Van je passie je werk maken: Een baan in de beauty business

Tatiana's Blog | Van je passie je werk maken: Een baan in de beauty business

‘Een baan in de beauty business’ dan denk je al snel aan werken bij grote modeshows en theatervoorstellingen, of misschien aan succesvolle blogs en beauty guru youtube channels. Met dit beeld lijkt het soms een verre droom om van je passie je werk te maken maar het is niet zo onbereikbaar als het lijkt! In deze blog vertel ik hoe je van beauty je baan kan maken.

SASS

Ga aan de slag als stylist

Waar ligt jouw talent, jouw passie?

Het stylen van de cast van GTST, het opmaken van beroemde artiesten vlak voor hun optredens of modellen catwalk ready maken. Dit zijn de verhalen waar we aan denken bij de functie stylist. Dit zijn mensen die ontzettend succesvol zijn geworden in hun vak, maar zij zijn ook ergens begonnen!

Tatiana's Blog | Van je passie je werk maken: Een baan in de beauty business

Jouw expertise

Waar ligt jouw talent, jouw passie? Ben je enthousiast over make-up en geniet je ervan om mensen een totale make-over te geven, of style je liever iemands kleding of haar. Bedenk wat jij het liefste zou doen, dit wordt jouw expertise.

Kies in het begin één expertise uit en ga op zoek naar openstaande beauty functies waar je aan de slag kunt met jouw expertise. Het begint niet gelijk glamorous maar je kan wel ervaring opdoen, connecties maken en een hoop mensen blij maken met je talent!

Ervaring opdoen

Het is niet altijd even makkelijk om connecties te maken in de beauty wereld, daarom starten veel stylisten als stagiair of leerling bij een ervaren stylist. Deze mensen kunnen je ontzettend veel leren over het vak. Bijvoorbeeld over hoe je connecties maakt, hoe je omgaat met lastige klanten en hoe je als stylist op kan vallen.

Als je al een opleiding volgt kun je op zoek gaan naar stage vacatures in jouw regio, het zal je nog verbazen hoeveel plekken er beschikbaar zijn voor stylisten.

Als je een goede stagiair bent is de kans ook groot dat je aan je stage connecties overhoudt die in de toekomst voor opdrachten kunnen zorgen. Laat zien dat je een harde werker bent! Wees netjes, respectvol, gedreven en punctueel.

Je gedrevenheid kan je bijvoorbeeld laten zien door een notitieblok mee te nemen naar je stage en de belangrijke dingen die verteld worden te noteren. Zo onthoud jij alle belangrijke dingen en ziet je werkgever dat je graag de kneepjes van het vak wil leren.

Connecties maken!

Zowel tijdens je stage als op het werk heb je de kans om connecties te maken in de beauty wereld. Dit is ontzettend belangrijk voor een beginnend stylist, zeker als je van plan bent aan de slag te gaan als ZZP’er. Iemand waar je een connectie mee hebt gemaakt op je stage is misschien wel een toekomstige opdrachtgever.

SASS

Blogs en vlogs

Waar schrijf of vertel jij graag over?

Op deze blog staan al handige tips voor als je een blog gaat maken. Een van de belangrijkste dingen is namelijk authenticiteit en daar kun je in de blog ‘Hoe maak ik mijn blog orgineel + tips’ alles over lezen.

Tatiana's Blog | Van je passie je werk maken: Een baan in de beauty business

Blogs

Omdat er al zoveel tips over bloggen op deze website staan hou ik het in dit artikel kort. Bedenk eerst over welk onderwerp jij het meest gepassioneerd bent, dit kan iets groots zijn zoals make-up of iets heel specifieks zoals Essence mascara’s. Het belangrijkste is dat jij graag over dit onderwerp schrijft.

Je hebt een idee voor een blog, nu is het tijd om hem te maken. WordPress is een populaire (gratis) keuze. Blijf na het maken van je blog regelmatig nieuwe blogs posten, promoot je blog via social media en probeer gastblogs te maken voor andere websites.

Ook bij bloggen zijn connecties ontzettend belangrijk, denk bijvoorbeeld aan brand deals en samenwerkingen met andere bloggers voor meer exposure.

Vlogs

Toekomstige vloggers kunnen de bovenstaande tips ook opvolgen. Gebruik alleen in plaats WordPress, een Youtube kanaal. Bij vloggen komt nog wel wat extra’s kijken, namelijk het kiezen van de juiste apparatuur.

Het belangrijkste is het hebben van goed geluid, ja dit is zelfs nog belangrijker dan goed beeld. Het is daarom handig om een USB microfoon aan te schaffen en in een ruimte met zo min mogelijk galm en achtergrondgeluid op te nemen. (Als ik een voice over op neem doe ik dit vaak gewoon onder mijn bureau, met een deken over het bureau heen en omringt door kussens. Erg warm, maar een toppe akoestiek.)

Zorg dat je camera stil staat, kijkers irriteren zich snel aan een bewegend beeld. Gebruik ook een andere camera dan je webcam (tenzij deze ontzettend goed is). De meeste telefoons hebben tegenwoordig prima beeld dus deze kun je in het begin gebruiken om je vlogs op te nemen.

Met deze equipment ben je klaar voor je eerste vlog! Bedenk een onderwerp, maak een los script (het moet wel een beetje spontaan blijven/overkomen) en begin met filmen. Je kan je video bewerken met de youtube edit tool of gratis videobewerkingssoftware zoals hitfilm 4 express, davinci resolve 12.5 of shotcut video editor.

Heb je al besloten welke beauty baan bij jou past? Of je nou vlogger, blogger of stylist wil worden, jij kan de eerste stap gaan zetten in van je passie je baan maken.

 

Tatiana's Blog | Van je passie je werk maken: Een baan in de beauty business

Is jouw baan ook je passie?


Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Tatiana's Blog | Van je passie je werk maken: Een baan in de beauty business

Tatiana

Hi! Ik ben Tatiana. Hier op mijn online plekje schrijf ik graag over Beauty, Fashion & Lifestyle! Je zult hier vooral veel lezen over de dingen die ik leuk vind, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Je houd misschien ook van..

3 Reacties

  1. Tatiana's Blog | Van je passie je werk maken: Een baan in de beauty business

    Ik ben op 1 januari begonnen als zzp’er . Als blogger en als Virtual Assistant en ik vind het heerlijk! Ik zou niet meer anders willen.

  2. Tatiana's Blog | Van je passie je werk maken: Een baan in de beauty business

    Ik ga mezelf volgende week inschrijven bij de KVK. Je moet ergens beginnen. Leuk artikel heb je geschreven.

  3. Tatiana's Blog | Van je passie je werk maken: Een baan in de beauty business

    Van beauty heb ik geen kaas gegeten, maar ik weet wel veel over gezin en het runnen van een huishouden : ) Dus daar blog ik over, en dat gaat heel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *