Top 5 tips voor het pimpen van je keuken in een huurhuis

Fotocadeau

Heb jij een saaie keuken en wil je deze graag een make-over geven? De mogelijkheden in een huurhuis zijn beperkt, maar toch kun je genoeg doen om die saaie standaard keuken een sfeervolle uitstraling te geven. Daarom heb ik vandaag wat ‘low-budget’ ideeën die je zeker in een huurhuis kunt toepassen om je keuken te pimpen. Lees gezellig mee, en misschien kun je zelf ook een aantal tips toepassen in jouw SAAIE keuken.

Mobile Logo Tatiana's Blog

 

Keuken pimpen

 

Het aanpassen van je keuken in een koopwoning, of in een huurhuis is wel even anders. Want in een huurhuis moet je je wel aan bepaalde regels houden. Dat weet ik uit eigen ervaring! Wij hadden een koophuis, en daar hadden wij onze keuken volledig verbouwd. Erg mooi! Toen wij in het huis kwamen waar we nu in wonen, was het wel eerst even wennen. Alles was strak, wit en saai. En met name de keuken, met standaard kastjes en een saai keukenblad. In overleg met de woningstichting hebben wij al enkele aanpassingen gedaan. En sindsdien is onze keuken al een stuk mooier geworden. Maar ik ben nog niet klaar. Maar daar straks meer over. Nu even op een rijtje wat je wel kunt veranderen aan die saaie keuken van jou.

 • Wil je een ander aanrechtblad? Plaats een nieuw aanrechtblad in overleg met de woningbouw. Wij mochten wel een nieuwe plaatsen, maar moeten de huidige wel bewaren. Deze staat nu bij ons op zolder. Maar wat ben ik blij dat dat ding er af is. 
Tatiana's Blog | Top 5 tips voor het pimpen van je keuken in een huurhuis
Foto door RODNAE Productions: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/staan-kookboek-organisatie-open-boek-8580719/
 • Een nieuw kleurtje op de wand? Dat kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan een ander kleurtje op de muur of tegelverf voor een frisse look. En verf de voegen mee in dezelfde kleur. Daardoor lijkt het oppervlak groter. Een nieuw kleurtje maakt al een enorm verschil. Naast verven kun je ook de huidige tegel beplakken met wandstickers/zelfklevende tegel. Deze zijn geschikt voor in de keuken en kun je gemakkelijk schoon houden, vanwege de bovenlaag dat bestaat uit aluminium en hoogwaardig slijtvast PVC.
Tatiana's Blog | Top 5 tips voor het pimpen van je keuken in een huurhuis
Foto door Ron Lach : https://www.pexels.com/nl-nl/foto/snijplank-kruiken-platen-vorken-10568268/
 • En wat dacht jij van die standaard bovenkastjes in de keuken? In overleg met de woningbouw zou je deze ook kunnen veranderen, verwijderen en zelfs vervangen. Heb je de opbergruimte wel nodig, dan kun je de deurtjes vervangen of beplakken. Heb je niet zoveel opbergruimte nodig en wil jij je spulletjes zo neerzetten, vervang dan de kastjes voor keukenplanken. Iets wat op dit moment een hele hype is. Door de kastjes te vervangen door planken maak je de keuken mooi(er) en ruimtelijker. 
Tatiana's Blog | Top 5 tips voor het pimpen van je keuken in een huurhuis
Foto door Tony Smith: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/witte-keramische-kommen-op-bruin-houten-plank-3505699/
 • Wat is een keuken zonder kraan? Ook die kun je simpel vervangen voor een mooie, moderne kraan. En een kraan hoeft niet standaard RVS te zijn. Wat dacht je van een gekleurde kraan: zwart, wit, goud of koper. Een zwarte kraan vind ik zelf erg mooi, en kan een mooie aanvulling zijn op een industriële look. 
Tatiana's Blog | Top 5 tips voor het pimpen van je keuken in een huurhuis
Foto door Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/groenten-vrouw-water-keuken-5237977/
 • Met nieuwe greepjes op de keukenkastjes geef je de oude kastjes een hele nieuwe look. Op die manier heb je snel en goedkoop een compleet andere keuken. Afhankelijk van de soort grepen die je kiest kun je die simpele keuken omtoveren tot een landelijke, industriële keuken. Dat ligt er net aan waar je voor gaat, wil je modern of wil je liever stoer. Ik wil overgaan op een beetje stoer, vandaar ook dat een zwarte kraan op mijn wishlist staat samen met zwarte greepjes.
Tatiana's Blog | Top 5 tips voor het pimpen van je keuken in een huurhuis
Foto door Rachel Claire: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/licht-bouw-huis-fabriek-4992465/
 • Als laatste kun je met keukenaccessoires en/of apparatuur ook heel veel toevoegen aan de uitstraling van jouw keuken. Daarmee zet je de puntjes op de i. Als ik het heb over accessoires voor in de keuken, dan moet je denken aan houten snijplanken, voorraadpotten, kruidenrekjes, theedoeken, messenblok, schalen, mokken. Je kunt het zo gek niet bedenken. Maar wat dacht je van een leuke inductiebeschermer om het echt helemaal af te maken. Een inductie beschermer is een beschermer van vinyl die je op je inductiekookplaat legt als je hem niet gebruikt. Dit beschermt de kookplaat tegen krassen en vuil. Een afdekplaat voor een inductiekookplaat zorgt er daarbij voor dat deze krassen voorkomen worden. En je creëert hiermee een grotere aanblik voor je aanrecht, en zoals je kunt zien fleurt het natuurlijk je keuken op! Bij fotocadeau kun je kiezen tussen een inductie beschermer met eigen foto of een inductie beschermer met afbeelding uit één van de vele collecties, en de inductie beschermer is toepasbaar op verschillende soorten kookplaten en interieurstijlen.

Fotocadeau

Fotocadeau

 

Mijn saaie keuken

 

Ik hoop dat ik je met al deze tips een beetje de goede richting in heb geduwd om iets leuks te maken van jouw keuken. Zelf ben ik ook aan de gang gegaan met het opknappen van de keuken in ons huurhuis. Het was echt een standaard saaie keuken. Een ander aanrechtblad, kooktoestel en kraan, verlengd aanrechtblad met een koffiehoekje en een tussenwand naar de woonkamer toe.

Fotocadeau

Fotocadeau

In de toekomst wil ik nog een aantal dingen veranderen. Ik wil nog graag een zwarte kraan, en zwarte greepjes. Ik wil de bovenkastjes eruit halen en vervangen door robuuste planken, en verf of stickers over de tegels. Bij het kookgedeelte wil ik graag nog een spatscherm. Als extra bescherming voor de muur tegen spetters van het koken, maar het maakt je keuken ook een stuk mooier.

sfeer A2
https://www.fotocadeau.nl/fotocadeaus/spatscherm-keuken
 
Wist je dat Fotocadeau niet alleen accessoires heeft voor de keuken, maar ook voor buiten? Nu ik tijdelijk klaar ben met het aanpakken van de keuken, wil ik de tuin ook weer gezellig maken. Want de zomer is officieel al begonnen. Ben jij ook nog druk bezig in de tuin? Zoek je nog iets leuks voor op de kale muur, of lege schutting? Bestel nu een foto op doek en ontvang 30% korting

 

Tatiana

Wat voor aanpassingen heb jij in jouw keuken gedaan om het mooier te maken?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Top 5 tips voor het pimpen van je keuken in een huurhuis

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

2 Reacties

 1. Tatiana's Blog | Top 5 tips voor het pimpen van je keuken in een huurhuis

  Leuke post. Ik ben de laatste tijd ook vollop op zoek naar keuken inspiratie…

 2. Tatiana's Blog | Top 5 tips voor het pimpen van je keuken in een huurhuis

  Erg mooi gedaan. Leuke tips voor zowel de huurder als de koper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *