UPDATE na 2 week FoodMindset Programma

Foodmindset programma

De eerste 2 week van het Foodmindset programma zitten er op. En vandaag vertel ik jullie in een korte update, wat ik in 2 weken heb geleerd, en waar het mij heeft gebracht. Welke doelen ik al heb bereikt en waar we aan hebben gewerkt. Lezen jullie mee?

Tatiana's Blog | UPDATE na 2 week FoodMindset Programma

Tatiana's Blog | UPDATE na 2 week FoodMindset Programma

Healthy  for Me

 

FoodMindset programmaWEEK 1: Hierin staat de basis van het afvallen centraal. Zo kregen we door het bijhouden van een eetdagboek in de eerste week een persoonlijk voedingsadvies om mee aan de slag te gaan.

FoodMindset programmaWEEK 2: Hierin staat de 80-20 regel centraal. Hoe vind je de juiste balans in jouw eetpatroon. Dit vond ik best een moeilijk dingetje, maar als je het doorhebt is het handig toe te passen.

FoodMindset programmaWEEK 3: Leer alles over voedingstoffen, koolhydraten en vetten. Waarom heb jij deze voedingstoffen nodig en wat kan beweging bijdragen?

FoodMindset programmaWEEK 4: Luisteren naar jouw lichaam en behoeften. Honger, trek en verzadiging herkennen en omgaan met alle soorten oorzaken van honger.

FoodMindset programmaWEEK 5: Slim boodschappen doen en etiketten leren lezen. Een stukje mindset. Welke eetregels hanteer jij (onbewust) en wat zijn jouw valkuilen? Hoe ga je om met deze valkuilen?

FoodMindset programmaWEEK 6: Volledig in het teken van jouw mindset. Wat zeg jij tegen jezelf? Wat is jouw ego en wie zijn jouw saboteurs? Hoe ga jij om met jouw gedachten?

FoodMindset programmaWEEK 7: Overtuigingen, wat jij tegen jezelf zegt bepaald hoe jij je voelt en wat je doet. Aan de slag met een dosis zelfliefde en zelfvertrouwen. Het allerbelangrijkste is dat jij blij bent met jezelf.

FoodMindset programmaWEEK 8: Stilstaan bij de meest gemaakte denkfouten die jou belemmeren, waarom het vieren van successen zo belangrijk is en kijken we verder dan jouw veilige haven; jouw comfortzone.

FoodMindset programmaWEEK 9: Slaap, stress en het reguleren van jouw energielevel om hoog in jouw energie te blijven.

FoodMindset programmaWEEK 10: Vallen en opstaan, hoe jij jouw gewicht kan stabiliseren en dit voor de rest van jouw leven kan vol houden!!

FoodMindset programma

Week 1

Voedingspatroon. In de eerste plaats draait een gezonde levensstijl om een goed voedingspatroon. Maar om die aan te kunnen passen moet je wel weten wat een goed voedingspatroon is. Daarom mochten wij in de eerste week een eetdagboek bijhouden van 3 dagen. Na die 3 dagen mochten we dit doorsturen naar Do, en zij gaf ons een uitgebreide feedback met verbeterpunten.  Dit was een stukje van de feedback die ik kreeg:

” Wat mij is als eerste opvalt is dat je weinig eet, maaltijden worden overgeslagen en de maaltijden die je nuttigt zijn laag in kcal en bevatten weinig voedzame voedingstoffen. Doordat je te weinig eet kan het zo zijn dat jouw lichaam op een gegeven moment juist gaat roepen om eten. Dit kan leiden tot eetbuien en onstilbare honger/trek. Aandachtspuntjes: fruit toevoegen aan je eetpatroon, gevarieerder eten.”

Motivatie. In het verleden heb ik al zoveel diëten geprobeerd, maar geen 1 daarvan had resultaten op de lange termijn. Ik viel wel af, en ook veel en snel. Maar zo snel zat het er ook weer aan. En dat eigenlijk omdat je je lichaam voor de gek houdt. Ik ben dit programma ingestapt met een gezonde dosis motivatie, om dit keer wel blijvend resultaat te zien. Want het ligt wel aan de motivatie van jezelf en het vertrouwen dat je in jezelf hebt. Hoe hoger dat is, hoe hoger ook de kans is dat ik dit keer wel slaag in het behalen van mijn doelen. Met die focus stap ik erin en weet ik ook dat ik zal slagen in mijn doelen. Ik wil een juiste balans vinden in mijn eetpatroon en hoe om te gaan met dagen dat het minder gaat. En uiteindelijk hoef ik alleen nog maar naar mijn lichaam te luisteren.

Balans. Om af te kunnen vallen, maar ook om aan te komen of op gewicht blijven heeft je lichaam een bepaalde balans nodig.  Deze energiebalans is leidend en alles bepalend. Het gaat er in feite dus niet om wat je eet maar hoeveel. Ik vond het eerst ook heel gek dat Do mij de feedback gaf dat ik te weinig at. Dat is toch juist de bedoeling van afvallen dacht ik. Maar ik ken mijn lichaam dus nog lang niet. Bij een juiste balans hoef je je koolhydraten niet te laten staan, je vetten niet te schrappen en je hoeft niet te leven op een blaadje sla. Als je de juiste balans vindt, dan kun je zelfs genieten van een wijntje, dat lekkere chocolaatje of een andere ‘quilty pleasure’.

Resultaat week 1. De eerste week draaide vooral om inzicht krijgen, en toch heb ik zo snel ook al wat doelen behaald. Al is het met kleine stapjes. Ik weet nu dat kleine stapjes mij in de toekomst veel verder brengen dan veel grote stappen in 1x. In deze korte tijd heb ik al kleine stappen in de goede richting gezet. Voordat ik met dit programma begon, dronk ik weinig tot niets. En nu zit ik bijna aan de 2 liter water op een dag, en drink ik daarnaast nog mijn kopje koffie in de ochtend en thee over de dag. Ook heb ik het eten van fruit en groente geïntroduceerd in mijn eetpatroon. Dat is nog steeds een moeilijk puntje, maar het begin is gezet. 

Week 2

Variatie. In week 2 leerden we waarom het belangrijk is om variatie aan te brengen aan je voedingspatroon. Ik had een heel vast en gestructureerd eetpatroon, waar eigenijk geen verandering in kwam.  Dat bestond uit geen ontbijt, alleen koffie, in de middag een broodje en in de avond warm eten. Ook daar zat niet veel variatie in. Ik at dus geen fruit, en door weinig variatie aan te brengen kreeg ik ook lang niet alle essentiële voedingstoffen binnen. En al deze voedingstoffen zijn belangrijk voor je lichaam om goed te functioneren. Ik vond variëren altijd erg moeilijk. Het onderliggende probleem daarvan was ook dat Esmee een slechte eter was, en groente van alles niets lustte. En daarbij is het dan best prijzig als alles in de prullenbak beland. Dus dan maar makkelijk. Nu heb ik een hulpmiddel waar ik op kan terugvallen, en dat is de variatielijst. Dit is een lijst vol met producten waar je mee kan variëren.

Foodmindset programma

TIP: Diepvries groente en fruit zijn goedkoper en net zo voedzaam.

Recepten. In dit programma gaan we niet op een strak dieet, want dan mis je alle voedingstoffen die je nodig bent. Maar door de juiste voedingstoffen en variatie, en luisteren naar je lichaam kan je op gewicht blijven, aankomen of afvallen. En je kunt gewoon lekker blijven eten. Ook word je niet gedwongen om te eten volgens een weekmenu, maar kregen we er wel 1 als voorbeeld. Regelmatig deelt Do op haar Facebook/Instagram en op haar website nog veel meer lekkere recepten. Wij kregen deze week de uitdaging op iets nieuws te proberen. Ik koos voor een vernieuwend ontbijtje, wat ook als tussendoortje gegeten kan worden. Het appeltaart havermout cakeje zag ik voorbij komen op Instagram bij Foodbysann, en ik wilde dit graag maken, alleen kon ik niet alle ingrediënten krijgen. Gelukkig zag ik op internet nog een variant bij Laura’s Bakery. Deze uitdaging viel hier thuis heel erg in de smaak, en zal ik zeker nog vaker maken.

Foodmindset programma

Resultaat week 2. De 2e week is al weer voorbij, en het was weer een week vol verrassingen. Ik leer mijn lichaam steeds beter kennen. Heb kleine doelen behaald, die al een routine beginnen te worden. En ik merk dat mijn lichaam hier heel goed op reageert. Ik voel me opgewekter, fitter en heb veel meer energie. Dat is omdat ik meer water drink, fruit en groente ben gaan eten, en ik heb de basis van de schijf van vijf wat meer eigen gemaakt.

Mijn doelen

Focus. Aan het eind van iedere week vullen we een focusformulier in. Door focus te houden, weten we welke stappen we moeten zetten richting ons doel. En om dat te behalen zetten we kleine stappen.

Kleine stapjes maken grote veranderingen.

https://www.instagram.com/p/CNvHIlIjVnt/?utm_source=ig_web_copy_link

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tatiana (Blogger & Inluencer) (@blogenbeauty)

https://www.instagram.com/p/CNvHIlIjVnt/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CNvHIlIjVnt/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Q&A. Aan het begin van de nieuwe week sluiten we de afgelopen week af en beginnen we de nieuwe week met een Live Coach Sessie. We zien elkaar online en krijgen de kans om al onze vragen op Do te storten. Ook als het even niet goed gaat, je loopt ergens tegen aan, of hebt even een schop onder de kont nodig, dan is dit de kans. Dat is ook heel fijn aan dit programma, want je hoeft het echt niet alleen te doen. Do is er altijd voor je, maar je vind ook steun aan de groep. We reageren op elkaars verhalen, gebruiken elkaars recepten en zo zitten we met elkaar iedere week een stap dichter bij ons doel. 

Tatiana's Blog | UPDATE na 2 week FoodMindset Programma

Heb jij een gezonde leefstijl?

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | UPDATE na 2 week FoodMindset Programma

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

12 Reacties

 1. Tatiana's Blog | UPDATE na 2 week FoodMindset Programma
  Mieke | mieksmind

  Wat goed dat je hier voor jezelf mee begonnen bent. Ik volg zelf personal body plan en dat werkt volgens mij toch weer iets anders maar ik ben daar super blij mee!

 2. Tatiana's Blog | UPDATE na 2 week FoodMindset Programma

  Wat goed van jou dat je het vol houd ,ik lees je blog met spanning ,en krijg steeds meer zin om ook mee te gaan doen
  In de zin van goede voeding ,minder snoepen
  En meer fruit te eten ,groente eet ik wel veel
  Ik ben een dame op leeftijd en dan denk ik heel vaak ,ach wat maakt het voor mij nou uit
  Door jou blog twijfel ik vaak aan mij zelf ,ik hoef niet perse af te vallen ,maar wel gezonder leven
  Ik ga het proberen

 3. Tatiana's Blog | UPDATE na 2 week FoodMindset Programma

  Wat ontzettend goed van je! Ik zou zoiets ook willen, weet alleen dat ik dat niet volhou

 4. Tatiana's Blog | UPDATE na 2 week FoodMindset Programma

  Wat fijn dat je je lichaam beter leert kennen, dat is super waardevol.

 5. Tatiana's Blog | UPDATE na 2 week FoodMindset Programma

  Ik vind het erg goed van jpu. Ik heb begin dit jaar hulp gehad om een.gezonde levensstijl te krijgen en daar heb ik nu nog steeds wat aan.

 6. Tatiana's Blog | UPDATE na 2 week FoodMindset Programma

  Wouw leuk om te lezen dat je in week 1 al wat heb geleerd en daarvan de effecten ook al ziet. Kleine stapjes misschien maar super zeg.
  Het maakt mij ook wel heel nieuwsgierig naar wat ik zou moeten aanpassen. Nou wie weet ga ik nog eens zo’n programma volgen.

 7. Tatiana's Blog | UPDATE na 2 week FoodMindset Programma

  Te weinig water is voor mij ook een dingetje. Gelukkig gaat in de zomer beter.

 8. Tatiana's Blog | UPDATE na 2 week FoodMindset Programma

  Als dat de before foto is, dan moet ik bekennen dat ik dacht dat het de after foto was.

 9. Tatiana's Blog | UPDATE na 2 week FoodMindset Programma

  Yes, goed bezig! Ik doe ook mee met het programma en ben zo blij dat ik de stap genomen heb.

 10. Tatiana's Blog | UPDATE na 2 week FoodMindset Programma

  Echt super goed! Ik moet ook nog DE manier vinden om 30 kilo af te vallen…ik ga me maar eens verdiepen in deze methode

 11. Tatiana's Blog | UPDATE na 2 week FoodMindset Programma

  Wat goed zeg van je! Ik ga mij eens verdiepen in deze methode, wil ook nog wat kilootjes kwijt

 12. Tatiana's Blog | UPDATE na 2 week FoodMindset Programma

  Wat fijn om er soms ook gewoon heel goed bewust mee bezig te zijn. Mijn zoon is momenteel bezig met gezonder eten waardoor we er veel bewuster mee omgaan. Lekker een goede conditie en goede weerstand opbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *