Silk Heaven

by Tatiana
Silk Haven Slider

Niets is zo belangrijk voor lichaam en geest als een goede nachtrust. Een zijden kussensloop kan hieraan bijdragen, omdat het je huid en haar verzorgt terwijl je slaapt.

Ik kreeg de kans van Silk Heaven om te slapen op een zijden kussensloop en mijn ervaringen met jullie te delen. In het artikel van vandaag lezen jullie of het slapen op zijde ook echt een aanvulling is op mijn dagelijkse schoonheidsritueel. Ik deel met jullie de schoonheidseffecten van het slapen op zijde, die ik heb kunnen ontdekken tijdens mijn schoonheidsslaapjes. Eerst vertel ik jullie wat meer over Silk Heaven en de webshop.

Silk Haven Slider

‘SILK HEAVEN’

Sinds augustus 2015 heten wij Silk Heaven, slapen in de 7e hemel. Silk Heaven is opgericht door directeur/ eigenaar Mirna Boomaerts, in januari 2009, onder de naam Silk Haven, zonder de e. ‘Haven’ betekent in het Engels `Veilige plek, oase`: Een plek waar u zich kunt ontspannen, zich gekoesterd weet en een gevoel van weldaad ervaart. Wat is er nu fijner dan tussen heerlijk frisse lakens te stappen?!

“Zijde is een natuurproduct wat heerlijk zacht en luxe aanvoelt en bijdraagt aan een fijne nachtrust. In Amerika en Engeland is al vele jaren bekend dat slapen op een zijden kussensloop een belangrijk element kan zijn in de strijd tegen het ontstaan van gezichtsrimpels, transpiratie en haarverlies. Daar wordt al jaren het zijden kussensloop gebruikt, vaak in combinatie met een katoenen dekbedovertrek. Ik heb de onderzoeken vertaald en verspreidt deze kennis in de Benelux. Het gaat hierbij om 100% pure zijde.”

Ik wilde al een hele tijd op een zijden kussen slapen, om de voordelen hiervan te ervaren, dit was voor mij de ultieme kans. De kussensloop die ik van Silk Heaven kreeg bestaat uit 100% zijde, heeft een mooie ivoor kleur. Ik kreeg er ook een sachet bij met zijdewasmiddel. Erg handig!

Wat is zijde?

Zijde is een 100% natuurlijk product wat milieuvriendelijk geproduceerd wordt. De productie van zijde verbruikt slechts wat water, er komen geen chemicaliën aan te pas. Zijde is verkrijgbaar in verschillende soorten. Voor beddengoed heb je Moerbei zijde nodig, in satijn weving. Wij noemen dat een zijden kussensloop. Het wordt ook wel crepe satin of charmeuse genoemdZijde is iets anders dan een satijnen kussensloop van 100% polyester. Satijn is een manier van weven, waardoor een gladde stof ontstaat. Zijde is helend voor huid en haren, niet alleen vanwege de gladheid, maar ook vanwege de 18 natuurlijke aminozuren en antioxidanten.

Waarom slapen onder pure zijde? De 10 Voordelen!

 1. Zijde is lichtgewicht, zacht en 100% natuurlijk
 2. Zijde is vochtregulerend
  Zijde kan zo’n 30% van haar eigen gewicht aan vocht opnemen, zonder nat aan te voelen. Zijde heeft als bijzondere eigenschap dat het de geabsorbeerde vochtigheid meteen weer afgeeft aan de lucht. In vergelijking, katoen neemt 8,5% vocht op en bij polyester is dat 0%.
 3. Zijde is temperatuur regulerend
  De temperatuursverschillen van het lichaam worden door het zijde opgevangen en een aangenaam warmte-evenwicht komt ongestoord tot stand. Zijde verwarmt als het koud is en verkoelt als het warm is!
 4. Zijde is anti allergisch: huisstofmijten leven niet in zijde. Zijde is als een woestijn voor stofmijten
 5. Zijde trekt geen stof aan en is anti statisch
  Lekker schoon slapen en zonder onderhoud zoals het onhandige wassen van een dekbed
 6. Slapen zonder woelen!
  Een 100% zijden dekbed met zijden tijk voegt zich naar uw lichaam. Het valt soepel zacht om u heen zonder woelen
 7. Zijden beddengoed helpt bij een gevoelige huid, exzeem, psoriasis.
 8. Experts en dermatologen adviseren te slapen op een zijden kussensloop vanwege de vele voordelen voor de huid en de haren
 9. De gladheid van zijde bedtextiel kan een voordeel zijn voor met name reuma– en Parkinson patienten. Zij lieten ons weten minder pijn te hebben sinds het slapen op zijde en het gebruik van zijden onderkleding, doordat er minder wrijving onstaat als ze zich in bed omdraaien.
 10. Luxe en genieten van heerlijk slapen!
  Slapen onder een zijden dekbed is puur genieten. Het geeft een heerlijke soort tedere warmte, die niet te vergelijken is met welk ander materiaal dan ook. Zijde is luxe en straalt klasse uit in uw slaapkamer

Silk Haven 2

Wasvoorschriften zijden dekbedovertrek, hoeslaken en kussensloop

Het is ook handig om te weten hoe je een zijden kussensloop kunt wassen. Hier alle punten op een rij.

 • Wasmachine op wolwas- of handwasprogramma op 30°C
 • Centrifugeren op max. 400 toerental
 • Binnenstebuiten wassen met eventuele rits zo ver mogelijk gesloten
 • Apart wassen (verschillende kleuren afzonderlijk)
 • Donkere kleuren kunnen afgeven. Tip: een dopje azijn toevoegen aan het spoelwater
 • Gebruik wasmiddel dat geschikt is voor zijde, zoals Tenestar zijdewasmiddel, Neutral fijnwasmiddel of Ecover fijnwasmiddel
 • Niet: bleken, weken of wringen
 • Aan de lucht drogen, uit de zon, niet in de droger
 • Vlekken behandelen met vloeibaar zijdewasmiddel, 10 minuten laten intrekken en vervolgens wassen op voorwas- en hoofdwasprogramma
 • Strijken op lage temperatuur, op zijdestand. Bij voorkeur als de stof nog wat vochtig is en aan de binnenkant van de sloop
 • Bescherm tegen zonlicht, parfum, scherpe voorwerpen

Silk Haven 3

Wat was voor mij de reden of redenen om een zijden kussensloop te proberen?

 • Ik was vooral nieuwsgierig of het ook echt effect zou hebben voor mijn haar. Ik heb erg lang haar (tot de billen) en merk vaak dat ik ’s nachts wakker wordt omdat ik niet weet welke kant ik op moet met mijn haar. De volgende ochtend word ik wakker met nog net geen dreadlocks in mijn haar. Heel vaak sliep ik al met een vlecht in, maar dat heeft als keerzijde weer dat je wakker wordt met krullen. Dat wilde ik ook niet altijd. Dus was ik op zoek naar een oplossing.
 • Ik slaap altijd op mijn buik, en dus automatisch op de zijkant van mijn gezicht. Voorkomt het slaapvouwen, zoals beloofd. Als je de hele nacht op je wang ligt, heb je wel eens vouwen in je gezicht als je ’s ochtends wakker wordt.

Silk Haven 1
De voordelen van slapen op zijde voor mijn haar

Nu ik op een zijden kussen slaap merk ik wel dat mijn haar niet zo schuurt als ik draai en daardoor lig ik automatisch rustiger. Ik gebruik het zijden kussen niet om mijn haar langer in model te houden, puur om mijn haar gladder te houden zonder al die knopen en klitten. Dat effect wat ik graag wilde testen komt zeker positief uit de bus, want mijn haar pluist nu veel minder.

De voordelen van slapen op zijde voor mijn huid

Je merkt direct het verschil tussen een zijden kussen of katoen. Helemaal als je veel beweegt in je slaap, net als ik, dan is het niet lekker dat het ruwe katoen continu tegen je huid wrijft. Een zijden kussensloop voelt zoveel zachter aan en voelt gewoon als een warme knuffel. Ik slaap nog te kort op het zijden kussensloop om te kunnen vertellen of het de rimpelvorming vertraagd, maar in ieder geval heb ik ’s ochtends geen diepe slaapplooien meer in mijn gezicht waar ik mij voor hoef te schamen als ik mijn dochtertje naar school breng en tussen de moeders sta. Nu sta ik daar lekker met een gezond en fris gezicht.

Het slapen op zijde en mijn gevoel

Ik wist eerst niet zo goed of ik hier wel lekker op kon liggen, het zijden kussen ziet er zo schoon en glad uit. Maar het ligt heerlijk, zoals ik eerder al zei voelt het als knuffelen en niets als een stroeve marteling. Ook was ik bang dat je er in zo gaan zweten, omdat ik het ’s nachts snel warm krijg, maar ook hier had ik geen last van.

Silk Haven 4

Afsluiting naam Modern

Slaap jij op zijde of katoen?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

 Follow

 HET PRODUCT VAN DIT ARTIKEL HEB IK GEKREGEN OM TE REVIEWEN. ALLE REVIEWS WORDEN NAAR EERLIJKHEID GESCHREVEN EN KRIJGEN MIJN EERLIJKE MENING.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

10 comments

Mariëlle 28 maart 2016 - 08:08

Ik ben echt super benieuwd wat dit voor mij zou doen, ik hoor er zoveel goeds over!

Reply
Mariska 28 maart 2016 - 08:36

Dat maakt dus wel echt verschil! Lijkt me heel fijn, vooral omdat knopen in je haar niet zo fijn zijn.

Reply
Manon 28 maart 2016 - 10:56

Wat een verschil zeg! Zijde is ook veel beter om op te liggen

Reply
judith 28 maart 2016 - 11:21

Ik vind het zelf ook heerlijk slapen en mijn HAar WOrdt ook weer lang omdat t niet meer afbreekt! ! Zijde is echt n aanrader!!

Reply
Marsha 28 maart 2016 - 11:59

Alleen maar pluspunten dus! Lijkt me best fijn zo’n kussen. -x-

Reply
Tiny 28 maart 2016 - 18:35

Dus proberen waard

Reply
Tiny 28 maart 2016 - 19:08

Zo wil ik graag iets vertellen
Vroeger ( de jaren zestig zeventig )ging ik met vriendinnen naar de kapper
Voor een weekendje stapPPen Zo lieten wij ons haar opsteken met veel krullen
Maar dat moest wel een paar dagen zitten natuurlijk
Dus hadden we een zijden sjaaltje die deden we op als we naar bed gingen en de volgende dag zat het nog net zo mooi
Tot wel maandags als we weer naar ons werk gingen
Dus lof aan ons zijden sjaalje ? Maar de kapster gaf ons die tip

Reply
Nailtalk 29 maart 2016 - 09:31

Jij ook al zulk lang haar, ik ook! Ik lig altijd op mijn zij en leg mijn haar op de bovenkant van mijn kussen. Anders lig ik er op en daar heb ik zo’n hekel aan!
Zo’n kussen lijkt me echt heel fijn.

Reply
Gonny 29 maart 2016 - 18:28

Slapen op zijde is heerlijk!!

Reply
silk heaven 31 maart 2018 - 15:17

fantastisch post veel informatie

Reply