Tatiana's Blog | Tag #2 | The Sister Tag

2014-11-24_11.55.38

Vandaag kunnen jullie mij weer iets beter leren kennen in een tag. Dit keer heb ik gekozen voor de Sister Tag. Zelf vind ik het erg leuk om vragen van een Tag of Award te beantwoorden. Maar een award moet je gegund zijn en aan komen waaien en een tag kan je kiezen op elk willekeurig moment.

The Sister Tag vind ik voor mij erg toepasselijk, omdat jullie zo ook gelijk mijn tweelingzus een beetje leren kennen. Zij is tevens gastblogger op Blog & Beauty, dus van haar zullen jullie nog vaker horen. Daarnaast is zij ook mijn BFF.

Ik heb het uitzoeken van de vragen uit handen gegeven aan mijn zusje (Lavinia), dus ik ben erg benieuwd naar de vragen en haar antwoorden.

Zijn jullie ook benieuwd naar de vragen en onze antwoorden, kijk dan gauw mee.

1.   Wat is jullie leukste herinnering samen?

Lavinia: ik kies dan toch voor de mooie vakanties samen. Oostenrijk en Italie, de vele dingen die we samen hebben gezien.

Tatiana: Dat is zeker een hele mooie herinnering en ook duizenden foto’s waard, want echt tijdens onze vakanties van 2 week worden er gemiddeld 3000 foto’s gemaakt. Maar wat is mijn mooiste herinnering? Dan kies ik voor dit moment: “Het was 1e Kerstdag 2010 en dit jaar werd het gevierd bij mijn zusje. Er lagen pakjes onder de boom voor iedereen. Maar mijn man en ik hadden voor iedereen nog wat extra’s. Een envelop met daarin een kaartje met tekst en een foto van de eerste echo. Ik vergeet nooit het moment dat zij dit las en de tranen over haar wangen rolde. Ze probeerde de tranen nog heel charmant tegen te houden maar dat ging niet. Dit was tevens mijn mooiste Kerst ever.

IMG-20141124-WA0001

2.   Omschrijf elkaar in 1 woord?

Lavinia: “doorzetter” moeilijke tijd met hun dochtertje Esmee en de laatste tijd met haar web shop en pas begonnen met een nieuwe uitdaging …. haar blog.

Tatiana: Deze ga ik op een grappige manier invullen, want er zijn wel 1001 woorden om haar te beschrijven. Ik kies voor een woord met betrekking op mijn blog. “Paradijsvogel”, qua make-up en beauty zou je waarschijnlijk eerder verwachten dat mijn zusje een blog heeft. Ik denk dat ik eerder de deur uit zou gaan zonder make-up dan zij. Zij is ook een vaste klant bij mijn webwinkel en heeft werkelijk bijna al mijn producten gekocht (♡-u-4-that). Van nude tot kleurrijke looks weet ze te creëren. Vandaar de naam “Paradijsvogel”.

birds op paradice

Bron: https://4.bp.blogspot.com/

3.   Waar zou je samen nog een keer naar toe willen?

Lavinia: Indonesie, geboorteland van onze vader.

Tatiana: Dit antwoord kan ik alleen maar beamen. Hier wil ik ook altijd nog eens naar toe. In 2010 stond er een huwelijk gepland die door omstandigheden al niet plaats kon vinden op Bali, wat eigenlijk de bedoeling was. Een kleinschalig huwelijk met alle dierbaren om ons heen. Wie weet ooit nog … …

4.   Waar zijn jullie bang voor?

Lavinia: ik ben bang voor spinnen en voor onweer, tenzij er iemand bij me is, want dan kan ik er juist van genieten.

Tatiana: Hihi bang voor onweer. Mijn man en ik hebben haar eens laten kennis maken met onweer in de bergen van Oostenrijk. Zij zat met mama in de tent, de tent ging alle kanten op. Volgens mij hadden ze allebei het zweet op hun voorhoofd staan. Het bekende Arachnofobie. Ik ben bang voor spinnen, eigenlijk spinnen in het algemeen, maar met name die gele spinnetjes die zich in hele kolonies vormen. Lees ook mijn reisjournaal artikel zondag 20 juli 2014 van onze vakantie naar Tsjechie met ons spinnen avontuur.

Wel zit ik mezelf vaak genoeg gek te maken met plaatjes en filmpjes van spinnen. Alsof ik wil bewijzen dat spinnen echt eng zijn, MONSTERS en geen sociale beestjes. Kijk maar eens mee naar dit filmpje van Videosnacks. Voor mensen met een spinnen fobie en Brazilië op hun Bucket List raad ik dit filmpje af.

Dit zijn de monsters die mij nachtmerries bezorgen.

110501-1402x

Bron: https://www.afanja.nl/lichtlijnig/tag/spinnetjes/

5.     Hebben jullie koosnaampjes voor elkaar?

Lavinia: Tatiana heeft de bijnaam Boo en Lavinia heeft de bijnaam Snoopy.

Tatiana: Ik weet nog waar de naam Snoopy vandaan komt. Maar Boo? Lavinia kwam vaak bij mij logeren. In die tijd droeg ze vaak een Snoopy pyjama. Wat nog ontbrak waren Snoopy pantoffels. Die heb ik voor haar gekocht en zo is de naam ontstaan.

camerancollage2014_11_23_140421

Bron: https://imdb.com Bron: https://galleryhip.com/how-to-draw-snoopy-the-dog.html

6.   Wat is jullie leukste jeugdherinnering?

Lavinia: toen we klein waren hadden we met onze verjaardag een speciale knuffel gevraagd, genaamd Lufty alleen deze hadden we helaas niet gekregen. We gingen die avond naar bed en onder ons kussen lag nog een pakje. Bij het openen waren we blij en verrast dat we toch onze knuffel hadden gekregen. Ik kreeg een varken waarbij de voetjes en de oren in het donker nog wat licht gaven. En wat ik me ook nog goed kan herinneren is dat we geheime briefjes door een gleuf bij de balk van onze slaapkamer naar het overloop naar elkaar toeschoven

Tatiana: De eerste aflevering van Telekids was 12 oktober 1989. Toen waren wij 9 jaar. Als kinderen deed je toen hele andere spelletjes als de jeugd van tegenwoordig doet. En aan de manier van jezelf vermaken heb ik wat dat betreft wel een fijne herinnering. We legden een kleed op de grond, pen en papier bij de hand en bandrecorder klaar. Dan gingen we Telekids naspelen en opnemen. Zogenaamde brieven en tekeningen van kinderen etc. Zo konden wij ons uren lang vermaken. Als je er achteraf aan terugdenkt is het erg lachen.

7.   Gaan jullie veel met elkaar om?

Lavinia: We zijn als 2 handen op 1 buik, maar we zien elkaar de laatste jaren niet zoveel als voorheen. Maar dit komt natuurlijk omdat Tatiana nu moeder is. Maar als kind waren we onafscheidelijk. We gingen als kleine meisjes samen naar de wc en gingen we met onze kleine billetjes tegen elkaar aan op de pot zitten. En we zijn altijd naar dezelfde school gegaan en bijna altijd dezelfde klas. En dat is tevens het antwoord op een veel gestelde vraag, heb je je wel eens voorgedaan als de ander op school.? Nee want dat kon dus niet hahahha.

Tatiana: Inderdaad 2 handen op 1 buik. Altijd dezelfde school. Alles hetzelfde tot aan de Mavo, daar kozen we een verschillend vakkenpakket. Zij de vakken natuur- en scheikunde en ik wiskunde en aardrijkskunde. Wel als het even kon zochten we elkaar op in de klas. Zo heb ik ooit eens bij haar in de klas gezeten tijdens het nader onderzoeken van een koeienogen. Na de Mavo gingen we allebei de Secretariële kant op en met  een Directiesecretaresse diploma op zak gingen we allebei aan het werk bij dezelfde werkgever. Dat was tot 2002, pas toen gingen we ieder en andere richting uit. We zien elkaar de laatste jaren niet zoveel als voorheen maar het contact is nog steeds close. Problemen bepraten we het liefst met elkaar, we huilen het liefst uit op elkaars schouder. We shoppen het liefst samen. Dus wat dat betreft gaan we wel veel met elkaar om.

8.   Halen mensen jullie wel eens door elkaar?

2014-11-24 12.47.13

Lavinia: Ze vinden ons wel veel op elkaar lijken tot ze ons echt bij elkaar zien. Vroeger leken we meer op elkaar. Mensen kunnen wel onze stem soms niet uitelkaar en dan weten ze soms niet wie ze nou aan de telefoon hebben.

Tatiana: Als 1-eiige tweeling is er natuurlijk altijd wel wat gelijkenis maar over het algemeen zijn wij prima uit elkaar te houden. Aan de telefoon is dat wat moeilijker. Ook de moderne wereld van fashion en beauty kan veel aan uiterlijk veranderen, waardoor iemand een heel eigen persoonlijkheid krijgt. Zo epileer ik mijn wenkbrauwen anders dan mijn zusje en hebben we een totaal verschillend kapsel, zij kort en ik lang.

Zouden we hetzelfde kapsel met dezelfde kleding dragen dan wordt het wel wat moeilijker om ons te onderscheiden (zie foto gemaakt in 2007).

IMG_6589 (2)

9.   Hebben jullie wel eens ruzie?

Lavinia: Nee, we hebben de laatste jaren eigenlijk nooit meer ruzie. Vroeger hebben we 1x een hele fikse ruzie gehad en ik weet niet eens meer waarover (vraag het Tatiana, misschien weet zij het nog). Maar goed we waren in onze slaapkamer en mama was helemaal achter in de tuin. We sloegen elkaar in de buik en liepen tegen elkaar te schreeuwen, mama kon ons achter in de tuin helemaal horen en kwam er aan gerent.

Tatiana: Ruzies is echt iets van vroeger, nu ruziën we eigenlijk nooit meer. Wat mijn zusje beschrijft is inderdaad één van de weinige ruzies die ik me kan herinneren, maar waar de ruzie over ging weet ik ook niet meer.

10.   Wie heeft er meer tijd nodig om zich klaar te maken?

Lavinia: Dat ben ik. Als we weggaan en Tatiana zou meer tijd voor haar zelf nemen, dan zou ze zich vooral bezig houden met haar mooie volle bos haar in de krul te zetten, verder doet ze niet heel veel make up op (natural beauty), maar ik voel me niet prettig zonder make up, dus daar neem ik toch wel de tijd voor.

Tatiana: Mijn zusje heeft meer tijd nodig (lees: neemt meer de tijd). Zij doet alles in slow motion en ik in fast forward. Dat heb ik me als moeder zijnde zo aangeleerd. Het leven als moeder is soms zo chaotisch dat er geen tijd is voor een foundation of lipstickje. En als ik meer de tijd zou nemen zou dat inderdaad voor mijn haar zijn. Ik heb een lange dikke bos haar die ik het liefste in de krul zet.

11.   Hakken of platte schoenen?

Lavinia: hakken vind ik het mooiste, maar qua comfort kies ik toch sneller voor de biker boot of een leuke sneaker met sleehak. Dit zijn mijn favoriete pumps en wedges. De pumps draag ik alleen niet erg veel omdat de hak toch erg hoog is. De wedges heb ik in mijn vakantie gekocht bij Tally Weil. Ik had ze aan gehad, zaten lekker vond ze super mooi, maar toch weer terug gezet. We lopen verder en ik baal toch wel. Dus ik ben snel terug gerent naar de winkel en heb ze toch nog mee genomen.

1

Tatiana: Ik ga zeker voor de hakken, ik ben dol op pumps. Hoe hoger de hak, hoe mooier (en slechter). Omdat het slecht is voor de voet wil ik sinds korte tijd ook wel wat vaker plat, lekkere boots lekker casual. Maar ik ben nogal klein, 1.57 dus dan vind ik hakken vaak ook mooi, omdat ik dan wat langer lijk (en slanker).

1398839275390

12.   Wat is je favoriete dier?

Lavinia: kat en ik zal nooit de zusjes Asha en Fluffy vergeten. We gingen ze halen, de vrouw kwam met beide dametjes de trap af en Asha blies naar Tatiana waarop zij gelijk aan me vroeg: mag ik die andere? En dat werd dus Fluffy.

Tatiana: Voor mij is dat ook een poes. En met stip op nummer 1 staat Fluffy. Ik had een hele hechte band met haar en kon alles met haar doen. Ze ging waar ik ook ging. Als ik in bad ging moest ze nog bij mij liggen, in mijn hals het enige plekje waar ze droog kon liggen. Net zoals Lavinia en ik zusjes zijn, zijn ook Fluffy en Asha zusjes en dat is heel goed te zien.

Fluffy en Asha (35)

Fluffy en Asha (3)

13.   Kies een favoriete foto?

Lavinia: Dat is deze vakantie foto. Afgezien van het adembenemende uitzicht, gaat het hierbij vooral om de gedachte achter de foto. Of eigenlijk wat ik daar doe. In mijn hand heb ik een muntje, we hebben deze allemaal de diepte ingegooid en een wens gedaan. Mijn wens is zeker uitgekomen. Je mag een wens ter uitvoering niet uitspreken, maar een wens die is uitgekomen wel……?

Vakantie 2010 (839)

Tatiana: Oh dat was zeker een mooi moment. Pffffff en nu moet ik een favoriete foto uitzoeken. Hebben jullie enig idee hoeveel foto’s ik heb (meer dan 200 mappen en zeker tegen de 100.000 foto’s). Als ik één foto moet kiezen dan ga ik voor deze. Op 23 mei 2011 moest ons kindje gehaald worden, zowel zij als ik waren er slecht aan toe. Op deze foto was zij 2 dagen jong en mocht ik haar voor het eerst vasthouden. Voor het eerst kon ik mij echt moeder voelen.

100_3613

14.   Noem een favoriete film en/of tv serie?

Lavinia: Favoriete films….tja die zijn er best wel veel. Zo vind ik Seven Pounds een hele mooie film: Will Smith speelt de rol van een depressieve belastingsambtenaar die zich schuldig voelt over de fouten die hij in het verleden gemaakt heeft. Hij neemt zich voor 7 onbekenden te helpen, maar dan ontmoet hij Emily (Rosario Dawson), een knappe vrouw met een hartafwijking. Hij wordt verliefd op haar…

En Unconditional: Samantha Crawford leidt een sprookjesleven: ze is gelukkig getrouwd, ze woont op een ranch waar ze haal lievelingspaard houdt en de verhalen uit haar kindertijd die ze vertelde en illustreerde, zijn gepubliceerde boeken geworden. Maar als haar man wordt gedood in een zinloze daad van geweld, verliest Sam haar geloof en de wil om verder te leven. Een ontmoeting met twee kinderen leidt tot een hereniging met Joe, haar oudste vriend. Ook vindt ze steun in het geloof.

Quea series ben ik helemaal weg van Grimm en Scandal. Super leuke series zijn dit, echte aanraders.

Tatiana: Ik kijk niet veel tv en dus ook weinig series. Meestal download ik volledige series. En dat zijn ook mijn favorieten. Once Upon a Time en Grimm. Ik hou wel van sprookjes en fantasie. De serie gaat over een politierechercheur die tevens een zogenaamde grimm is, iemand die strijdt tegen allerhande mythische wezens. Die wezens zien eruit als doodgewone mensen, maar een grimm kan zien wat ze in werkelijkheid zijn. Ze zijn veelal geïnspireerd op de wezens die voorkomen in de  sprookjes van de gebroeders Grimm.

Grimm

Bron: https://es.grimm.wikia.com/wiki/Grimm_Wiki

15.   Wie zou sneller iets geks doen?

Lavinia: geen idee eigenlijk. Vaak was Tatiana degene met wat meer lef, maar toch kan ik heel trots zeggen dat ik in de zomer van 2012 in mijn 1tje het vliegtuig ben ingestapt op weg naar Wenen, waar mijn zus zwager en nichtje mij dan zouden ophalen die er die tijd al een weekje zaten. Ik werd warm ontvangen door mijn lieve nichtje in echte Oostenrijkse klederdracht.

Tatiana: We zijn allebei gek op onze eigen manier en doen ook onze eigen gekke dingen. Mijn zusje stapt alleen in het vliegtuig en ik start zo van het ene op het andere moment een webwinkel.

Dat waren de vragen en onze antwoorden al weer. Ik hoop dat jullie er net zo van hebben genoten als wij.

Afsluiting BLOG

      Heb jij ook een zus die tevens je beste vriendin is? 

 

Tatiana's Blog | Tag #2 | The Sister Tag

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Tatiana's Blog | Tag #2 | The Sister Tag

    Leuke tag 😉
    Jou antwoord op leukste herinnering, tja how could I forget, dat is er 1 uit duizenden natuurlijk. Ik was toen ook zo intens blij voor jullie! Hoe ben jij tot Boo vernoemd……nou je was een keer op zoek naar een avatar voor jou, ik stuitte op dit meisje en vond haar zo grappig en lief, dus sinds die tijd ben jij Boo. Ohhhhh jou favoriete foto, snik snik, tranen lopen me al bijna weer over de wangen als ik denk aan het filmpje die hier van is. Dat filmpje beschrijft in 3 woorden wat jij voor haar bent MOEDER, VEILIG en THUIS. Zoals ze zicht getroost voelt door de warmte van jou hand. Onbeschrijfelijk.

    Super leuke tag, dank je wel dat ik hier aan mocht mee werken. Met veel plezier gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *