Tatiana's Blog | Tips om schoolfoto's te bewaren!

Schoolfoto’s … ik vind het bijna één van de leukste dingen in het schooljaar. En ieder jaar wordt er weer een nieuwe foto gemaakt. Voor de kinderen is de klassenfoto natuurlijk erg leuk voor later. Maar ik vind vooral de portretfoto’s leuk omdat je zo kan zien hoe je kindje door de jaren heen is veranderd. Tot nu toe heb ik alle schoolfoto’s bewaard in de babydoos waarin ik alle belangrijke spulletjes van Esmee bewaar. Maar dat kan natuurlijk veel leuker, door alle foto’s te verzamelen in een album. En vandaag laat ik je zien hoe dat kan!

 

De schoolfotograaf

Op de foto! 

Tatiana's Blog | Tips om schoolfoto's te bewaren!

Ieder jaar rond september / oktober komt de schoolfotograaf bij ons op school. Dan gaat mijn lieve meid weer op de foto. Voor mij is dat een hele happening, en ben ik er veel meer mee bezig dan Esmee. De dag ervoor sta ik voor haar kledingkast en zoek ik alles bij elkaar wat mooi is. Het mooiste setje kies ik uit. En op de dag zelf wil ik haar haar ook op zijn mooist doen. Een vlechtje, een staart, of gewoon netjes gestyled. En het enige wat zij nog mag doen is lachen als ze op de foto moet. Als dat gedaan is en ze mogen op de groepsfoto, dan mag ze van mij zo gek doen als ze wil, want bij ons op school wordt er altijd eerst een leuke foto gemaakt en daarna een gekke. Meestal bestel ik alleen de leuke groepsfoto zodat ze later, als ze zelf groot is, nog kan terugkijken bij wie ze in de klas gezeten heeft en van wie ze les heeft gehad.


Een album voor al je foto’s 

Tatiana's Blog | Tips om schoolfoto's te bewaren!
Bron: Zoedt

De foto’s zijn gemaakt en nu kunnen we de foto bekijken, kiezen en bestellen. Om alle foto’s van Esmee te bewaren wil ik ze nu graag allemaal bundelen in een album. En ik heb op internet gezocht naar albums die speciaal gemaakt zijn voor schoolfoto’s. En ik heb een paar hele leuke gevonden. In deze albums is er ruimte voor de pasfoto’s en de groepsfoto’s. En daarnaast is er ook ruimte om wat dingen in te vullen, zoals alle namen van de klasgenootjes en de juffen en meesters.


Prijs en verkrijgbaarheid

Tatiana's Blog | Tips om schoolfoto's te bewaren!
Bron: Zoedt

Hieronder staan een aantal albums op een rijtje!

 • Zoedt – € 19,95: In dit mooie schoolfotoboek plak je al je schoolfoto’s (van je kind) zoals pasfoto’s, klassenfoto’s en andere leuke foto’s.
 • Have to Have – € 15,95: Een foto boek speciaal voor de klassenfoto’s en pasfoto’s. Een CV van je school periode. Dus alle foto’s tot en met de middelbare school.
 • KiwiKids – € 16,95: Bewaar alle schoolfoto’s van je kind op 1 plek in dit originele album, vanaf de peuterjaren tot en met de zesde klas middelbare school.
 • Kidsware – € 19,95: In het boek staan leuke vragen over het schooljaar, zodat je een mooi fotoboek vol met herinneringen krijgt. Er zijn ook twee pagina’s waar je alle pasfoto’s kunt inplakken van 1 tot 18 jaar. En natuurlijk kun je alle klassenfoto’s kwijt. Onder de klassenfoto’s is schrijfruimte om alle namen van klasgenootjes op te schrijven.

Conclusie

Ik vind een album voor schoolfoto’s een leuke herinnering voor later. Toen ik nog op school zat bestond zoiets nog niet, en dus heb ik ook alle schoolfoto’s los en een gedeelte in een gewoon foto album. Voor Esmee wil ik het handig op één plek, in een album die ze gemakkelijk kan openslaan en bekijken. En waarin ze ook dingen terug kan lezen.

Ben je zelf erg creatief, dan kan het ook erg leuk zijn om zo’n album zelf te maken. Je hoeft dan alleen maar een mooi schrift of album te kopen. Daar plak je de foto’s in, en het schrift of album versier je zoals jij dat wil. En dan is het ook erg leuk om dit samen met je kindje te doen.

Wil jij nou ook zo’n leuk album, dan heeft Zoedt nu een hele leuke actie. Zoedt bestaat 5 jaar, en om dit te vieren  kan je het hele weekend shoppen met 20% korting. Dat kan met de code 5jaar. En later vandaag komt er ook nog een winactie online. Check hiervoor het Instagram account van Zoedt


Tatiana's Blog | Tips om schoolfoto's te bewaren!

Hoe bewaar jij de schoolfoto’s van je kindje?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Tips om schoolfoto

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

8 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Tips om schoolfoto

  Heel handig dit, hier liggen de het hele jaar in de kast tot ik bedenk dat ik alle foto’s in ga plakken en dan plak ze in de fotoalbums. Eigenlijk had ik hier eerder mee moeten beginnen.

 2. Tatiana's Blog | Tips om schoolfoto

  oeps ik voel me direct een loedermoeder, ik heb me er nooit erg druk om gemaakt wat ze op de foto aanhadden. ik vroeg wat ze aanwilden en dat was het dan wel
  Omdat ik nooit foto’s in plak had ik de hele stapel nog. Dat was met terugwerkende kracht heel leuk. Ik heb ze achter mekaar in een album geplakt. Krijg je een prachtige tijdslijn

 3. Tatiana's Blog | Tips om schoolfoto

  Wat leuk had er nog nooit van gehoord zeker eens naar kijken

 4. Tatiana's Blog | Tips om schoolfoto

  Mijn schoolfoto’s zitten allemaal in fotoalbums geplakt. Wel allemaal netjes op datum. Op de achterkant staat geschreven hoe alle kinderen/leerkrachten heten.

 5. Tatiana's Blog | Tips om schoolfoto

  Dat is leuk zo’n fotoboek
  Wij kwamen vroeger af en toe ook op de school foto zwart wit ,en ze waren kleiner
  En die van mijn zoon was geloof ik ook niet ieder jaar .?
  De tijd is anders ,dus ja waarom dan niet perfect die van mijn zoon is zo’n veertig jaar terug
  Maar wel in een album

 6. Tatiana's Blog | Tips om schoolfoto

  Wat een leuk idee met al die foto’s in 1 boek.

 7. Tatiana's Blog | Tips om schoolfoto

  Wat een ontzettend leuk idee eigenlijk. Ik heb zelf een foto album (met plakvel) met al mijn klassenfoto’s van vroeger. blijven leuke herinneringen.

 8. Tatiana's Blog | Tips om schoolfoto

  Wat een leuk boek zeg! Het is zeker ene hele leuke manier om schoolfoto’s te bewaren. Dit zijn echt leuke frutsel klusjes om in de herfst en winter te doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *