Inmiddels weten mijn lieve volgers, die hier regelmatig komen kijken dat ik dol ben op het invullen van tags, of het lezen van tags bij anderen.

Vandaag kwam ik tijdens het zoeken naar een leuke tag terecht bij Bianca. Op haar blog BeBeautylish vulde zij de vragen in.  En vandaag kunnen jullie lezen hoe mijn bloggersleven eruit ziet!

THE BLOGGERS LIFE TAG

1. Hoe lang blog je al?

Ik schreef wel eens eerder verhalen over reizen op een reisjournaal, maar echt bloggen kan ik dat niet noemen. Dat is begonnen in 2014.

2. Wat vind je het leukst aan bloggen?

In eerste instantie blog ik voor mezelf, ik vind het schrijven erg leuk en het fotograferen van producten. Voor mezelf merk ik dat ik in loop van tijd hierin ook wel vooruitgang heb geboekt. Maar daarnaast vind ik de interactie met andere bloggers en mijn lezers erg leuk. Ik sta er ook versteld van dat in dit toch wel harde wereldje van bloggers, vol haat en nijd, er ook echte vriendschappen kunnen ontstaan. Er zijn zelfs, al zijn het misschien maar een handje vol, bloggers die je helpen en tips geven.

3. Wat vind je het minst leuk aan bloggen?

Eerst vond ik negatieve reacties vervelend, ik kon daar niet echt me omgaan. Maar negatief hoeft niet altijd slecht te zijn. Je kan er ook iets positiefs uithalen om zo in de toekomst alleen maar beter te worden. Als jij een artikel plaatst met een mooie lipstick, dan hoeft niet iedereen de lipstick ook mooi te vinden. Nu heb ik liever een eerlijke reactie waarin iemand verteld dat dit niet de kleur is die zij zou dragen, dan 10 reacties waarin eigenlijk klakkeloos staat: Oh wat mooi! In het artikel over DramaticEyes waarin ik mijn oprechte mening gaf over de webshop kreeg ik behoorlijk wat negatieve reacties naar mijn hoofd geslingerd, waar ik van wakker heb gelegen. Ik twijfelde of ik er wel goed aan had gedaan, om dit artikel te plaatsen op mijn blog. Uiteindelijk kreeg ik ook reacties binnen van meiden die dankbaar waren dat ze mijn artikel tegenkwamen, en dat gaf mij voldoening. Ik wilde niemand zwart maken in dit artikel, ik wilde enkel dingen voorkomen.

Daarnaast vind ik het misgunnen erg jammer in de blogwereld. Waarom kunnen we elkaar niet gewoon helpen. Iedereen is onderaan begonnen, en ik snap best dat er in sommige dingen zoveel energie zit dat je niet alles prijs wil geven. Zoals de vraag hoe kom ik aan gratis producten, wat zijn goede PR bureaus. Een beetje zoekwerk mag elke blogger wel zelf doen, maar we bloggen toch allemaal voor ons plezier. Bij deze wil ik dan ook even een bedankje uitbrengen naar Lonneke en Manon, 2 bloggers die niet te beroerd zijn en graag een handje helpen.

4. Hoeveel reacties krijg je gemiddeld op artikelen?

Dat verschilt heel erg per artikel.  Meestal ligt het ergens tussen de 10 – 20 reacties. En bij winacties is dat natuurlijk wat meer. Ik ben niet echt van de aantallen. Natuurlijk spring ik een gat in de lucht als ik de 300 volgers heb bereikt, natuurlijk gaat mijn hart sneller kloppen bij nog een reactie. Dat is natuurlijk wel even een geheugensteuntje dat je blog gelezen wordt.

5. Wat voor camera gebruik je?

Ik gebruik de Sony Nex N3, bij deze camera heb ik nog de Vivator close-up macro lens set. De set bestaat uit: +1, +2, +4, en +10 close-up lenzen. De lenzen kunnen afzonderlijk of in combinatie worden gebruikt voor een maximaal effect. En ik kan echt niet meer zonder.

6. Heb je je layout zelf gemaakt?

Nee, het is een gekocht thema die is aangepast door Jeroen van SparkOne. Om mijn blog wel een beetje persoonlijk en made-by-me te maken heb ik wel het logo zelf ontworpen.

7. Hoeveel bloggers heb je in het echt ontmoet?

Hierop moet ik helaas 0 antwoorden.  O ja natuurlijk wel, vergeten (sorry) Cynthia Schultz. Er zijn een aantal meiden die ik dolgraag zou willen ontmoeten. Maar ik woon in een uithoek, aan het einde van de wereld. Ik ontdek wel steeds meer bloggers bij mij in de buurt, de kans ik vrij groot dat ik deze dames nog wel eens in het echt ga ontmoeten.

8. Naar hoeveel events ben je geweest?

Te weinig! In 2014 ben ik naar het I Love Beauty Event van Miss Lipgloss geweest. Toen kende ik nog weinig bloggers, die ik toen misschien zo voorbij gelopen ben en nu misschien dolgraag een praatje mee zou willen maken. Verder bezoek ik ook weinig events omdat het voor mij vaak lang reizen is. En eerlijk gezegd krijg ik ook weinig uitnodigingen voor events. Waarschijnlijk een punt om aan te werken: gevonden worden!

9. Hoeveel artikelen staan er online?

Op dit moment staan er op Blog & Beauty 274 artikelen online. Op deze 274 artikelen heb ik een totaal van 1.603 reacties mogen ontvangen.

Bloggerslife

Afsluiting naam Modern

Hoe ziet jouw bloggerslife eruit?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

BlogLovin Modern afsluiting

Tatiana's Blog | The Bloggerslife TAG

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

10 Reacties

 1. Tatiana's Blog | The Bloggerslife TAG

  Leuke TAG. Nou ik hoop dat je er nog lang veel plezier aan mag beleven en dat je lezers met plezier je blog blijven volgen. Ik in elk geval wel.

 2. Tatiana's Blog | The Bloggerslife TAG

  Leuke tag. Iedereen zal denk ik wel moeite hebben met negatieve reacties. Je steekt veel tijd en moeite in een artikel en daarvoor wil je gewaardeerd worden. Ik heb geleerd dat je van feedback alleen maar sterker kunt worden.

 3. Tatiana's Blog | The Bloggerslife TAG

  Elke reactie is inderdaad superleuk! Ik ben daar ook elke keer weer dankbaar voor. En gevonden worden door PR bureaus, ach, dat komt allemaal vanzelf 😀 je timmert al aardig aan de weg met de hoeveelheid artikelen!

  1. Tatiana's Blog | The Bloggerslife TAG

   Dank je wel, lieve reactie! Alles komt vanzelf, dat vind ik ook. x

 4. Tatiana's Blog | The Bloggerslife TAG

  Ah wat lief dat je mij hebt benoemd. Ik vind het ook erg jammer dat iedereen niet elkaar gewoon kan helpen, wat ohweee dat iemand beter wordt als jou. (Zo word er dan gedacht).

 5. Tatiana's Blog | The Bloggerslife TAG

  O deze is erg leuk ingevuld. Eerlijke posts zijn veel handiger voor de lezers dan iets de hemel in prijzen. Bloggen doe ik zelf voor de hobby en gelukkig nog nooit vervelende reacties gehad.

  1. Tatiana's Blog | The Bloggerslife TAG

   Dat vind ik ook, maar mijn eerlijkheid werd in dat artikel niet door iedereen gewaardeerd.

 6. Tatiana's Blog | The Bloggerslife TAG

  Ahhh lief van je dat je mij benoemd! bloos, bloos 😉 Ik vind ook dat we elkaar als bloggers best kunnen helpen. Ik heb geen last van jaloezie of dat iemand beter is of word. Mensen die eerlijk, oprecht zijn help ik dus graag !xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *