Tropisch chillen in mijn hangstoel met een goed boek

by Tatiana
Tropilex Hangstoel

Het is koud buiten, en de dagen zijn donker. Zou er sneeuw liggen dit weekend, zoals de weermannen voorspellen? Kunnen we dit weekend de slee pakken, en er samen op uit gaan? Eerst zien dan geloven. Zo niet, dan ga ik het weekend tropisch chillen in mijn hangstoel. Dat doe ik niet met mijn bikini aan en een cocktail in de hand, maar lekker op Scandinavische stijl, met een goed boek erbij. 

SASS

Tropilex hangstoel

… life is so much easier when you just chill

Tropilex Hangstoel

Tropilex Hangstoel

Een robuuste houten vloer, een dierenvachtje, op de achtergrond opgestapeld hout, en wat sfeerverlichting. Dat is alles wat ik nodig heb om lekker weg te dommelen in mijn hangstoel. Mijn plekje om me even terug te trekken en in alle rust een goed boek te lezen. Ja deze dame is eindelijk aan het lezen geslagen.

Ik heb via mijn blog eerder een keer iemand blij mogen maken met een hangmat van Tropilex. Omdat je een hangmat bijna altijd buiten ziet, dacht ik dat ik er zelf niets aan had, en gaf het daarom graag weg aan een ander. Zelf heb ik geen tuin of boom waar ik mijn hangstoel in kwijt kan. Maar tegenwoordig zie je de hangstoel of hangmat ook vaker in huis terug. In 2017 was het een absolute trend.

Hangmatten en hangstoelen van Tropilex worden met de hand geweven en afgewerkt door traditionele hangmatwevers in Colombia en India. Als lid van 1% For The Planet doneert Tropilex minimaal 1% van de jaarlijkse omzet ter ondersteuning van milieu-non-profitorganisaties.

Op de foto’s zie je een plekje die ik voor mijzelf heb gecreëerd. In de comfortabele hangstoel heb ik een paar grote kussens gelegd voor wat steun aan de rug en om heerlijk in te verdwijnen. Over de kussens heb ik een mooi kleedje gelegd. Om het houten frame van de stoel heb ik een streng met lichtjes gehangen. Op de grond staat een houten beeld, er ligt een dierenvachtje en er staat nog een lamp. Normaal gesproken staan er ook nog wat planten om heen.

Tropilex Hangstoel

Tropilex Hangstoel

Tropilex Hangstoel

De lamp die jullie op de foto’s zien is een oude lamp van mijn oma. Ik vond de voet van de lamp erg mooi, maar de gestreepte kap, die er oorspronkelijk bij hoorde niet zo. Ik heb de kap er afgehaald. Daarna heb ik er als lichtbron een mooie grote bol led filament globe ingedraaid, deze geeft echt heel mooi en warm licht. Ik heb een grof stuk touw gekocht en om de hals van de lamp gebonden, met een knoop erin. En voilà … een mooie en unieke lamp. Zo geef je een oude lamp een nieuwe bestemming. 

Wat is jouw favoriete hangplekje?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

12 comments

Tania 14 december 2018 - 18:28

Wat een gezellig plekje. Wou dat ik er ook zo eentje had. Heb wel nog een hoekje vrij waar ik iets kan maken. Je brengt me op een idee

Reply
kiki hasselton 14 december 2018 - 18:29

oe, wat een heerlijk en mooi plaatsje heb je hier gecreëerd!! super gedaan

Reply
lodi 14 december 2018 - 18:38

Wat een heerlijke plek, maar ik ben wel benieuwd nu naar een foto met jou in de stoel 🙂 . Erg leuk zo met de lampen er bij. heerlijke plek hoor.

Reply
Mieke | mieksmind 14 december 2018 - 19:03

Wat een fijne plek om even te chillen

Reply
Marsha 14 december 2018 - 20:25

Wow dat ziet er echt gaaf uit zeg! Heel het plaatje past ook bij elkaar.

Reply
Sherry 14 december 2018 - 23:21

Wat gezellig. Ik zou graag zo een hangstoel willen hebben.

Reply
Nadia 15 december 2018 - 08:01

Wat een heerlijk plekje! Dat lijkt mij ook heerlijk een hangstoel… Met name in de zomer, lekker in het zonnetje, met een boek erbij! Dat zie ik wel zitten 😉

Reply
hillybillybeauty 15 december 2018 - 10:32

Ik heb een vast hoekje op de bank, echt mijn plekje. Maar zo’n hangstoel is ook wel zalig denk ik!

Reply
Silkeblogs 15 december 2018 - 13:35

OMG hoe zaaalig is dat! Ik ben honderd procent jaloers =D Mooi gedaan!

Reply
Natascha - BeautyOpinie 15 december 2018 - 19:37

Wat een heerlijk hoekje heb je gecreeerd zeg, dat je daar maar lekker tot rust mag komen 🙂

Reply
tamara 16 december 2018 - 12:13

Wat een leuk hoekje heb je gemaakt zeg dit zou ik ook wel willen om ergens rustig te lezen of bloggen

Reply
Irma ten Napel 16 december 2018 - 15:16

Wauw dat ziet er echt gezellig uit, leuk ook met die lampjes er bij! 😀

Reply