Top 10 lijst met kosteloze activiteiten en bezienswaardigheden in Israël

Op vakantie gaan is al duur genoeg

by Tatiana

Op vakantie gaan is al duur genoeg. Gelukkig zijn er in Israël genoeg activiteiten te ondernemen die gratis zijn. Om te vieren dat de grenzen van Israël weer geopend zijn, is hier een Top 10 lijst met kosteloze activiteiten en bezienswaardigheden. Berg je portemonnee op en streep deze gratis activiteiten af van je bucketlist.

Mobile Logo Tatiana's Blog

 

Israël top 10

 

Foto door: Toa Heftiba Şinca via Pexels

Gisteren  heb ik meegedaan aan de online escape room – Jerusalem Quest! Super gaaf om te doen. En zo kom je op een leuke manier meer te weten over een land, stad of dorp. Zo heb ik een virutele tour gedaan door Jerusalem en be ik meer te weten gekomen over de gebouwen. En zo kon ik op afstand een beetje zien hoe het er daar uit ziet. Grappig om te weten misschien, maar gisteren sneeuwde het nog in Jerusalem. Misschien zou je voor je zomervakantie niet zo snel denken aan Israël als bestemming. Maar er zijn zulke mooie plaatsen en bezienswaardigheden. Kijk maar mee!

 

1. De oude Stad van Jeruzalem

 

De nummer één op de lijst zal geen verrassing zijn. De meest bezochte gratis toeristische plek in Israël is de Klaagmuur. De Klaagmuur is een overblijfsel van de Tweede Tempel. Het is de heiligste plek in het Jodendom. Bezoekers laten in de spleten en voegen van de muur een briefje met hun wensen of gebeden achter. Leuk weetje: het is ook de meest gefotografeerde plek van Israël!
Andere beroemde heilige plaatsen die je in de Oude Stad gratis kunt bezoeken zijn, onder andere, de Tempelberg, de Rotskoepel (Al-Aqsa-moskee), de Heilig Grafkerk en de Via Dolorosa.

Elke wijk van de oude stad – Armeens, Joods, Christelijk, Moslim – heeft zijn eigen sfeer. Omdat er achter vrijwel elke steen van de Oude Stad een verhaal schuilgaat, is dit de plek om kennis te maken met geschiedenis, theologie en archeologie. Het bezoeken van de Oude Stad van Jeruzalem is een aanrader voor zowel jong als oud, religieus als seculier en interessant voor nieuwe bezoekers en mensen die er al veel vaker zijn geweest.

 

2. Gratis stadswandelingen in Tel Aviv

 

In Tel Aviv zijn een aantal mogelijkheden om een gratis begeleide stadswandeling te maken.
Tel Aviv Greeters bieden gratis wandelingen van twee tot vier uur aan naar tal van gemeentelijke bestemmingen, geleid door lokale vrijwilligers die hun liefde voor de stad willen delen. Geheel gratis, zelfs het geven van een fooi is niet toegestaan! De Tel Aviv Greeters maken deel uit van de International Greeter Association, een vereniging van Greeter-programma’s over de hele wereld.

Door de stad wandelen met een local is een geweldige optie voor gezinnen, groepen vrienden of individuele reizigers. De Tel Aviv Greeters kunnen je meenemen naar musea, archeologische vindplaatsen, eetgelegenheden, het nachtleven en hotspots zoals Neveh Tzedek, de Jemenitische wijk, de haven van Tel Aviv, de hippe wijk Florentin, Jaffa en de Carmelmarkt. Reserveer online ten minste vijf dagen (maar niet meer dan een maand) vóóraf.

Ook de gemeente Tel Aviv biedt een verscheidenheid aan begeleide gratis wandeltochten voor een breed scala aan interesses, beschikbaar in het Engels. Er is veel te kiezen, waaronder: Rothschild Boulevard, Sarona Market, de wijk Neveh Tzedek met een bezoek aan Hatachana (het oude treinstation uit de Ottomaanse periode waarvandaan passagiers reisden tussen Jaffa en Jeruzalem), Jaffa, de Carmelmarket en de wijk Florentin, met de focus op straatkunst.

 

3. Bahá’í-tuinen

 

Het meest geïnstagramde locatie van Noord-Israël is te vinden in Haifa. De Bahá’í-tuinen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, zijn een lust voor het oog. Negentien zorgvuldig aangelegde terrassen, ontworpen als lichtgolven, strekken zich uit op de noordelijke helling van de Karmelberg. Alle lijnen en rondingen van de tuinen leiden bezoekers naar het heiligdom met de gouden koepel van de Báb, de rustplaats van de profeet-heraut van het bahá’í-geloof, op het centrale terras.

Er zijn geen kosten verbonden aan toegang tot de tuinen of voor de rondleidingen. Vier secties staan ​​zeven dagen per week open voor inloopbezoekers, terwijl inlooprondleidingen dagelijks worden uitgevoerd, behalve op woensdag.

 

4. Ramonkrater

 

De Ramonkrater in de Negev-woestijn in Israël is ’s werelds grootste erosiekrater of makhtesh. Deze landvorm, die uniek is voor de Negev-woestijn in Israël en de Sinaï-woestijn in Egypte, is 220 miljoen jaar geleden ontstaan toen de oceanen het gebied bedekten. De Ramonkrater is veertig km lang en tussen de twee en tien km breed, en vormt het grootste nationale park van Israël, het Ramonnatuurreservaat. Je kunt hier al wandelend, fietsend en/of met de auto het natuurschoon bewonderen. Een bezoek aan de Ramonkrater kan variëren van een tussenstop tijdens een reis door de Negev om de krater van bovenaf te aanschouwen, of een langer bezoek om de geschiedenis en wetenschap van het gebied in je op te nemen.

 

5. Holocaustmuseum Yad Vashem

 

Een bezoek aan Yad Vashem hoort op elke reisplanning thuis. Dit museum bestaat uit een herdenkingsruimte, een historisch museum, een “Hal van de Namen”, een archief, een bibliotheek, het “Dal van de verwoeste gemeenschappen” en een park gewijd aan de mensen die een onderscheiding van Yad Vashem hebben ontvangen, de “Rechtvaardigen onder de Volkeren”. Dat zijn allen niet-Joden die tijdens de vervolging Joden hebben gered.

Het hoofdgebouw, het Holocaust Historisch Museum, benadrukt de ervaringen van de individuele slachtoffers door middel van originele voorwerpen, getuigenissen van overlevenden en persoonlijke bezittingen, en opent naar de Hall of Names – een opslagplaats voor de pagina’s van getuigenissen van miljoenen Holocaust-slachtoffers en een gedenkteken voor degenen die zijn omgekomen door toedoen van de nazi’s. Bezoeken moeten online worden ingepland. Toegang tot het Holocaust Historisch Museum is voor 10 jaar en ouder.

 

6. De verhalenspeeltuinen van Holon

 

De buitenwijk van Tel Aviv, Holon, bekend als de “Kinderstad” van Israël, herbergt vele leuke attracties, zoals het Israëlische kindermuseum, het Designmuseum, het Cartoonmuseum en een poppentheater. Hiervoor moet wel entree betaald worden. Echter, verspreid over de hele stad staan meer dan veertig bijzondere verhalenspeeltuinen, die gratis te bezoeken zijn. De speeltuinen zijn een project van vooraanstaande Israëlische kunstenaars die, geïnspireerd door geliefde Hebreeuwse kinderverhalen. Kinderen klimmen letterlijk over de personages uit deze verhalen, die zelfs voor een buitenstaander leuk zijn. Je hoeft het verhaal niet te kennen om je te vermaken in deze unieke speeltuinen.

 

7. Hechtmuseum

 

Het Hechtmuseum aan de Universiteit van Haifa biedt gratis toegang en kosteloze rondleidingen voor groepen, mits vooraf gereserveerd. De permanente tentoonstellingen omvatten: “Archeologie van het land van Israël in Romeinse en Byzantijnse perioden”, “Feniciërs aan de noordkust van Israël in de bijbelse periode” en “Oude ambachten en industrieën”. Een speciale vleugel is gewijd aan de studie van de oude zeevaart en bevat de romp van een 2400 jaar oud schip, het anker en de lading.

In dit museum wordt ook de privécollectie van Reuben Hecht van impressionistische en joodse school van Parijse schilders getoond. Onder de kunstenaars zijn Monet, Manet, Pissaro, Van Gogh, Modigliani en Chaim Soutine. Op het terrein van het museum bevinden zich gereconstrueerde overblijfselen van oude gebouwen, waaronder woningen en een begrafeniscomplex uit de Negev-hooglanden, en een oliepers uit Hurbat Castra, gelegen aan de zuidelijke ingang van Haifa.

 

8. De stranden van Tel Aviv

 

De haven van Tel Aviv, foto: Or Kaplan

De meest voor de hand liggende gratis attractie in de stad die nooit slaapt, zijn de twaalf prachtige mediterrane zandstranden. De kustlijn strekt zich uit van Jaffa in het zuiden tot aan de haven in het noorden. Maar liefst veertien kilometer sprankelende kustlijn biedt plek aan activiteiten voor elk seizoen. Of je nu wilt genieten van de zomerzon, het stormachtige winterweer wilt gebruiken om te gaan golfsurfen, of langs de boulevard wilt hardlopen, je kunt altijd jouw persoonlijke, favoriete strand kiezen.

 

9. Wohl Rose Garden in Jeruzalem

 

De Wohl Rose Garden is uitgeroepen tot een van de mooiste rozentuinen ter wereld. Deze openbare tuin van negentien hectare telt 15.000 rozenstruiken van meer dan 450 verschillende soorten. Verschillende landen hebben hun eigen sectie in deze tuin, ook Nederland is vertegenwoordigd. De Nederlandse tuin werd geopend door koningin Beatrix en Prins Claus in 1995. Het is de enige rozentuin in het Midden-Oosten.

 

10. Red Canyon bij Eilat

 

Foto door Belle Co via Pexels

De Red Canyon in het Eilatgebergte is een van de mooiste en meest toegankelijke wandelpaden van Israël. De toegang tot het park is geheel gratis. Twintig minuten ten noorden van Eilat biedt dit prachtige geologische wonder een ongestoorde wandeling door de natuurlijke kloven. De Red Canyon dankt zijn naam aan het fenomeen dat optreedt wanneer zonlicht de roodachtige rots langs de kloof raakt. Het gloeit dan met een intense roodachtige kleur. De rots varieert in kleur en vlakken in wit en geel tinten. De kleuren komen van de zandsteen die door de eeuwen heen door wind en water is uitgehouwen.

Tatiana

Ik ben lid van de Noosh familie! Word jij lid van de Noosh familie?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment