Slapen op een kussensloop van Satin Sleepers

Tatiana's Blog | Slapen op een kussensloop van Satin Sleepers

Op 17 jarige leeftijd kwam Renate er achter dat katoenen kussenslopen door het zeer ruwe oppervlak schadelijk zijn voor huid en haar. Als onzeker meisje op de middelbare school wilde zij maar wat graag glanzende haren en een gave huid hebben. Iets wat ik op haar leeftijd niet had. Alleen wist ik niet waardoor, of wat ik er aan kon doen.  En zij wist dat wel. Op een nacht wikkelde Renate een oude satijnen blouse om haar hoofdkussen. De volgende dag kreeg zij opeens complimenten van haar vriendinnen over haar ‘glanzende’ haar, iets wat zij nog nooit eerder had gehoord. Haar idee heeft gewerkt! Zodra zij haar beauty geheim onthulde, wilden haar vriendinnen ook op satijn slapen. Zo begon ze aan de keukentafel satijnen kussenslopen te naaien. Klinkt een beetje als het sprookje van Assepoester hé. Lees gauw verder!

SASS

Slapen op satijn

– glanzend haar als nooit tevoren –

Tatiana's Blog | Slapen op een kussensloop van Satin Sleepers

Net als heel veel meiden rond de leeftijd van 17 jaar was ik ook erg onzeker.Hoe belangrijk is het op die leeftijd dat je door je vriendinnen gezien wordt. Dat is het moment waarop je liever bij het populaire groepje meiden hoort, en niet bij het groepje meiden waar iedereen om lacht. Nou vind ik sowieso niet dat zoiets mag gebeuren. Maar op die leeftijd doe je er alles aan om het niet zover te laten komen. Ik wist toen niet, zoals Renate op haar leeftijd wel dat het slapen op een satijnen kussensloop daar verschil in kon maken. En op een nog wat oudere leeftijd doe je er alles aan om ook genoeg zorg aan je huid te besteden om rimpeltjes zo lang mogelijk uit te stellen.

Tatiana's Blog | Slapen op een kussensloop van Satin Sleepers

De voordelen van een satijnen kussensloop.Het slapen op een satijnen kussensloop heeft veel voordelen. Niet alleen glanzend haar. Het voorkomt ook klitten en knopen in het haar, net als het ontstaan van gespleten haarpunten. Je haar wordt beter gehydrateerd en minder vet doordat de overtollige talgproductie wordt geremd. Ook je huid vind het fijn om op een satijnen kussensloop te slapen. Doordat het acne en puistjes voorkomt, krijg je een stralende huid. Je gezichtshuid wordt beter gehydrateerd en een nachtcrème kan beter zijn werk doen. En als je ’s ochtends in de spiegel kijkt zul je zien dat je na het slapen geen vouwen meer in je gezicht hebt.

Tatiana's Blog | Slapen op een kussensloop van Satin Sleepers

Wij hebben het ook geprobeerd.Hier in huis hebben we het ook alle drie geprobeerd. En het hoort inmiddels bij mijn dagelijkse beauty routine. Maar wat vonden wij er van? Esmee had een mooie satijnen kussensloop in het roze uitgekozen. Voor haar haar en huid is het nu misschien nog niet zo relevant, maar beter voorkomen dan genezen. En zij ziet deze voordelen nu ook nog niet, voor haar was het meer gewoon een zacht en knuffelig kussen om op te slapen. Mijn man kijkt er niet echt naar om, en denkt meer een beetje dat het flauwe kul is. Maar ja, ik denk ook dat vrouwen eerder vrezen voor rimpels en plooien in het gezicht dan mannen. Dus ik was wel super enthousiast om het te proberen. Alles voor mijn huid en haar. Wat Esmee en ik beiden wel merkten is dat je na het ontwaken inderdaad veel minder knopen hebt in je haar. Allebei bewegen wij vrij veel in onze slaap, en normaal gesproken worden we dan wakker met een vogelnestje op ons hoofd. Dat is nu niet meer zo, ons haar blijft veel gladder en daardoor natuurlijk ook de glans. Die poets je er normaal eigenlijk gewoon af met al dat bewegen en vegen over een normale kussensloop. Wel had ik het idee dat een satijnen kussensloop warmer aandoet dan bijvoorbeeld een katoenen kussensloop, waardoor ik bij een satijnen kussensloop eerder de neiging heb om te transpireren. Maar dat kan aan mij liggen.

Tatiana's Blog | Slapen op een kussensloop van Satin Sleepers

Over het algemeen zijn wij tevreden.Het slaapt in ieder geval heerlijk zacht, het houdt knopen uit ons haar. En als ik wakker wordt heb ik geen vouwen meer in mijn gezicht. Jonger zal ik er nooit op worden, maar het werkt wel zoals beloofd. En daar gaat het om. Daarnaast staat het ook lekker chique, en kleed het je slaapkamer aan tot een mooi geheel. Wil jij ook beleven hoe het is om op een satijnen kussensloop te slapen, dan zou ik zeker eens een kijkje nemen op de website van Satin Sleepers. Het kleine formaat (50×60) is speciaal geschikt voor de Ikea kussens en is verkrijgbaar voor €17,50  en het standaard formaat (60×70) is het meest gehanteerde formaat kussensloop en is verkrijgbaar voor €19,95. En ze zijn verkrijgbaar in een aantal mooie kleuren: wit, creme, zilver, zwart, donkerblauw, lichtblauw, goud, roze, fuchsia, groen, rood en paars.

Tatiana's Blog | Slapen op een kussensloop van Satin Sleepers

Heb jij al eens geslapen op een satijnen kussensloop?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Slapen op een kussensloop van Satin Sleepers

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Tatiana's Blog | Slapen op een kussensloop van Satin Sleepers

    ik ben gek op dit kussen…. https://www.youtube.com/watch?v=k3NSU3dl7iE
    tegen rimpels en met een zijden sloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *