Tips voor het opvouwen van kleding

Tatiana's Blog | Tips voor het opvouwen van kleding

De was opvouwen wordt meestal gezien als een weekend klusje. Want tegenwoordig is bijna iedereen doordeweeks aan het werk, en dan hebben we  geen tijd of zin om te denken aan de was. Daar komt nog bij dat het ook niet één van de leukste klusjes is. Daarom deel ik vandaag enkele tips voor het opvouwen van kleding.

SASS

Tips voor het opvouwen van kleding

Laundry, the never ending story!

Of je pas net op jezelf woont of gewoon niet zo vaak de was doet, iedereen moet wel eens de was opvouwen. Nu heb je mensen die met militaire precisie de was opvouwen in recordtijd. Ook bij het opvouwen van de was blijkt het principe ‘Oefening baart kunst’. Hoe vaker je de was opvouwt, hoe beter en sneller het gaat. Laat de was dus niet langer zo lang mogelijk liggen tot iemand anders dit een keer opvouwt, maar ga lekker aan de slag met deze handige tips.

 

T-shirt opvouwen

Behind every mom is a basket of dirty laundry!

Als je de was opvouwt ontkom je niet aan het opvouwen van T-shirts. Zowel in de zomer als in de winter is dit één van de meest gedragen kledingstukken. Belangrijk dus om te weten hoe je snel en gemakkelijk een T-shirt kunt opvouwen. Dit bespaart een hoop tijd en energie wanneer je weet hoe je dit snel kunt doen.

Je pakt het T-shirt bij de naden van de mouwen. Vervolgens vouw je de mouwen naar achter en leg je het T-shirt neer zodat je de mouwen naar boven hebt liggen. Vervolgens kun je het T-shirts al dubbelvouwen of je vouwt het T-shirt in drie. Dit ligt er maar net hoe je T-shirt het best in de kast past of wat je zelf het makkelijkste vind.

 

Broek opvouwen

Laundry today or naked tomorrow!

Ook dit kledingstuk ga je niet ontlopen om op te vouwen. Gelukkig is het vrij gemakkelijk om een broek op te vouwen. Dit heeft wat minder handelingen dan een T-shirt.

Een broek vouw je eerst dubbel, zodat de broekspijpen op elkaar liggen. Vervolgens vouw je de broek dubbel of door drie. Ook hier is het belangrijk om rekening te houden met hoeveel ruimte je hebt in de kast, omdat wanneer je de broek alleen dubbel vouwt is het nog een vrij lang. Dit ligt er natuurlijk ook aan je eigen lengte. Wanneer je lang bent zijn de broekspijpen ook wat langer.

 

Handige tips

The most memorable days usually end with the dirtiest clothes!

Niet iedereen heeft er de ruimte voor, maar ik heb altijd een voorkeur voor zoveel mogelijk ruimte om mijn kleding op te hangen. Ik hang het liever op, dan dat ik het opvouw. Maar dat is ook afhankelijk van het soort kleding dat je hebt. Ik heb veel blousjes, blazers, jurken en rokken van materiaal dat mooier is en blijft als je het ophangt. Je hebt zo ook niet het probleem dat er allemaal vouwen in zitten dan als je het opgevouwen uit de kast pakt. Dit scheelt natuurlijk ook weer strijkwerk. Want ook dat vind lang niet iedereen een leuk klusje. 

Hier nog een aantal handige tips om de was goed op te vouwen.

 • Laat bloezen, T-shirts en broeken niet te lang in de wasmand liggen. Deze kledingstukken kreuken snel en wanneer je ze te lang laat liggen moet je ze strijken.
 • Wanneer je de droger gebruikt is het handig om kledingstukken alvorens ze droog zijn uit de droger te halen en op kledinghangers te hangen. Op deze manier voorkom je dat ze kreuken.
 • Ondergoed kun je heel gemakkelijk opvouwen door ze simpelweg doormidden te vouwen. Dit is de gemakkelijkste en snelste manier om ondergoed op te vouwen.

Tatiana's Blog | Tips voor het opvouwen van kleding

Heb jij nog tips voor het opvouwen van kleding?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Tips voor het opvouwen van kleding

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

9 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Tips voor het opvouwen van kleding

  Oh wat erg, ik ben zelf tekstschrijver maar als het gaat om instructies heb ik echt beeld nodig haha. Ik volg dus niet helemaal hoe t nu moet. Maar goed, meestal laat ik m’n man ook vouwen 😉

 2. Tatiana's Blog | Tips voor het opvouwen van kleding

  Ik heb een beetje hetzelfde als nicole haha, ik moet met dit soort dingen ook beeld erbij hebben. Maakt het net ietrs makkelijker. Wel fijne tips!

 3. Tatiana's Blog | Tips voor het opvouwen van kleding

  Ik rol dingen liever, en ik hang ze liever op. Vouwen vind ik vaak lastig om netjes te krijgen.

 4. Tatiana's Blog | Tips voor het opvouwen van kleding

  Ik hang het meeste op in mijn kast, zodat ik het niet op hoef te vouwen. Nog een tip is om je kleding al op een hanger te laten drogen aan het rek, dan krijg je er ook niet van die lelijke vouwen in.

 5. Tatiana's Blog | Tips voor het opvouwen van kleding

  Ja die was is wel een dingetje. Gelukkig hangt de meeste was van de kinderen. Scheelt weer opvouwen.

 6. Tatiana's Blog | Tips voor het opvouwen van kleding

  Ik strijk alles altijd eerst voor ik het vouw. Dan is het allemaal wat platter en past er meer in de kast haha

 7. Tatiana's Blog | Tips voor het opvouwen van kleding

  Ik heb een speciale vouwplank voor shirts en truien! Superhandig

 8. Tatiana's Blog | Tips voor het opvouwen van kleding

  Alle bovenstukken hang ik na het wassen uit op een hanger om te drogen. De rest, broeken, sokken en ondergoed moet wel opgevouwen worden. Vaak doe ik dit op maandagavond op onze slaapkamer terwijl ik Netflix ofzo. Maakt het iets dragelijker, haha.

 9. Tatiana's Blog | Tips voor het opvouwen van kleding

  Wat een handige tips. Daar kan ik nog eens wat van leren. Gelukkig hoef ik mijn kleren meestal alleen maar in de kast te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *