Thuisvakantie leuk maken met je kids

Tatiana's Blog | Thuisvakantie leuk maken met je kids

Voor mij is vakantie thuis een compleet nieuwe ervaring. Het laatst dat ik ‘gedwongen’ thuis moest blijven, was toen ik zwanger was van Esmee en ik zwangerschapsvergiftiging kreeg. We zouden dat jaar op honeymoon gaan, maar onze plannen werden in 2011 nogal in de war geschopt. Dit jaar worden onze vakantieplannen weer in de war geschopt, maar nu door de Corona crisis waar wij allemaal mee te maken hebben. Sommigen gaan gewoon met vakantie, wij hebben die van ons geannuleerd. Maar hoe zorg je er voor dat thuisvakantie ook écht vakantie wordt. Esmee is ook gewend om ieder jaar op vakantie te gaan en veel dingen te doen en te ondernemen. De lat ligt hoog om haar te vermaken gedurende deze weken thuis. In dit artikel vertel ik je hoe wij dat gaan doen. Lees je mee?

SASS

Dit jaar geen Frankrijk

maar Hintergarten

Tatiana's Blog | Thuisvakantie leuk maken met je kids

Wij vieren onze vakantie thuis.Als je thuis blijft en niet met vakantie gaat, ben je al gauw geneigd om te blijven hangen in de normale sfeer, de normale gang van zaken. Maar dat willen wij dus duidelijk niet. In die 6 week moeten wij wel echt het gevoel hebben dat we ook vakantie hebben. De dagelijkse huishoudelijke klusjes gaan gewoon door. Er zal toch gekookt moeten worden, afgewassen, kleding wassen en dat soort dingen. Maar de grote huishoudelijke klussen laten we zover dat kan links liggen. Er wordt natuurlijk wel gewoon geleefd al die weken, dus wat vies wordt moet ook weer schoon gemaakt worden. Maar we proberen het zoveel mogelijk te beperken.  Want we willen tenslotte wel een beetje in de vakantie sferen komen. We gaan dan wel niet naar Frankrijk, maar we halen de vakantie gewoon naar ons toe.

Tatiana's Blog | Thuisvakantie leuk maken met je kids

Tatiana's Blog | Thuisvakantie leuk maken met je kids

Hoe zien onze vakanties er normaal uit. Tijdens onze vakanties doen we altijd leuke, en ook veel actieve dingen. Na zo’n lange actieve dag maken wij het altijd  gezellig door samen lekker te eten. En we beginnen de dag met een heerlijk ontbijt in de tuin. Je zou wel kunnen zeggen dat bij ons veel draait om lekker eten. Normaal gesproken veel buiten de deur uiten. Uit eten gaan, terrasjes pakken geeft toch wel dat ultieme vakantie gevoel. Dat soort dingen moeten we nu allemaal thuis doen. Want wij zoeken de overvolle terrasjes en drukbezochte restaurantjes nog steeds niet op. Wij eten thuis! Gelukkig hebben wij voor het eerst een hele fijne tuin met verschillende plekjes om te zitten. Een heerlijke lounge plek waar we vaak zitten met een kopje koffie of een wijntje. Ook de plek waar we nog lang van het avond zonnetje kunnen genieten. Een picknicktafel onder een bamboe overkapping waar we kunnen ontbijten en dineren. En vooral het avondeten is bij ons een ding waar we echt van kunnen genieten. Die waanzinnige barbecue op een mooie zomeravond en tot in de late avonduren komt nog zeker weten. En ’s middags lassen we onze eigen siësta in, maar dat wordt dan geen middag dutje, maar een middag plankje. Voor ons is de borrelplank echt een dingetje geworden. Een lekker wijntje of biertje er bij en genieten maar. Een lekkere variant op de borrelplank is een brettljause. Eigenlijk is dit een zware broodmaaltijd waarbij verschillende soorten worst, vlees en groenten op een houten plank worden geserveerd. Heerlijk!

Tatiana's Blog | Thuisvakantie leuk maken met je kids Tatiana's Blog | Thuisvakantie leuk maken met je kids Tatiana's Blog | Thuisvakantie leuk maken met je kids
Tatiana's Blog | Thuisvakantie leuk maken met je kids Tatiana's Blog | Thuisvakantie leuk maken met je kids Tatiana's Blog | Thuisvakantie leuk maken met je kids

Lekker bezig zijn met de kids.Ok geen vakantie dus, geen leuke en buitensporige activiteiten. Maar hoe houden we onze kinderen dan al die weken bezig. Wat kunnen zij doen om zich alleen te vermaken en wat kun je samen doen. Het is natuurlijk nooit te evenaren met Frankrijk, Tsjechië (of welk land dan ook), maar met een beetje fantasie kom je een heel eind.  Wij vullen de dagen in met allerlei leuke dingen. Samen spelletjes spelen, knutselen, urenlang lezen (als we dat willen), wandelen, fietsen, kamperen in de tuin, marshmallows roosteren op een kampvuur, sterren kijken tot laat in de nacht. Nu wij eindelijk een tuin voor onszelf hebben kunnen wij veel meer genieten van een eigen plekje. Voor het eerst hebben wij een heus zwembad in de tuin, waar we met zijn allen in kunnen. Op de echt warme dagen zoeken wij hier verkoeling en vertier. Spelletjes spelen doen wij tussendoor of na het avond eten. Een erg leuk spel is ‘Wie heeft het gedaan?‘ Vaak beginnen we de dag met een wandeling en sluiten we de dag met een fietstochtje naar de dijk, waar we de zon onder zien gaan. Als de weersberichten goed zijn, voor een aantal dagen, zetten we de tent op en gaan we lekker kamperen in eigen tuin. Een klein beetje regen in de nacht is niet erg, want dat getik op de tent geeft ook wel weer het echte vakantie gevoel. En op de mooie dagen dat we echt lang buiten kunnen blijven zitten maken we een vuurtje in onze vuurpot. Daar gaan we gezellig om heen zitten met zijn allen. We vertellen elkaar verhalen, halen vakantie herinneringen naar boven en genieten van het moment, van de warmte van het vuur. En als het echt heel donker is, slaan we een deken om ons heen en kijken we naar boven. Dat doen we in al onze vakanties, we kijken naar de sterren en houden bij wie de meeste vallende sterren weet te spotten.

Tatiana's Blog | Thuisvakantie leuk maken met je kids

Wat doen jullie deze vakantie?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Thuisvakantie leuk maken met je kids

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

4 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Thuisvakantie leuk maken met je kids

  Wat leuk!

  Heb je ook een foto van je tuin? Ben wel benieuwd naar de inrichting ervan. 😆

  1. Tatiana's Blog | Thuisvakantie leuk maken met je kids

   Britt, die foto(‘s) komen er nog beloofd. Waarschijnlijk zie je ze wel voorbij komen in de stories op mijn Instagram @blogenbeauty

 2. Tatiana's Blog | Thuisvakantie leuk maken met je kids

  Hier in de vakantie die 1e week toen het zo warm was, vakantie en heerlijk genoten in de tuin. De 2 weken erna was het alleen maar regen en was het echt in huis zitten en op werken na al die dagelijkse dingen wat “moet” opgepakt ivp te laten voor wat het is………..Volgend jaar beter, hoop ik.

 3. Tatiana's Blog | Thuisvakantie leuk maken met je kids

  Ook het spel nog even opgezocht en lijkt me erg leuk om te spelen. Ik hou van spelletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *