Tatiana's Blog | Telefoongebruik van een blogger

Nog niet zo heel lang geleden schreef ik een stuk over ‘mijn telefoon verslaving’, dat artikel kun je hier terugvinden. Of ik nou echt verslaafd ben of niet, dat laat ik even in het midden. Maar vandaag ga ik het met je hebben over het telefoongebruik van een blogger. Want tegenwoordig lijkt iedereen massaal gebruik te maken van de smartphone. Vaders, moeders, zelfs de kids, maar hoe zit het met bloggers?

De smartphone heeft al heel veel zaken vervangen, zoals de camera, kalender en de wekker. Tegenwoordig lijken we maar niet zonder te kunnen.  Zo las ik op Multiscope dat maar liefst 90% van alle smartphone gebruikers WhatsApp heeft geïnstalleerd. Gemiddeld ontvangen we 65 berichten per dag en ontvangen we er 30.

 

 

GIVE THE PEOPLE IN YOUR LIFE THE GIFT OF YOUR PRESENCE BY PUTTING DOWN YOUR MOBILE DEVICE

 

━━━━ KATE NORTHRUP ━━━━

 

Tatiana's Blog | Telefoongebruik van een blogger

 

Of wij bloggers hier voor het grootste gedeelte schuldig aan zijn weet ik natuurlijk niet, dat is niet bewezen. Maar onze deelname zal wel groot zijn. Stelselmatig kijk ik op mijn smartphone om te kijken naar nieuwe reacties op mijn zojuist geplaatst artikel. Tijdens het kijken naar mijn favoriete programma kijk ik even met één oog op het scherm van mijn smartphone om te kijken wat mijn collega bloggers in de groepsapp te vertellen hebben.

 

Mijn verbruik op een rijtje

Ik heb een Sim Only abonnement, en qua bundels zit ik vrij goedkoop en red ik het ook iedere maand. Ik zou zelfs nog wel wat naar beneden kunnen met de kosten. Maar dat zegt nog niet zoveel over mijn gebruik. Om hier iets meer over te kunnen zeggen zal ik jullie eerst laten zien wat voor abonnement en bundels ik heb, en daarna vertel ik jullie hoe ik die iedere maand spendeer.

Mijn belbundel heeft 150 minuten die maandelijks verdubbeld wordt, en de minuten die ik aan het eind van de maand overhoud neem ik automatisch mee. Daarnaast heb ik een internetbundel van 500 MB die ook verdubbeld wordt. Maar hier maak ik thuis weinig gebruik van, want dan zit ik gewoon op onze Wi-Fi en vaak buiten de deur zijn er ook Wi-Fi Hotspots. Smsen mag ik onbeperkt.

In de maand juli zagen mijn abonnementskosten er als volgt uit:

Beschikbare belminuten 900, waarvan ik 43 minuten gebeld heb. Meestal zijn dit alleen telefoontjes met mijn familie en vrienden. In mijn internetbundel had ik in deze maand 2700 MB waarvan ik 1100 MB heb gebruikt om te bloggen en te socializen. Smsen doe ik eigenlijk helemaal niet, want alles gaat via WhatsApp.

 

Verbinding met de echte wereld

Ik vind niet dat ik verslaafd ben, want ik kan heel goed onderscheid maken en prioriteiten stellen. Ook kan ik heel makkelijk mijn mobieltje aan de kan leggen en er even niet op kijken. Soms zet ik tijdens een avondje film kijken het geluid uit zodat ik echt ongestoord kan genieten. Naast blogger ben ik natuurlijk ook ‘gewoon’ mama. En ik vind niet dat je in je rol als moeder je leven moet laten beheersen door een mobieltje. Als mijn dochter mij iets vertellen wil, dan ben ik ook echt aanwezig. Ik maak verbinding met mijn kind en leg dat verslavend apparaatje aan de kant. Op momenten dat het kan, en ik ‘alleen’ ben lees ik mijn mailtjes en beantwoord mijn berichten. Hoe zit dat met jou?

Heb jij een telefoonverslaving? Of heb jij juist helemaal niets met dit stukje technologie? Gebruik jij je smartphone voor bellen en smsen op de ouderwetse manier of staat jouw smartphone boordevol apps? Wat voor abonnement past het beste bij jou?

 

Sim Only

Sim Only is razend populair en aantrekkelijk onder de smartphone abonnementen, omdat je bij Sim Only de keuzevrijheid hebt om te kiezen wat het beste bij jou past. Voor een flexibel abonnement kun je sim only vergelijken om goed te kijken en vergelijken wat voor jou betaalbaar is, en zo zelf je abonnement samenstellen. Met sim only Simyo kun je zelfs van maand tot maand je abonnement aanpassen.

━━━━ ♡ ━━━━

Tatiana's Blog | Telefoongebruik van een blogger

Gebruik jij Sim Only? 


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

HET PRODUCT VAN DIT ARTIKEL HEB IK GEKREGEN OM TE REVIEWEN. ALLE REVIEWS WORDEN NAAR EERLIJKHEID GESCHREVEN EN KRIJGEN MIJN EERLIJKE MENING

Tatiana's Blog | Telefoongebruik van een blogger

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

7 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Telefoongebruik van een blogger

  Ik weet niet of het een verslaving is. Op een smartphone kun je gewoon heel veel doen. Waarvoor je eerst een computer, boek of tv gids of de gewone telefoon pakte gebruik je nu je smartphone.
  En inderdaad tussentijds even je reacties en statistieken checken doe je gewoon tussendoor.
  Jouw artikel lees ik nu ook op mijn telefoon.

 2. Tatiana's Blog | Telefoongebruik van een blogger

  Een echte verslaving is het denk ik nog niet bij mij. Maar ik kijk ook wel regelmatig met een half oog naar mijn gsm terwijl ik tv kijk of zelfs tijdens sommige gesprekken.

 3. Tatiana's Blog | Telefoongebruik van een blogger

  Ik gebruik mijn telefoon ontzettend veel voor mijn blog. Over Sim Only hoor ik veel, ik zal eens gaan kijken bij hun want ik ben nog op zoek naar een nieuw abonnement.

 4. Tatiana's Blog | Telefoongebruik van een blogger

  Ik gebruik mijn telefoon eigenlijk helemaal niet veel voor mijn blog. Leuk dat je dit als onderwerp neemt om ook over te schrijven!

 5. Tatiana's Blog | Telefoongebruik van een blogger

  Ik gebruik mijn telefoon veel om te appen en te internetten. Maar regelmatig zet ik alle app groepen op stil en ben ik even niet bereikbaar

 6. Tatiana's Blog | Telefoongebruik van een blogger

  Ik gebruik mijn smartphone nu regelmatig, maar nooit als ik bezoek hebt of met iemand in gesprek ben. Dat vind ik hoogst onfatsoenlijk.

 7. Tatiana's Blog | Telefoongebruik van een blogger

  Ik gebruik mijn telefoon erg veel, maar mijn laptop maakt ook wel wat uurtjes per dag. Ik vind internetten op de laptop wel echt fijner dan op een telefoon.

  ps. volgens mij heb je een foutje in de tekst staan: “Gemiddeld ontvangen we 65 berichten per dag en ontvangen we er 30.” eentje zal waarschijnlijk “sturen” zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *