THE MUMLIFE RAW TAG: DE RAUWE RANDJES VAN HET MOEDERSCHAP

Tatiana's Blog | THE MUMLIFE RAW TAG: DE RAUWE RANDJES VAN HET MOEDERSCHAP

The Mumlife Raw TAG zag ik voor het eerst langskomen bij Twinkelbella. Toen had ik al zoiets van ja deze tag ga ik overnemen. Daarna zag ik dezelfde tag ook langskomen bij Ciskalacom. En de vragen waren hetzelfde, maar de antwoorden liepen zover uiteen. Ik vond het juist zo leuk om te lezen omdat geen antwoord hetzelfde is. Een tag, anders dan alle andere. In deze tag ben ik open en eerlijk over het moederschap.

De TAG is gemaakt door Elise Sheree ( een Australische vlogger).

1. Beschrijf jouw dag als moeder vandaag in één woord en leg kort uit.

Trots.

Natuurlijk ben ik altijd trots op mijn dochter. Maar er zijn van die momentjes dat het net nog even extra is. Esmee was altijd panisch wat water betreft, en bij elke drop water in het  geschikt raakte ze enorm in paniek. Sinds korte tijd is dat helemaal over en zwemt ze het liefst onder water. Vandaag hebben we er lekker van genoten in een subtropisch zwembad.

2. Wat is het meest uitdagende gedeelte om te ‘connecten’ met andere moeders?

Ik heb niet zoveel moeite met ‘connecten’ met andere moeders. Ik leg vrij makkelijk contact. Wat ik vooral erg moeilijk vind is het niét contact leggen met bepaalde moeders, zonder te vooroordelen. Er zijn bepaalde meisjes waar ik mijn dochtertje liever niet laat spelen omdat het huishouden te verschillend is dan dat van ons. Mijn dochtertje ziet dat natuurlijk nog niet. En dat vind ik moeilijk om mee om te gaan.

3. Deel één vreselijk poep-moment. Die hebben we allemaal.

Dat gênante moment staat nog vast op mijn netvlies. Het is wel al een paar jaar terug, maar ik vergeet het nooit weer. We waren op vakantie, op een camping met zwembadje. Voor Esmee hadden we zo’n bepaalde zwemluier, lekker makkelijk. Op een dag waren we lekker aan het zwemmen, we hadden het zwembad voor onszelf. Op een gegeven moment zien we allemaal bruine bolletjes in het water. Wat een schaamte! Eerst met een visnetje alles uit het water gehaald, daarna moest natuurlijk het zwembad gereinigd worden.

4. Hoe ga je om met publieke driftbuien van je kind(eren)?

Die heb ik gelukkig niet heel veel meegemaakt. Natuurlijk heb ik ook wel eens met haar in de speelgoedwinkel gestaan dat ze speelgoed wilde hebben wat ze gewoon niet kreeg. Op zo’n moment bezwijkt ik niet. Ik koop geen speelgoed om haar stil te krijgen. Ik leg haar rustig uit waarom ze iets niet krijgt en meestal duurt het dan ook maar even.

5. Eerlijk: hoeveel schermtijd heeft jouw kind?

Bij ons thuis wordt heel weinig tv gekeken. Maar ik ben er niet op tegen. Zo nu en dan kijkt ze of tv of leuke films op Netflix. En ik merk dat ze daarvan ook leert, want ze kent al aardig wat Engelse woordjes.

6. Wat is jullie makkelijke go-to-avondmaaltje wat jullie (te vaak) eten?

Esmee is vanaf haar geboorte al een moeilijke eter geweest. Haar kun je niet blij maken met een patatje, een burger of een pizza. Makkelijk is voor ons macaroni en dat lust ze dan nog wel graag.

7. Heb je vandaag geschreeuwd, gehuild of het moeilijk gehad vandaag?

Vandaag toevallig niet. Maar die momenten zijn er genoeg. Ik ben heus wel eens boos, maar ik schreeuw niet. Vaak ben ik vooral verdrietig en gefrustreerd als ze weer eens niet wil eten. Met haar 6 jaar en 15 kilo heeft ze echt niets over. Op zulke momenten denk ik echt meisje waar leef jij van. Als moeder kan dat je enorm verdrietig maken.

8. Wat was het beste moment vandaag als moeder?

Gelukkig ken ik veel mooie momenten op een dag. En dat hoeft maar iets kleins te zijn, een kusje of een knuffel is al genoeg. Maar het beste moment van vandaag was toch wel dat ze met een aanloopje een bommetje maakte in het zwembad.

9. Wat is je geheime guilty pleasure om jezelf te belonen als moeder?

Er zijn maar weinig momenten dat ik zonder mijn dochtertje ben. Maar na een drukke dag vind ik het heerlijk om ’s avonds onderuit te zakken op de bank met een kopje koffie en wat lekkers.

10. Hoe vaak ervaar je schuldgevoelens als moeder?

In het begin kon ik mijn ogen niet van haar afhouden. Ik was veel te beschermend naar haar toe. Het is eigenlijk pas sinds kort dat ik haar een beetje durf los te laten. Schuldgevoelens waren er eigenlijk altijd, bij alles. Als ze haar hoofd stootte, als ze viel. Nu heb ik dat leren loslaten en weet ik dat dit erbij hoort. Ze worden groot met vallen en opstaan.

11. Deel één ding over het moederschap waar meer over gepraat/gedeeld moet (kunnen) worden.

Iedere moeder heeft een andere opvatting over het moederschap. Er is geen vast handboek, geen beste manier van opvoeden. Jouw manier is voor jou de beste en laat je nooit anders wijsmaken. Ik wordt er heel vaak op aangekeken dat mijn dochtertje vrij dun is. Soms krijg ik zelfs de vraag of ze wel goed te eten krijgt. Dat doet pijn, heel pijn. Want ik doe werkelijk alles wat in mijn macht ligt om mijn dochtertje te geven wast ze nodig heeft. Stop met vooroordelen!

Zo, dat waren best wat diepgaande en pittige antwoorden. Dit is mijn versie, en dit zijn mijn rauwe randjes van het moederschap. Wil je de TAG overnemen? Leuk! Laat het mij even weten en dan kom ik jouw versie lezen.

afsluiting-tatiana

Durf jij eerlijk te zijn over de rauwe randjes van het moederschap ? 


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Follow

HET PRODUCT VAN DIT ARTIKEL HEB IK GEKREGEN OM TE REVIEWEN. ALLE REVIEWS WORDEN NAAR EERLIJKHEID GESCHREVEN EN KRIJGEN MIJN EERLIJKE MENING.

Tatiana's Blog | THE MUMLIFE RAW TAG: DE RAUWE RANDJES VAN HET MOEDERSCHAP

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

7 Reacties

 1. Tatiana's Blog | THE MUMLIFE RAW TAG: DE RAUWE RANDJES VAN HET MOEDERSCHAP

  Erg leuk om te lezen ???

 2. Tatiana's Blog | THE MUMLIFE RAW TAG: DE RAUWE RANDJES VAN HET MOEDERSCHAP

  Hahaha het poep-momentje, moest er wel even om lachen, maar snap wel dat je een schaam moment had.

 3. Tatiana's Blog | THE MUMLIFE RAW TAG: DE RAUWE RANDJES VAN HET MOEDERSCHAP

  Wouwwwww super om te lezen hoe stoer ze nu het zwembad in durft te springen. Ben een trotse tante.

 4. Tatiana's Blog | THE MUMLIFE RAW TAG: DE RAUWE RANDJES VAN HET MOEDERSCHAP

  Dank je wel lieverd ! En ik kan me er trouwens ook super aan irriteren als mensen zeggen dat Ilayla te kleine of te dun is. Maar gelukkig weet ik dat ze gezond is. Ze lijkt gewoon veel op mij, was tot m’n 23ste ook altijd te dun en klein ben ik en zal ik altijd blijven.

  Mooi geschreven !

  Liefs Ciska

 5. Tatiana's Blog | THE MUMLIFE RAW TAG: DE RAUWE RANDJES VAN HET MOEDERSCHAP

  Dat lijkt me inderdaad lastig, als je dochter met een kindje wil afspreken terwijl je dat zelf liever niet wilt!

 6. Tatiana's Blog | THE MUMLIFE RAW TAG: DE RAUWE RANDJES VAN HET MOEDERSCHAP

  Ik had toch iets anders verwacht van een mumlife raw tag. Vind het nog erg braaf. Waar zijn die momenten dat we twijfelen waarom we eigenlijk moeder wilde worden. Waar zijn die momenten dat je gewoon je eigen gang wilt gaan…… dat is het het rauwe deel van het mamma zijn

  1. Tatiana's Blog | THE MUMLIFE RAW TAG: DE RAUWE RANDJES VAN HET MOEDERSCHAP

   Hihi ja vind je hem braaf, toch is dit mijn versie. Ik twijfel nooit over waarom ik moeder wilde worden, ik ben heel bewust zwanger geworden met IVF.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *