Kralen armbandjes

Met alleen wat kralen en elastiek kun je heel veel.  Het was jaren geleden al een hele hype, nu lijkt het hier in het Noorden helemaal op te bloeien. Alle meiden bij Esmee in de klas zijn er mee bezig. Armbanden, ringen en oorbellen maken van de leukste en vrolijkste kralen. Dat Esmee nu ook op haar kamer zit, kralen aan elkaar te rijgen is niet eens zo verwonderlijk … dat heeft ze vast van mij. In het artikel van vandaag laat ik jullie wat van haar creativiteit zien.

Mobile Logo Tatiana's Blog

 

Creatief met kralen

 

Een aantal jaren geleden was ik zelf ook creatief bezig met kralen. Samen met mijn zusje maakten wij sieraden van kralen. Dit vonden we zo leuk dat we al snel met het idee kwamen om een website te maken waar onze creaties op kwamen voor de verkoop.  De naam die we voor onze website bedacht hadden, was: Asmara for Beads. De betekenis hiervan is: Liefde voor kralen. Asmara betekent liefde in het Javaans. Surabaya, is de hoofdstad van Oost-Java, en de op een na grootste stad van Indonesië. Het is waar mijn roots vandaan komen. Dat wilden we graag terug laten komen in de naam. Inmiddels heb ik deze hobby ingeruild voor andere hobby’s. En heeft Esmee dit van mij overgenomen. 

Kralen armbandjes

Kralen armbandjes

Het is simpel, leuk en je kunt eindeloos combineren. Daarnaast is het een leuke bezigheid voor de meiden. Esmee is vaak bij haar beste vriendinnetje te spelen. En dan komt ze weer thuis met prachtige armbandjes die ze samen hebben gemaakt. Veel leuker om te horen dat ze alleen maar aan het gamen zijn, of meedoen met de moves op TikTok. Nee hoor, ik zie veel liever dat ze actief bezig zijn. En wat is er nou leuker dan je eigen sieraden zelf te maken. Je eigen armbanden, kettinkjes, enkelbandjes, oorbellen, je kunt het zo gek niet bedenken. En er is zoveel leuk materiaal wat je hiervoor kunt gebruiken. Kraaltjes, bedeltjes, kwastjes, schelpjes, letters, smileys. Esmee vind vooral de Ibiza stijl erg mooi. Armbandjes in mooie pastel tinten, met kwastjes en schelpen. 

Kralen armbandjes

Kralen armbandjes

Esmee heeft vaak heel veel ideeën in haar hoofd, maar om ze uit te werken is bij haar een dingetje. Net zo met kralen. In haar hoofd weet ze wat ze wil, maar om het te maken vind ze dan best moeilijk. Om dan gelijk heel veel kralen aan te schaffen, en er vervolgens niet zeker van te zijn of zij het ook leuk vind, vond ik een beetje zonde. Ik heb haar eerst mijn doos met kralen gegeven, zodat ze lekker haar inspiratie los kon laten op mijn kralen. En tot nu toe zijn dit de armbandjes, ringen en oorbellen die zij gemaakt heeft, soms nog een beetje met wat hulp. 

Kralen armbandjes

Kralen armbandjes

 

Monday: nothing some jewelry can’t fix.

 

 

Tatiana

Ik ben graag creatief bezig, alleen of samen. Deel jij passies met je kinderen?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | De nieuwe rage: sieraden maken van kralen

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

2 Reacties

 1. Tatiana's Blog | De nieuwe rage: sieraden maken van kralen

  wat leuk dat ze zo creatief bezig is ,de sieraden zien er heel mooi uit ,ik zie me er zelf ook nog wel mee lopen
  en net wat je schrijft ,om je verveling niet altijd op je mobiel of pc door te brengen
  leuke vakantie zo ,om heerlijk bezig te zijn , ik wens je er heel veel plezier mee ,misschien zien we meer van Esmee haar creatie
  succes

 2. Tatiana's Blog | De nieuwe rage: sieraden maken van kralen

  Wat leuk dat dat weer helemaal terug komt. Ik kan het me nog goed herinneren dat we samen zaten met onze kralen weer leuke nieuwe crea dingen te verzinnen. Erg leuk om te zien dat Esmee er nu mee bezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *