Tiener Fashion

Alle moeders met een tiener weten hoe moeilijk het kan zijn. Want deze dames zijn niet meer op zoek naar die lieve truitjes met lovertjes erop. Mode speelt een steeds grotere rol bij hun zelfverzekerdheid. Het is niet alleen voor school een outfitje dat gewoon lekker zit, nee het moet ook gezien worden op TikTok. Dus streep lief maar door, we gaan nu voor stoer, comfy, trendy, casual en bovenal cool. Deze liefde voor kleding begint bij de meeste meisjes al op jonge leeftijd. Als ze hun idolen in trendy mode zien, willen zij zich net zo kleden. 

Mobile Logo Tatiana's Blog

 

De smaak van een tiener

 

De verlangens van een tiener op fashion gebied zijn heel anders dan toen ikzelf nog een tiener was. En ik moet nog heel erg wennen aan het idee dat Esmee nu een tiener is en haar eigen stijl ontwikkelt. Zij kent mijn smaak, en ik dat van haar. Maar toch, het lieve is er vanaf. Ze is nu groot genoeg om haar eigen kleding uit te zoeken, in principe heeft ze mij daar niet meer bij nodig. Gelukkig wil ze dat nog wel, maar dan meer voor de gezelligheid van een dagje shoppen. Ze weet wel heel duidelijk wat ze wil, als ze de keuze moet maken uit een lieve zoete roze jurk, of een stoere jeans met een hoodie erop, dan gaat zij voor het laatste. En dat zie je ook terug als je een kijkje neemt in haar kledingkast. Daar hangen voornamelijk hoodies.

 

Lees ook het artikelKleding tijdens de groeispurt 

 Ik vind het tegelijkertijd ook heel leuk om te zien. Want je merkt, hoe onzeker ze soms ook kan zijn, met kleding heeft ze echt haar eigen identiteit en daar wijkt ze niet van af. Haar identiteit laat zien dat ze stoer, origineel en een tikkeltje eigenwijs is. Vaak neigt dit naar stoere casual kleding met toffe prints en coole teksten, en soms kan dit ook ineens een geruit rokje met een top zijn. Of heel eigenwijs een stoere ripped jeans, maar dan wel met een leuke Disney trui erop. Ik had het er in het begin van dit artikel ook al over, ze zien hun idolen in trendy mode, en vervolgens willen zij zich net zo kleden. Zo hoor ik Esmee nu bijvoorbeeld zeggen: “Deze schoenen zijn helemaal Wednesday stijl“.

Tiener Fashion

Belangrijkste vind ik dat zij zich lekker voelt bij de kleding die ze draagt, want dat straalt ze ook uit. Voor meiden is mode meer dan eigentijdse kleding. Het is ook hun manier om persoonlijkheid te tonen. Met kleding zeg je vaak meer dan je denkt. Ik geef haar die kans om te laten zien wie ze is om goed voor de dag te komen. In kleding waar zij zich fijn in voelt is zij in haar element. Dat zie je terug in haar houding, en in haar doen en laten. Als zij zich niet prettig voelt in de kleding die ze draagt, dan laat ze haar schouders hangen, en doet ze het liefst een stapje terug. Voelt ze zich op haar plek met wat ze draagt dan voelt ze zich zeker, staat ze rechtop en wil ze indruk maken. 

 

Kijken bij mama in de kast 

Dat gebeurt zo nu en dan ook al. Esmee is nu elf, en vanaf een jaar of tien wordt mode voor meisjes steeds volwassener. En hoe leuk is het dan om in de kast van mama te kijken. Bij ons kan dat gemakkelijk want ik ben niet zo groot, en mijn smaak bevalt haar ook wel. Uiterlijk is voor haar in het afgelopen jaar nog belangrijker geworden. Mode voor haar is doorgaans vrouwelijker en iets minder bont, en soms ook niet meer op de kinderafdeling te vinden. Gelukkig bieden winkels zoals C&A een veelzijdige collectie voor de jongste vrouwen tot zestien jaar, en wat voor deze meisjes mode is.

Jeans maken bij hippe meiden altijd deel uit van de garderobe. Ook bij Esmee, maar de ene spijkerbroek is de andere niet en zij heeft daar vaak een scherp oog voor. In een super skinny jeans, hoe eigentijds het ook is, zie je haar niet snel lopen. Maar met een straight jeans in eigentijdse blauwtinten of een flare jeans weet zij in no time een modieuze outfit samen te stellen. 

Tiener Fashion

Tatiana

Ik vind het heerlijk om mijn dochter te zien groeien op fashion gebied. Zie jij dat ook al bij jouw dochter?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | De fashion verlangens van een tiener

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

  1. Tatiana's Blog | De fashion verlangens van een tiener

    Ja ,niet bij mijn kind ,die heb ik groot ,maar zie het wel bij mijn kleindochter
    en als ik zie hoe snel ze volwassen worden ,ik ben heel trots op haar ,ze ziet er altijd even mooi uit en verzorgd uit
    om even terug te gaan voor zo’n 40 jaar ,had ik dat ook met mijn zoon en daar was ik heel trots op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *