Tanden bleken bij de tandarts: voordelen en nadelen

Tatiana's Blog | Tanden bleken bij de tandarts: voordelen en nadelen

Vroeger was tanden bleken iets voor mensen met veel geld. Tegenwoordig hoort het bij de ‘standaard’ behandeling door de tandarts. Je moet er natuurlijk wel om vragen, maar steeds meer mensen kiezen hiervoor. Het bleken van tanden heeft wat voor- en nadelen. Kijk maar eens wat je allemaal van een bleekbehandeling kunt verwachten.

Tatiana's Blog | Tanden bleken bij de tandarts: voordelen en nadelen

Bleken van tanden en een wit gebit

Het gebit bleken valt onder de cosmetische tandheelkunde. Hierbij wordt het gebit verfraaid en in dit geval witter gemaakt. Veel mensen vinden een wit gebit aantrekkelijk. Toch is het heel normaal dat het gebit met het ouder worden donkerder kleurt. Dit heeft te maken met veranderingen van het gebit, voeding en dranken maar mogelijk ook bacteriën.

Sommigen bleken de tanden thuis, dit gebeurt met een speciaal bleeklepeltje en bleekgel. Dit moet wel onder begeleiding van een specialist gebeuren. Tanden bleken bij de tandarts is veel praktischer waarbij de tandarts over professionele lampen en materialen beschikt. Bij tandarts Amstelveen werken ze op een professionele manier en ziet het resultaat er stralend wit uit.

De voordelen van tanden bleken

Gele of verkleurde tanden zijn minder mooi en je kunt je hierdoor onzeker gaan voelen. Het grootste voordeel van tanden bleken is dat je een mooiere uitstraling krijgt. Bovendien verdwijnen vlekken door koffie of wijn waardoor je gebit ook schoner lijkt

Hieronder de grootste voordelen van tanden bleken:

 • Mooie uitstraling
 • Meer zelfvertrouwen
 • Makkelijk uitvoerbaar
 • Redelijk veilig
 • Betaalbaar

Tanden bleken bij de tandarts is ideaal wanneer je vlekken op de tanden hebt, ze er vergeeld of verkleurd uitzien of wanneer er kleine beschadigingen zijn. Het tanden bleken is niet bedoeld voor het oplossen van gaatjes, ontstekingen of tandvleesproblemen.

Tatiana's Blog | Tanden bleken bij de tandarts: voordelen en nadelen

Nadelen van tanden bleken

Zoals altijd heb je niet alleen voordelen maar ook nadelen. Het grootste nadeel van tanden bleken is dat het voor schade kan zorgen wanneer het bleken niet goed wordt uitgevoerd. Juist daarom is het belangrijk om dit bij een ervaren tandarts te laten doen.

Je kunt eventueel ook voor thuisbleken kiezen, maar dan wel onder begeleiding van een tandarts of specialist. Wanneer je met wat huismiddeltjes aan de slag gaat dan kan je gebit flinke schade oplopen.

De nadelen van tanden bleken:

 • Meerdere behandelingen nodig
 • Soms niet het gewenste resultaat
 • Wordt vaak niet vergoed

Het probleem is dat het uitwendig bleken van tanden en kiezen (prestatiecode E97) zelden door een zorgverzekeraar wordt vergoed. Dit komt omdat het hier om een cosmetische behandeling gaat. Toch zijn er een aantal zorgverzekeraars die wél vergoeden, maar hier heb je een aanvullende verzekering voor nodig.

Inwendig bleken van tanden of kiezen

Je hebt ook nog het inwendig bleken. Dit wordt gedaan na een wortelkanaalbehandeling. Inwendig bleken wordt door de meeste zorgverzekeraars wel vergoed. Het is dan wel belangrijk dat je een aanvullende tandartsverzekering hebt.

Wanneer tanden bleken pijn doet

In 99% van de gevallen doet tanden bleken geen pijn. Toch komt het af en toe voor dat iemand pijn ervaart. Dit gebeurt vooral tijdens en vlak na het bleken. Je ervaart dan tandpijn maar ook het tandvlees kan pijnlijk aanvoelen. Deze klachten verdwijnen na enkele dagen tot weken.

Tanden bleken.


Ik zou willen dat mijn tanden net zo wit waren als mijn benen.


Tatiana's Blog | Tanden bleken bij de tandarts: voordelen en nadelen

Heb jij er wel eens over nagedacht om je tanden te laten bleken.

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Tanden bleken bij de tandarts: voordelen en nadelen

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

7 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Tanden bleken bij de tandarts: voordelen en nadelen

  Tanden bleken bij de tandarts lijkt me een stuk veiliger dan zelf aan de slag gaan.

 2. Tatiana's Blog | Tanden bleken bij de tandarts: voordelen en nadelen

  Mijn tanden zijnvrij wit van zichzelf dus ik zou ze niet snel laten bleken.

 3. Tatiana's Blog | Tanden bleken bij de tandarts: voordelen en nadelen

  Aanslag van koffie of wijn bijvoorbeeld kun je er gewoon af laten polijsten door de mondhygiëniste en als je vullingen hebt in je front kun je ook niet zomaar je tanden laten bleken, want dan krijg je kleurverschil.

 4. Tatiana's Blog | Tanden bleken bij de tandarts: voordelen en nadelen

  Goed dat je naast de voordelen ook de nadelen benoemt. Zelf heb ik niet al te witte tanden, maar aan bleken had ik nog niet gedacht.

 5. Tatiana's Blog | Tanden bleken bij de tandarts: voordelen en nadelen

  Mensen starten zich vaak blind op wat ze willen maar kijken niet of het mogelijk en of haalbaar is.
  De teleurstelling is dan vaak groot als het niet het gewenste resultaat heeft behaald.

 6. Tatiana's Blog | Tanden bleken bij de tandarts: voordelen en nadelen

  Ik zou heel graag mijn tanden goed willen laten bleken. Ooit een keer eerder gedaan maar kreeg toen een beetje last van mijn tanden bij koude drankjes.

 7. Tatiana's Blog | Tanden bleken bij de tandarts: voordelen en nadelen

  Ik zou het wel willen maar vind het ergens toch ook eng. Als ik het zou doen zou ik het zeker bij de tandarts laten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *