heb diverse nail arts gemaakt op mijn nagels met de Seche Porcelain en NailsInc. De basislaag heb ik de dag ervoor al aangebracht, en dit keer bleef het niet plakken aan de French Guide.

 SECHE French Tip Guides

Hieronder zien jullie het resultaat. Het is een mooie nail art geworden. Mooier dan de French Mani waarvoor de stickers in eerste instantie bedoeld zijn.

SECHE French Tip Guides

SECHE French Tip Guides

De stickers zijn gemakkelijk in gebruik en binnen no time zijn al je nagels voorzien van een leuke french mani! Maar neem hier dan wel ruim de tijd voor. Voor het maken van een nail art zal ik het zeker vaker gebruiken, maar voor een french mani zelf niet zo snel. Tenzij ik zeeën van tijd heb, en de basis de dag ervoor al klaar heb. Ook zou ik voor een zachte kleur roze, of gebroken wit kiezen voor de smile line, anders vind ik het contrast te groot.

Ik hoop dat ik jullie goed heb kunnen laten zien wat en hoe je de French Tip Guides kunt gebruiken. Mocht je enthousiast zijn en het ook willen proberen, de Seche French Guides zijn voor € 4,50 hier te bestellen.

afsluiting-tatiana

Wist jij dat dit allemaal kon met French Tip Guides?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

 Follow

HET PRODUCT VAN DIT ARTIKEL HEB IK GEKREGEN OM TE REVIEWEN. ALLE REVIEWS WORDEN NAAR EERLIJKHEID GESCHREVEN EN KRIJGEN MIJN EERLIJKE MENING.

Tatiana's Blog | SECHE French Tip Guides

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

5 Reacties

 1. Tatiana's Blog | SECHE French Tip Guides

  Jammer dat het niet zo werkt waarvoor het eigenlijk bedoelt wordt. Die nailart is overigens wel erg mooi!

 2. Tatiana's Blog | SECHE French Tip Guides

  Wat jammer dat het resultaat zo tegenvalt.

 3. Tatiana's Blog | SECHE French Tip Guides

  Als ik je een tip mag geven; je neemt alleen de onderste lak mee omdat de stickers erg plakken. ‘Dep’ ze eerst even p een paar keer op je hand, dan plakt ie minder en verwijder je ‘m ook makkelijker. Was ook erg blij met die tip gezien ik steeds ruzie had met vinyls!
  Vind het erg leuk en crea om te zien wat je hebt gemaakt! Prachtige foto’s ook weer xxxxx

 4. Tatiana's Blog | SECHE French Tip Guides

  Wat jammer dat de French mani tegenvalt. Ik heb ook wel eens dit soort dingen gebruikt en mijn ervaring was ook nooit heel goed. De nailart ziet er wel heel gaaf uit!

 5. Tatiana's Blog | SECHE French Tip Guides

  Ik vind French manicure altijd zo prachtig! Alleen lukt het mij nooit haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *